|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boječ pri stikih s sovrstniki
30.4.2007 12:14:03   
lidija14
Pozdravljene!

Zadnje čase opažam, da ima moj 2-letni sinček probleme pri vklapljanju v družbo sovrstnikov. Ko se mu približa kakšen podobno star otrok, se kar odmakne in kot da se hoče skriti za mano ali kom ki ga pozna. Predvsem ne mara kričečih ali agresivnih otrok. Vedno potrebujem kar precej časa, da mu dopovem, da bi se radi igrali z njim in tudi on rabi več časa, da se jim privadi, kot ostali otroci.

Drugače je pa edinček, do letošnje jeseni bo še v varstvu moje mame in tako nima dosti stikov s sovrstniki. Je pa drugače zelo komunikativen, zelo živahen in poln energije, takoj se vklopi, če se z njim pogovarja ali igra kakšen odrasli, pa tudi z malo starejšimi otroci (5 in več let) se zelo rad druži.

Če ima ali je imela katera podobne težave, bi vas prosila za kakšen pameten nasvet, kako mu čimbolj olajšati druženje z vrstniki. Predvsem me skrbi, kako bo v jeseni, ko ga bomo vpisali v vrtec.

Hvala in lepe praznike!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boječ pri stikih s sovrstniki
30.4.2007 12:40:19   
muška
Moj starejši sin je isti user posted image  . In tudi pri naši hiši je bilo isto. Nobene družbe sovrstnikov( no mlajši bratec), pri babici,.. in dve starejši punci stari 10 in 13 let. Z njima se super šteka, prav tako z vsemi drugimi starejšimi otroki medtem, ko pa se s svojimi vrstniki tudi nek ne more zaštekat ali se vklopit.

No, on zdaj hodi v vrtec, od začetka je bilo kar hudo, ker sploh ni hotel sodelovat. Kaj hitro si je pa našel dva prijateljčka in zdaj so kot rit in srajca. Ampak ostale otroke pa še vedno težko sprejme. user posted image

pa sem se že pogovarjala z vzgojiteljicala, pa tudi s pediatrom, in so rekli, da pač eni otroci so takšni - no pa tudi jaz sem bila takšna . Drugače pa najt kakšno družbo isto starega otroka in naj bosta čim več skupaj!user posted image

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Boječ pri stikih s sovrstniki
30.4.2007 15:11:39   
Anonimen
Te probleme imajo ponavadi otroci, ki ne obiskujejo vrtca.

Pusti mu čas, in naj se sam proba vklopiti. Obiskujta peskovnike v popoldanskih časih, ko je tam največ otrok, razna igrišča....in se bo zelo hitro navadil na "kričače" user posted image , ki ponavadi nočejo še ničesar deliti, in revežu še vse vstran poberejo. Jaz mojega kar malo pustim, naj se zmenijo med sabo, če pa je kateri res preveč "egoističen", pa tudi posredujem in se pomenim z vsemi o delitvi, izposoji igrač...

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......