|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Božična pomoč
12.12.2010 20:56:17   
Kerensa*
V bloku, kjer živim, imamo že dolgo časa isto čistilko. Gospo, staro dobrih 40 let, poročeno, mati treh otrok (najstarejša je srednješolka), po narodnosti iz ene od bivših jugoslovanskih republik. Vedno nasmejana, pridna, delovna, nikdar ni manjkala, če je pa že nujno morala, je pa namesto nje vskočila njena najstarejša hčerka.

Prejšnji teden, ko sem pred blokom čakala taxi, sem mimogrede počvekala še z našim hišnikom in le ta mi je povedal, da je naši čistilki umrl mož. Podrobnosti ni vedel in, kolikor vem, ga tudi poznal ni. Že takrat me je stisnilo zanjo. Zakaj "Bog štrafne" vedno dobre ljudi?

Pričakovala sem, da je en lep čas ne bom videla, ampak glej ga, vraga... V četrtek, ko sem sredi dopoldneva prišla domov, jo zagledam z metlo in vedrom v pritličju. Nič mi ni bilo jasno.

"Ja kaj pa delate tukaj?"
"Ja kaj? Čistim."
"Ja pa... a naj ne bi bili vi... na "dopustu"?
"Ma kaki... trebaju mi pare!"

No, potem je pa padla debata. Res ji je umrl mož. Star 45 let. Popolnoma nepričakovano. Kap. Pokopali so ga takorekoč nekaj dni pred Miklavžem. To so zanjo prvi prazniki brez moža (in za otroke brez očeta). Ni bil življenjsko zavarovan (samo zaposlen pač). Odšel je nepričakovano, njo pa je pustil s 35.000 euri hipotekarnega kredita. Njegove plače ni več, njena pa... hja, saj lahko razumete, da ni ravno poslanska. In tukaj so še trije otroci.

Pogumno se je držala, ko mi je okvirno razlagala situacijo, ampak videla sem, da komaj zadržuje solze. Razumljivo. Povprašala sem jo, če kaj potrebuje, pa je najprej rekla, da nič. Ponosna Balkanka, ki ne prosjači za socialno pomoč in ki se ne šverca v neprofitnem stanovanju, temveč dela in s sedaj pokojnim možem sta pošteno vzela kredit in ga tudi pošteno odplačevala. Nikomur ničesar dolžna. V Slovenijo sta prišla delat in si ustvarit boljše življenje. Eto ti ga sad.

In ko sem še malo vrtala vanjo (ni mi dalo miru, priznam), je rekla, da je s svojim delom sposobna priskrbeti hrano za družino, da jo pa obupno skrbi, kako bo plačala kredit. Ne more si namreč s tremi otroci privoščiti, da bi jim banka zaplenila stanovanje zaradi neplačevanja.

In razmišljala sem vse do danes. Še zdajle, med gledanjem finalne oddaja Big Brother-ja mi ni dalo miru - in sem zlezla semle do računalnika. Moram napisati.

Ji lahko pomagamo? Vsaj za obrok kredita (da bo imela vsaj relativno mirne decembrske praznike)?

V trenutku, ko to pišem, ona nič ne ve o tem. Želim jo presenetiti. Od Božičnice bom tudi jaz primaknila kakšen euro - tega se ni za bati, da ne bi. Jutri dopoldan, ko nimam službe, bom našega hišnika povprašala za njen priimek in naslov (gospa je iz Ljubljane).

Je katera pripravljena pomagati s kakšnim eurom (ali pa s kakšnim klasičnim prazničnim darilom), ki bi ji olajšal plačilo vsaj enega obroka? Jaz ne bom posrednica. Tistim, ki bi bile pripravljene pomagati, bi poslala njeno ime, priimek in naslov. Kar bi imeli namen, ji pošljite sami, preko pošte. Darilce morda v paketku, kakšen euro pa v vrednostnem pismu. Za TRR je ne morem vprašati (ker potem to ne bi bilo praznično presenečenje), pa tudi ne želim, da kakršenkoli znesek na njenem TRR vpliva na npr. štipendijo enega od otrok. Naj bo izven uradnih poti. Tako ali tako bo šlo za kredit - o tem ne dvomim, saj druge nepremičnine nimajo.

Če ste za, potem... prosim, pomagajte, kakor lahko. Oblačil ne potrebujejo, se pa otroci zagotovo ne bi branili (govorim svoje mnenje) česa sladkega ali najstnica česa... najstniškega, pač.

Oglasite se mi na e-mail kerensarr@gmail.com in jutri oz. čisto takoj, ko zagrabim hišnika za podatke, vam posredujem, kar potrebujete za pomoč. Rezultat bomo pa zagotovo izvedeli, saj sem prepričana, da me bo na hodniku ustavila prvič, ko me bo videla. Ker ji ne bo nič jasno. In ker sem najbrž izgledala sumljivo, ko sem toliko spraševala.

Če letos komu, potem pa res njej želim čim lepše praznike, glede na njeno izgubo... Vsaj čimbolj mirne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Božična pomoč
12.12.2010 21:01:22   
Kerensa*
Aja... Pa če sem slučajno napisala preveč in jo kdo prepozna - naj ji, prosim, (še) ne pove. Da ne pokvarimo presenečenja. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2010 21:22:45   
SMT3
Lepa poteza.Se bom pridružilauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2010 8:54:22   
darja.mark
Kerensa, to je pa zelo lepo od tebe. Če bi blo več takih ljudi bi veliko ljdem bilo lepše.

bom ji tudi jaz poslala kako malenkost :)

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2010 9:02:10   
Kerensa*
Dobro jutro. user posted image

Hvala vsem tistim, od katerih že imam e-maile in vnaprej hvala vsem tistim, ki se boste še javile.

Popijem svojo jutranjo kavo, potem pa se "obesim" našemu hišniku na vrata, da dobim priimek in naslov (ime že imam).

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2010 11:06:52   
PinaNina
Gospe močno svetujem, da se obrne na banko glede kredita, razloži situacijo. Zagotovo ji bodo pomagali z rešitvijo. Bolje da se z banko takoj pogovori in ne šele ko bo izpustila nekaj obrokov. Ker potem niso več tako za pogovor.

Drugače pa lep od tebe, da ji boš pripravila lepo božično presenečenje. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2010 11:10:48   
Kerensa*
Močno dvomim, da banke ne bo zaprosila za moratorij. Ne vem pa, ali je šlo dejansko za stanovanjski kredit (kjer zahtevajo življenjsko zavarovanje že same banke) ali za kakšnega drugačnega, kjer sta potem dala denar za stanovanje. Sta pa kredit vzela oba, torej ji v vsakem primeru ostane še njen delež, četudi njegovega pokrije kakšno zavarovanje. Sama, s plačo čistilke in s tremi mladolertnimi otroci pa bo to težko sfolgala.

Ne pričakujem, da bi ji kdo plačal kredit. Bi bila pa zelo vesela (ona in jaz), če se najde vsaj za decembrski, praznični obrok.

(odgovor članu PinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2010 21:17:42   
LEVOBOL
Gospa naj čimprej stopi še do ZPIZ-a, kjer bo uredila pokojnino po možu (za svoje otroke) in pa do CSD-ja, kjer bo na novo vložila vlogo za otroški dodatek, saj bo kot samohranilka dobila sedaj več otroškega dodatka, pa še morda po kakšno izredno pomoč....
Lep pozdrav

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2010 21:57:36   
SMT3
Kaj pa otroci pokojnino po očiju?

(odgovor članu LEVOBOL)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2010 21:58:13   
SMT3
IZVIRNO SPOROČILO: LEVOBOL

Gospa naj čimprej stopi še do ZPIZ-a, kjer bo uredila pokojnino po možu (za svoje otroke) in pa do CSD-ja, kjer bo na novo vložila vlogo za otroški dodatek, saj bo kot samohranilka dobila sedaj več otroškega dodatka, pa še morda po kakšno izredno pomoč....
Lep pozdrav

Aha,si že ti napisala.

(odgovor članu LEVOBOL)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2010 9:15:21   
Kerensa*

Ja, tudi ureditev pokojnine po pokojnem očetu za mladoletne otroke je logična posledica, a glede na to, da je bil pogreb pred nekaj dnevi, to ne bo šlo čez noč in tudi nepošteno bi bilo do otrok, da gre potem njihova pokojnina za kredit, kajne?

Hišnika včeraj dopoldan ni bilo doma, popoldan pa sem bila jaz v službi in sem prišla domov šele ob 22:30, takrat mu pa res nisem mogla pozvoniti na vrata. Ponovno bom poskusila danes dopoldan in vas obvestila.

Se vas je pa že včeraj javilo 8 in imam shranjene vaše e-maile. Hvala, beybe. user posted image

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2010 17:40:51   
LEVOBOL
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ja, tudi ureditev pokojnine po pokojnem očetu za mladoletne otroke je logična posledica, a glede na to, da je bil pogreb pred nekaj dnevi, to ne bo šlo čez noč in tudi nepošteno bi bilo do otrok, da gre potem njihova pokojnina za kredit, kajne?

Hišnika včeraj dopoldan ni bilo doma, popoldan pa sem bila jaz v službi in sem prišla domov šele ob 22:30, takrat mu pa res nisem mogla pozvoniti na vrata. Ponovno bom poskusila danes dopoldan in vas obvestila.

Se vas je pa že včeraj javilo 8 in imam shranjene vaše e-maile. Hvala, beybe. user posted image

Ja to je res. Nisem mislila tako, da ji mi ne bi pomagali; bilo je dobronamerno.......da se ne pozabi še to urediti, saj v takem primeru vsak EUR prav pride, inštitucije pa ponavadi to počasi meljejo, zato je treba čimprej urediti. Sporočite naslov in koliko sta druga dva otroka stara, če imamo kaj zanju......., lep pozdrav vsem in čestitke vsem, ki bodo pomagali!

Aja, pa še to: morda bi pa "ICE" zdaj dodelil pomoč njej, ko je "samohranilka"?!!

< Sporočilo je popravil LEVOBOL -- 14.12.2010 17:42:42 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2010 8:25:37   
Kerensa*

Nisem si mislila, da bo tole, da izvem en priimek in en naslov, tak projekt.

Včeraj sem končno "začopatila" našega hišnika (dopoldan), ampak o priimku in naslovu ni imel pojma. Napotil me je do naše koordinatorke hišnega sveta, ki pa je bila dopoldan v službi. Jaz pa popoldan. Grrr. Danes sem pa cel dan doma (grem šele v nočno), kar pomeni, da danes 100%-no dobim, kar iščem. In vam posredujem na e-maile.

IZVIRNO SPOROČILO: LEVOBOL
Aja, pa še to: morda bi pa "ICE" zdaj dodelil pomoč njej, ko je "samohranilka"?!!

Vem, da je še zgodaj in da pijem šele svojo 1. jutranjo kavo, ampak tegale pa res nisem dojela. ICE?

(odgovor članu LEVOBOL)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
15.12.2010 9:09:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2010 9:12:17   
Kerensa*
V vsakem primeru pa bo dobila prej, če ji pošlješ po pošti. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
15.12.2010 9:13:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.12.2010 9:54:20   
LEVOBOL
Mal sem narobe napisala, sem iskala zdajle kot nora. Ni ICE, ampak uporabnik tega foruma

icee , ki je nekoč s svojo družino nudil pomoč, kasneje je napisal, da je pomoč spet na voljo, sicer pa preberi vse na

http://www.ringaraja.net/forum/m_5287099/mpage_1/key_/tm.htm

mogoče pa zdaj pomaga tej samohranilki? Piši mu. Lep pozdrav

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?