|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 13:01:25   
Dolina
Ojla :nosecka:,

jaz sem mal žalostna :(, ker me spet boli na desni strani trebušča - čist na robu. Bolečina pa je podobna tisti, kadar tečeš, pa te začne špikat.

A ima še katera podobne bolečine? Mal me je strah, ker to kar samo od sebe pride (nisem nič delala, saj že cel dan sedim v službi). Ni pa tako močna (vsaj nekaj).

A ste drugače v redu?

Lp, Dolina 24t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 13:19:35   
pika78
Hoj,

jaz sem sicer v 12t, me pa enako kot tebe (sicer ponavadi na levi strani) zadnje čase kar dostikrat špika, kot me je ponavadi med tekom. Sicer me ne špika ravno med sedenje,ampak npr. med hojo, ko grem npr. na malico med službo.
Jaz se tolažim, da to ne more bit nič takega in da bo že nehalo (saj potem vedno mine), ne vem pa, zakaj nastane to špikanje?

Me pa tudi pogostokrat tišči na vodo in me tudi peče ko grem oz. je tak zelo zoprn občutek, da bi kar na WC-ju najraje obsedela. Se tolažim, da mi plodek na mehur pritiska in je potem vse skupaj bolj občutljivo. Aja, vse skupaj se poslabša, če manj pijem. Sej se trudim, da bi čimveč pila, ampak včasih ne gre oz. pozabiš med delom... A ima katera podobne probleme glede mehurja? Koliko tekočine spijete na dan (poleg hrane)? Sej drug teden imam pregled pri G in bom verjetno tudi vodo dala pa bomo videli kako bo...

Lp, Pika

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 13:31:30   
bivka
Tudi mene vsake toliko časa nekaj špika, le na levi strani.

Ni mi prijetno, sem pa prepričana, da je to normalno, saj se maternica razteguje.

Če si zelo v skrbeh pa pokliči ginekologinjo.

Pa, pa
B :nosecka: in :duda: :roza: (25t 1d)

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 13:42:56   
Pikapolonica
DOLINA

Tole je prepisano iz super knjige Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu, ki je meni mnogokrat olajšala zaskrbljene trenutke...

BOLEČINE V DRUGEM TRIMESEČJU

Bolečine v spodnjem delu trebuha v drugem trimesečju pogosto povezujemo z raztezanjem vezi in mišic okoli vse večje maternice. Relativno pogost vzrok bolečin v trebuhu ali dimljah v tem obdobju nosečnosti je raztezanje okrogle vezi pri maternici (ligamentum rotundum). Ta vrvi podobna struktura je sestavljena iz mišičnih celic in njena naloga je podpiranje maternice. Nenaden gib ali prepogibanje lahko to vez raztegne , kar povzroči ostro zbadajočo bolečino v spodnjem medeničnem delu ali v dimljah, ali pa močan krč v predelu boka.

Relativno majhne bolečine verjetno niso vzrok za skrb in se bodo v nadaljevanju nosečnosti verjetno zmanjšale. Če so močne, pokličite zdravnika.

DOLINA, sicer si napisala, da te boli kar tako, ko sediš. Veš, enako se je dogajalo tudi meni. Ostra zbadajoča bolečina se je pojavljala kar brez vzroka. Ampak, tako kot je prišla, tako je tudi odšla. Vsekakor pa le pojdi k G., če bi bolečina postajala vedno hujša ali res ne bi nič popustila. Pa hitro domov počivat!!!!

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda:

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 14:03:16   
Lidy
Mene je v nedeljo in ponedeljek špikalo v spodnjem delu, večinoma zvečer, ne glede na to kar sem počela čez dan.
V torek ko smo imeli pregled smo bili kregani ker premalo pijemo in so se povečali levkociti in je bil sum za bakterije.
G sem povedala za špikanje in me je ginekološko pregledala, rekla je da je vse OK ni znakov bakterij in da verjetno premalo pijem. Potem smo 2 dni glumili kamelo in se nacejal da smo danes ponovili test.
Sedaj je po 2 dneh urin zopet OK in tudi špika me ne več :bravo: .

Mogoče je pa pri tebi tudi kaj takega :zmeden: .

pozdravček Lidy

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bolečine na desni strani
11.11.2004 14:14:52   
Dolina
Punce hvala za odgovore. :):bravo:

Zdej me že malo manj boli. Sem pa pozorna in če en bo nehalo, bom šla h G. Problem je, ker me to boli v višini popka, samo čist ob strani in res nimam pojma - verjetno gre vseeno za raztezanje, ker trebušček imam kot en velik balon (mami mi reče, kot bi košarkaško žogo pojedla). :)-:)-:)-

Glede tekočine pa, spijem med 2in 3 litre na dan (in ta naj bi bila spodnja meja za nosečke, je rekla moja G).

Hvala :nosecka:, ful se boljše počutim, ste me potolažle. :bravo:

Aja, Pikapolonica, a to vse si pretipkala? Joj, hvala. :rozica: za tebe in tvojo :duda: (ki še vedno noče ven):angel:

Lp, Dolina

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?