|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleč trebušček
25.2.2009 13:48:10   
PIAF
Sinek (star je 4,5 leta) se pritožuje že lep čas, da ga boli trebušček. Zvija se včasih, tarna venomer, reče včasih, da ga tako močno boli, da nič ne more, niti hodit. To traja nekje en mesec. Pred tem ga je včasih bolel in sem rekla, če mora kakat, je šel kakat in je nehal boleti, tako da sem vedela, da je to to.
Zdaj pa več ni to to. Zdaj ga pa takoj zjutraj boli, ko vstane čisto vsak dan, pa ga ne tišči kakat. Potem kaj poje, včasih je bolje, včasih ni. Čez dan mi včasih potarna npr. 3 x na dan, zvečer pa spet obvezno.
Bila sva tudi pri zdravnici, ki ga je potipala in rekla, da nič ne otiplje trdega in da je vse vredu in vzrok tiči mogoče v tem, da ga kdaj mučijo kakšne prebavne motnje, sicer pa ne ve od česa:)
Ampak temu ni konec. Zdaj je že 14 dni od tega, odkar sva bila pri zdravniku, ne zdi se mi, da bi bile prebavne motnje. Brala sem knjige o tem in je več možnih variant povezanih z boleznimi, ampak teh nima, tudi vnetje slepiča sem izključila, saj je tam bolečina izrazitejša in konstantna, pri njemu pa je občasna.
Res je zelo neješč, vsak dan bi jedel le kruh namazan z maslom in marmelado, kosila ne je (v vrtcu baje zelo malo, med vikendi doma pa zelo malo-3 žlice juhe, malo krompirčka, pol ribice, pol zrezka govedine in to je vse kar sploh ima rad, ostalo je vse bljak).
Pomislila sme na gliste, vendar drugih značilnih znakov nima in tudi v blatu tega ni zaznati.

Ali morda katera ima ali je imela podoben primer?? Kaj bi lahko bil že vzrok??
Otrok s emi prav smili:)user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boleč trebušček
25.2.2009 13:59:06   
Doll
gastritis,zaprtje

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2009 14:08:18   
teta beta
Naša 3,5 letnica ima iste težave, že kakšna dva meseca. S tem da je ne boli prav vsak dan, včasih bolj, včasih manj, v tem času je tudi 3x bruhala brez razloga. Najprej smo seveda pomislili, da je kaj takega pojedla, ji je obležalo v želodcu, da je na plavanju spila kaj bazenske vode, da blefira itd., ampak se res tako konstantno dogaja, da sem jo zadnjič peljala k zdravniku. Hvalabogu naju ni kar odpravila, ampak zadevo vzela resno. Dala je kri (tri epruvetke, ne vem kakšne teste vse), vodo, bris ritke in 2x po tri vzorce blata za preiskavo krvi v blatu in za parazite. Jutri imava sistematski in bo tam tudi povedala rezultate, čeprav je sestra zadnjič omenila, da se ji zdi, da je bilo vse negativno. Možna je tudi kaka alergija. Naša je bila testirana pred dobrim letom (zaradi izpuščajev), takrat ni nič pokazalo, ampak možno, da se kasneje razvije. Je pa zdarvnicaa dodala, da včasih ne moremo odkriti vzroka in da mogoče je pa tudi psihično (jaz pri naši to sicer dvomim, bi se verjetno zgodilo že prej, ko se je rodil bratec).

Drugače pa naša rada je in tudi kar dosti, čeprav ne vsega. Težo in višino ima primerno. Poskusi iz prehrane izločiti npr. mlečne beljakovine, to je zelo pogost alergen, ali pa jajca ali kaj takega. Pa seveda, pojdita na test.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2009 20:35:21   
pety78
PIAF, kot da bi brala svojo zgodbo. Glih včeraj sem na tem forumu in na MON-u iskala, kaj bi pomenile te težave. Naš je star 3,5 let, prav tako, kot od tete bete. Nekaj časa že jamra, ponavadi pred hranjenjem, ali po, včasih mora kakat in se tudi pokaka. Včasih sem tudi malo za rezervo vzela, do predvčerajšnjim, ko je od pol petih popoldan jokcal in se zvijal, da sem ob sedmih klicala dežurnega in ga je moj peljal. Ampak ni ugotovil nič. Dal je sicer napotnico, če bi bilo kaj ponoči, da bi ga peljali na Jesenice na pediatrijo. Pa je bila mirna noč, hvala bogu.
Včeraj pa se je zbudil v joku okoli desetih zvečer in slabo uro jokal. Sem danes zjutraj klicala zdravnico in ga naročila. Zopet nič ni našla, ampak je dobil recept za sirup REGLAN, vsak dan pol ure pred obrokom. Če ne bo bolje, sledijo razne preiskave.

Sem pa pomislila na kako vnetje, gliste in tudi celiakijo, ker so podobni znaki. Vendar upam, da ni kaj hujšega in da čimprej minejo bolečine.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2009 9:31:56   
dana
Tudi mi imamo podobne težave že kake pol leta. Poleti je dobil sirup proti glistam (ki jih jaz sicer nisem opazila v blatu). Po tem je bilo dobro kake 2 meseca, zdaj pa že spet približno 2 meseca občasno stok, da ga boli trebušček. Včasih potem kakega spusti in je boljeuser posted image . Naš ima tudi probleme z želodčno kislino, saj ima večkrat slab zadah če poje kaj močno začinjenega, ali pa jedi v katerih je čebula.

Kakšno barve pa je blato pri vaših otrocih? Pri našemu je svetlo rjavo, kot pri dojenčku, ki je samo mleko.

No ko sva bila v ponedeljek pri zdravniku, je spet dobil eno dozo tablet proti glistam in tablete proti kislini. Zdaj bomo pa videli kaj bo. Opažam pa da je veliko bolje, če mu ne dajeva mlečnih izdelkov.  

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?