PIAF
|
Sinek (star je 4,5 leta) se pritožuje že lep čas, da ga boli trebušček. Zvija se včasih, tarna venomer, reče včasih, da ga tako močno boli, da nič ne more, niti hodit. To traja nekje en mesec. Pred tem ga je včasih bolel in sem rekla, če mora kakat, je šel kakat in je nehal boleti, tako da sem vedela, da je to to. Zdaj pa več ni to to. Zdaj ga pa takoj zjutraj boli, ko vstane čisto vsak dan, pa ga ne tišči kakat. Potem kaj poje, včasih je bolje, včasih ni. Čez dan mi včasih potarna npr. 3 x na dan, zvečer pa spet obvezno. Bila sva tudi pri zdravnici, ki ga je potipala in rekla, da nič ne otiplje trdega in da je vse vredu in vzrok tiči mogoče v tem, da ga kdaj mučijo kakšne prebavne motnje, sicer pa ne ve od česa:) Ampak temu ni konec. Zdaj je že 14 dni od tega, odkar sva bila pri zdravniku, ne zdi se mi, da bi bile prebavne motnje. Brala sem knjige o tem in je več možnih variant povezanih z boleznimi, ampak teh nima, tudi vnetje slepiča sem izključila, saj je tam bolečina izrazitejša in konstantna, pri njemu pa je občasna. Res je zelo neješč, vsak dan bi jedel le kruh namazan z maslom in marmelado, kosila ne je (v vrtcu baje zelo malo, med vikendi doma pa zelo malo-3 žlice juhe, malo krompirčka, pol ribice, pol zrezka govedine in to je vse kar sploh ima rad, ostalo je vse bljak). Pomislila sme na gliste, vendar drugih značilnih znakov nima in tudi v blatu tega ni zaznati. Ali morda katera ima ali je imela podoben primer?? Kaj bi lahko bil že vzrok?? Otrok s emi prav smili:)
|