|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boji se mačk!!!
6.11.2006 22:09:46   
beba76
Z našim 18 mesečnikom smo bili danes pri zdravnici - doma in ima mlado muco. Pa sem seveda pričakovala, da bo Gal ves navdušen nad njo, on pa se je tega mačka bal, kot bi videl samega vraga. Kar tulil je in kričal "ne, ne, ne...", ko je muca šla proti njemu. Pa smo mu vsi govorili, da je muca prijazna, da se igra, da mu ne bo nič naredila, a ni zaleglo. Ko sem imela mačka v rokah, je bilo o.k. ko pa sem ga dala na tla, pa se je drl in malo ne tresel od strahu.
Potem se je zaigral z avtomobilčkom in nekak za trenutek pozabil na muco. Le ta pa se u je naenkrat znašla med nogami in ko jo je zagledal, po moje ni veliko manjkalo, da bi mu srček padel v hlače. Se mi je kar smilil ubogi revček.

Pa da ne boste mislile, da je prvič v življemju videl mačka user posted image user posted image user posted image  Res pa je, da ni bilo nikdar prilike, da bi se s kakim igral ali ga božal. Pri tašči sicer imajo mačke, a same neke bolj potepuške sorte in ga nisem nikdar pustila k njim, da ne bi česa staknil. Jih je gledal, vedel in povedal, da je to muca, zdaj pa se obnaša, ko da bi videl marsovca user posted image user posted image

Mi je bilo ful hudo, ko sem to zraven gledala, po drugi strani, pa je, verjemite bilo smešno, kak je bežal pred muco, ko se mu je ta približala na kake tri metre.
In, kako naj ga zdaj pepričam, da muca ni zmaj in da mu ne storila žalega??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boji se mačk!!!
7.11.2006 7:51:45   
Anonimen
joj ne vem. pomoje jo imejte nekaj časa na distanci, da se jo bo navadil. pri nas imamo kontra problem, tavečja skoz za mačkom leze pa nesla pa božala pa leži na njemu pa ne vem kva še vse. še dobr da je tko prijazn da mu še na misu ne pride da bi kerga opraskov. tamala 6mescov stara je pa tut vsa navdušena nad njim, sam da pride v bližino se kr trese od navdušenja pa rokce k njemu steguje in pol se ji mufka po rokcah ina ga pa cuka pa boža :) seveda gremo pol roke polne kocin umi :) ja js sem zagovornik tega da mora bit žival od rojstva zravn da se navadjo otroci nanjih.

no upam da boste poštimal, pa da se bo navadil.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2006 8:39:01   
corfu
Tud pri nas je podobno kot pri Lari, tamal je obseden z mačkami, jih boža, lubčka, najraje bi jo zahajah kot konja, tko da moramo pro pazit, da on ne bi muci kaj naredil, isto je s psom, se mi naša kokeršpanjelka včasih kar zasmili, ko ji sin izkazuje tako veliko ljubezen.

Pustite času čas, se bo že privadil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2006 9:06:33   
sato
Moj še ne enoletnik se tudi strašno ustraši, če mu pride mačka ali pes na razdaljo 1-2m. Če gleda živali iz varne razdalje, pa kar vriska od veselja . Tako, da ne vem, česa se boji? user posted image
Če gleda kako žival v knjigicah in na TV, tudi kar nori od veselja. Sicer pa mi to kar paše- po pravici povedano. Mi vsaj ne bo treba skrbeti, da bi božal vsako potepuško mačko in stegoval roke proti psom na cesti (jim nikoli ne zaupam, tudi če lastnik vneto trdi, da njihov nič ne naredi).

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2006 10:06:38   
polona2
Saj si si sama napisala najboljši odgovor, pri tašči imajo muce, ki pa so potepuške, napisala si, da otroku nisi dovolila, da bi jih božal, otrok si je pač zapomnil, da so muce nekaj umazanega oz. nekaj, česar se mora on izogibati zaradi tvoje prepovedi. Kako misliš, da 18 mesečnik razlikuje med mucami tvoje tašče in tem muckom, ki ga imate doma? Tvoja napaka, sorry...Potem se pa sprašujete, zakaj se otrok boji psa, zakaj se boji majhnega mucka??? Vse je odvisno od tega, kako otroku žival predstaviš.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2006 10:20:33   
vesna.com
Moja se je do pred kratkim bala vsega,od mačk do črva,se je tresla že na en kilometer,pa tud ne vem zakaj.In smo iz tega razloga posvojili muco.Ko smo šli zbirat je ona zbrala mačka,ga zagrabla(me je skor kap) in od takrat naprej kot bi odrezal.Ugani kdo zdaj pred kom beži...user posted image

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2006 9:18:45   
beba76
Očitno ga je nekaj "piknilo", ker se nekaj časa ni bal ne mačk in ničesar drugega, včeraj pa sem šla z njim pri prababici v hlev pogledat pujse, nad katerimi je bil nedolgo tega še navdušen in smo morali kar pazit, da mu ni dal roke skozi rešetke, ker ga je hotel božat. Včeraj pa niti v hlev nisem smela stopit, ker se je drl kot zverina in se me prijel kot klop. Po moje me to eno obdobje in ga bo na vsem lepem minilo.
Polona2, tak da se ne počutim krivo za to, ker mu pa pujsov in psov nekdar nisem branila, pa se jih tudi boji.  Prutašči je tudi ovčar, ki je po novem strah in trepet, prej pa jebil ves srečen, ko ga je videl.  Pa mačke nimamo doma ampak smo bili pri eni na obisku.user posted image

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2006 9:30:37   
Anonimen
Saj si si sama napisala najboljši odgovor, pri tašči imajo muce, ki pa so potepuške, napisala si, da otroku nisi dovolila, da bi jih božal, otrok si je pač zapomnil, da so muce nekaj umazanega oz. nekaj, česar se mora on izogibati zaradi tvoje prepovedi. Kako misliš, da 18 mesečnik razlikuje med mucami tvoje tašče in tem muckom, ki ga imate doma? Tvoja napaka, sorry...Potem se pa sprašujete, zakaj se otrok boji psa, zakaj se boji majhnega mucka??? Vse je odvisno od tega, kako otroku žival predst

Jaz se pa s tem popolnoma strinjam in verjamem, da je tule vzrok strahu.

In tudi to, da je hotel pujse božat, pa jih ni smel, si je zapomnil in se jih zdaj boji.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2006 9:40:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polona2

Saj si si sama napisala najboljši odgovor, pri tašči imajo muce, ki pa so potepuške, napisala si, da otroku nisi dovolila, da bi jih božal, otrok si je pač zapomnil, da so muce nekaj umazanega oz. nekaj, česar se mora on izogibati zaradi tvoje prepovedi. Kako misliš, da 18 mesečnik razlikuje med mucami tvoje tašče in tem muckom, ki ga imate doma? Tvoja napaka, sorry...Potem se pa sprašujete, zakaj se otrok boji psa, zakaj se boji majhnega mucka??? Vse je odvisno od tega, kako otroku žival predstaviš.

Pa še tretja,ki se strinja,da je vsa tista reakcija na "potepuške"mačke
bohve kako si burno odreagirala,otroku nagnala strah pred njimi.
Ko imaš otroka zraven se je treba brzdat pri reagiranju in prepovedih.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2006 9:46:57   
Anonimen
Glej, jaz bi skoraj raje umrla, kot pa ovce božala in mi ni bilo lahko gledat, kako je mali užival v božanju le teh, pa mačk, pa psov, pa tudi pujsov, konjev in koz. Nisem rekla nič, delala sem se, da sem še sama navdušena, še dobro, da mi ni rekel, naj jih tudi jaz pobožam user posted image  Danes se ne boji nobene živali, ve pa, da se ravno vsakega psa, ki gre mimo, ne boža. To sem ga pa naučila, mi je ratalo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2006 10:10:36   
c7
Moja sta že starejša 4 in skoraj tri leta, pa ko sta bila mlajša ni bilo problema, sedaj pa je stanje isto. Ne samo kužkov, tudi muc se bojita. Če gre muca samo za njima, vreščita, kot bi šel zmaj. Res, da nismo imeli muce ravno v bližini, sta jo pa srečala pri babici, pa pri teti,... Enako je pri sorodnikih na kmetiji; nekoč sta si rada ogledala vse, sedaj pa raje ne gresta blizu.

Nismo z ničemer strašili ali prepovedovali (ker so tako ali tako bile redke prilike), in je sedaj tako kot je. Ne znam jima pomagat, sem pa zdaj vidla, da nismo edini.

Naj pa še dodam, da tudi sama nisem nek oboževalec psov in mačk. Psov se tako na tiho še vedno bojim, muco pa že pobožam. Ampak o tem nismo nikoli posebej govorili.  Se mi zdi, da sta se ustrašila sedaj, ko ima njun bratranec novo mlado muco (prejšnja je izginila) in ta se rada igra, pa skače na krilo,... Jima je malo predivja, pa se bojita, da jima skoči v naročje, ali pa ju opraska. Mogoče celo, da ju ugrizne,...???? Kdo ve, kaj se podi po teh malih glavcah!!user posted image

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2006 10:50:25   
Anonimen
Saj ni treba z besedami ali vidnimi dejanji vcepit strah.Otrok čuti odpor staršev
ali bližnjih do živali.

(odgovor članu c7)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?