|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Božična darila
20.11.2014 11:14:56   
Anonimen
Ker se približuje spet tisti čas, bom načela eno temo, ki me kar precej pogreje. ;)

Sama ne maram ogromnega potrošništva in vedno znova vstrajam, da ni potrebe po ogromnih in številčnih darilih(beri: igrače). Otroci dandanes ne znajo ceniti nobene stvari več, so založeni s vsem mogočim, nimajo iskrene želje po ničem in še bi lahko naštevala. Krivi smo seveda mi, starši. Je pa res, da ne "vzgajamo" samo mi in so tukaj tudi dedki, babice, tete in strici,...
Mi je vse lepo jasno, da se stvari dajo lepo povedati in dogovoriti, zato tudi ne postavim vprašanja kaj narediti user posted image , ker sem to že storila. Vendar me vseeno zanima kako reagirati, ko te nekdo ne posluša oz. ne upošteva tvojih "želja"?
Počasi bomo morali naročiti smetnjak da nam "spuca" hišo in verjamem da nismo edini. Res je da se da igrače tudi podariti,... ampak v prvi vrsti vseeno nisem za to, da se sploh zapravlja na tak način.

Samo želela sem deliti svoje misli in si malo spihati dušo, mogoče načeti debato o pretiranem potrošništvu v času praznikov. ;)

Lep sončen dan!

< Sporočilo je popravil deja777 -- 20.11.2014 11:21:55 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Božična darila
20.11.2014 13:43:43   
noranate
S tem nimam težav. Obdarovanja za božič ni, za novo leto nekaj simboličnega, kar uporabljamo vsi pri hiši in sladkarije, take, ki jih čez leto ne kupim. Darila dobijo otroci za miklavža. Dedki, babice, strici...nikoli niso kupili neko "brezveze" stvar. Vedno je to kos oblačila, čokoladka ali denar. Naj omenim, da so bili otroci slednjega vedno najbolj veseliuser posted image , saj ponavadi šparajo za nekaj...Bodisi tablico, igrico....Tega ne kupujem kar tako...
Mogoče smo čudni, ampak to smo mi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2014 13:58:15   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: deja777

Sama ne maram ogromnega potrošništva in vedno znova vstrajam, da ni potrebe po ogromnih in številčnih darilih
Lep sončen dan!

Dolgočasnica user posted image

Obožujem december. Advent. In obožujem darila. Jih prejemati in dajati. Je pa res , da ni potrebe , da so kupljena .

Tako, da ja. Božiček , ti kar k meni pridi. Čakam ogromna in številčna darila.user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2014 15:02:59   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Sama ne maram ogromnega potrošništva in vedno znova vstrajam, da ni potrebe po ogromnih in številčnih darilih
Lep sončen dan!

Obožujem december. Advent. In obožujem darila. Jih prejemati in dajati. Je pa res , da ni potrebe , da so kupljena .

Tako, da ja. Božiček , ti kar k meni pridi. Čakam ogromna in številčna darila.user posted image

Enako kot uskinamama. Obozujem december in ves bozicni kic, bozicne feste, bozicna darila.... amh saj ni vazno al je bozicek, dedek mraz ali miklavz, vsi so mi vsec.
Miklavz prinese le sladkarije in sadje, bozicek pa igrace ali igrice za PS4. Moj otrok tocno ve kaj si zeli in ze zdaj kopira, lepi in pise za bozicka. Ce si premisli vmes, pa naredi drug seznam- v bistvu je le 1 darilo na njem.

Kar dobi od drugih se ne obremenjujem, ce zeli obdrzat, ga obdrzi, ce ga ne zeli, gre darilo v dar naprej.

drugace pa nasvet: preseli se dalec vstran in bo otrok brez daril svojcev. Pri nas je tako in zato pac za bozicka dobi res tisto kar si zeli.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2014 15:30:23   
ronja
Otroci dandanes ne znajo ceniti nobene stvari več, so založeni s vsem mogočim, nimajo iskrene želje po ničem in še bi lahko naštevala.

Jaz pa nimam tega občutka. Moji se vedno tako iskreno razveselijo še take najmanjše stvari... pa ni da ne bi nič meli, sploh ne, imamo tudi mi babice in dedke, pa še par zelo radodarnih prijateljic;) in se nabere pri 3 frockih tako in tako veliko igrač... Samo res nimam takega občutka kot ti, ker definitivno ni res, da si ne bi nič želeli ali da ne bi bili veseli, če kaj dobijo. Recimo zadnjič so vsi trije dobili darila od prijateljice: ena še vedno spi s tistim pliškotom, mali se po novem hoče vsak dan tuširat, ker je dobil šampon in me ves čas sprašuje, kdaj bo gotova bana:D, tavelika pa poplesuje v kostumu... jim kar dogaja:)

Pri nas nosijo v bistvu vsi: Miklavž in dedek Mraz pri nas doma in pri eni babici in obeh dedkih, Božiček pri drugi babici. Verjamejo v tiste, ki so doma. Cel december nosijo škratki v adventni koledar. Darila so navadno pogosto zelo poceni, sploh tista za v adventni koledar, vendar otrok to čisto nič ne moti in se tega najbolj veselijo od celega decembrskega pompa!

Kako rešit z dedki in babicami? pri nas se kar v redu obnese sistem, da otroci pišejo dedku mrazu in potem povemo, kaj si želijo. Kakšno stvar vedno prinese dm doma, kakšno pa kdaj tudi pri babicah, če si te seveda tako želijo in izberejo. Ljudje so različno nadarjeni opazovalci in nekaterim lahko poveš točno, kaj ima otrok rad, pa bojo še vedno pač rajši kupili plastiko, s katero se ne igra, vendar tu pač nimaš kaj. Pač poveš, kaj ima rad in milijonkrat poveš za tista darila, s katerimi se res rad igra, več pa ne moreš naredit. Sama sem ugotovila, da ljudje včasih kupujejo darila za druge zase - to, kar bi si oni izbrali, kar so si mogoče oni želeli, ko so bili mali, ne to, kar si želi otrok. Ali pa jim je pod častjo poslušat mamo ali pa mislijo, da hočemo starši uturit svoj sistem otrokom, ne vem? Ampak pač v tem primeru daš igračo nekam na rotacijo in če nikoli ne postane zanimiva, potem jo podarite drugim (vrtci, materinski domovi, azil, itd...), pa je.

uškinamama, božiček ima že neke ideje, samo če bojo škrati dovolj pridni, da jim uspe pravi čas skončat;)...

< Sporočilo je popravil ronja -- 20.11.2014 15:34:43 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2014 16:02:46   
alda
December mi je zelo lep mesec, sam kl.i.n.c ko se vsako leto začne že dosti prej
-letos že prvi okraski naprodaj konec avgusta user posted image  - in potem sem že vsega sita.
Ni več tiste čarobnosti, pričakovanja.

Darila :itak da bodo! malenkosti za vsak praznik.
Podarjenemu ne gledamo v zobe,če nam ni všeč spravimo v škatlo in damo kumu,ki mu pa je.
Včasih sem se bolj obremenjevala, koliko nepotrebnih stvari dobijo,ampak kaj čem-će imajo veselje pri nakupovanju in obdarovanju pa naj.

Me pa še vedno vsako leto znova začudi, da je v določenih ljudeh toliko enga preseravanja in leporečja, da kar prebavne motnje dobim. Ampak to je druga pesem, ki ne paše sem.!!user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2014 17:19:14   
liliana

Je pa res, da ne "vzgajamo" samo mi in so tukaj tudi dedki, babice, tete in strici,...
Mi je vse lepo jasno, da se stvari dajo lepo povedati in dogovoriti, zato tudi ne postavim vprašanja kaj narediti user posted image , ker sem to že storila. Vendar me vseeno zanima kako reagirati, ko te nekdo ne posluša oz. ne upošteva tvojih "želja"?
Počasi bomo morali naročiti smetnjak da nam "spuca" hišo in verjamem da nismo edini. Res je da se da igrače tudi podariti,... ampak v prvi vrsti vseeno nisem za to, da se sploh zapravlja na tak način.

Samo želela sem deliti svoje misli in si malo spihati dušo, mogoče načeti debato o pretiranem potrošništvu v času praznikov. ;)

Lep sončen dan!

Miklavž in božiček sta enkrat na leto.....in mi na kraj pameti ne pade, da bi omejevala stare starše, sorodnike, prijatelje pri tem, da ne bi smeli obdarovat mene in mojega otroka.....

Jaz rada obdarujem in tudi rada sprejemam darila......user posted image

In ko v službi dobim božičnico in darilo na zadnji fešti si nikoli ne mislim "kur.c pa to brezvezno potrošništvo"......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 20.11.2014 17:20:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2014 19:41:14   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Lep sončen dan!

user posted image Sploh nisem mislila, da bo izpadlo kot da ne maram božiča in decembra user posted image
In ja seveda, da imamo vsi radi darila, in tudi jaz se ne pritozujem, ampak (očitno samo prinas) nosijo tile mozje kup enih igračk, ki jih dejansko nimamo vec kam pospraviti.otroka itak vedno vesela in hvalezna vsakega darila, meni pa se zdi pretirano. Sem verjetno pač tak čudak user posted image
bi raje videla da se ta denar da kam na knjizico ali kupijo oblacila, vendar je potem to "čudno" postaviti pod smreko. Pa ne me narobe razumeti, vendar v igracah ki so drage in se kasneje na njih nabira samo prah ne vidim smisla. In teh velikih daril je ponavadi za vsak praznik ziher enih 6kom za vsakega.

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2014 20:21:12   
liliana

user posted image Sploh nisem mislila, da bo izpadlo kot da ne maram božiča in decembra user posted image
In ja seveda, da imamo vsi radi darila, in tudi jaz se ne pritozujem, ampak (očitno samo prinas) nosijo tile mozje kup enih igračk, ki jih dejansko nimamo vec kam pospraviti.otroka itak vedno vesela in hvalezna vsakega darila, meni pa se zdi pretirano. Sem verjetno pač tak čudak user posted image
bi raje videla da se ta denar da kam na knjizico ali kupijo oblacila, vendar je potem to "čudno" postaviti pod smreko. Pa ne me narobe razumeti, vendar v igracah ki so drage in se kasneje na njih nabira samo prah ne vidim smisla. In teh velikih daril je ponavadi za vsak praznik ziher enih 6kom za vsakega.

Pa podarjaj stare igrače naprej.....pri nas tako delamo......jaz vsaj na leto enkrat naredim "čistko" igrač (običajno, ko hčerke ni doma, ker ona bi itak vse obdržala, tu pa tam bi kaj (polomljenega) dala vstran) in dam igrače naprej, kar je pa polomljeno ali izgubljeno pa gre v koš.....

Ne vem sicer koliko pomeni nekaj let staremu otroku kuverta z denarjem.......moji hčeri prav nič......oz. zgolj toliko, da si "preračuna" koliko in kakšno igračo lahko dobi za ta denar........

Včasih so naše želje v nasprotju z otroškimi......in veseli december je pač "otroški praznik" in ne vem zakaj bi jim ga jemali na ta način, da bi jim kupovali neka racionalna darila oz. nalagali denar v banko za božička.....otrok se pač razveseli igrače.......če med letom ne pretiravamo z nakupom igrač ne vem zakaj bi potem miklavž in božič morala biti problem......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2014 23:12:28   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Miklavž in božiček sta enkrat na leto.....in mi na kraj pameti ne pade, da bi omejevala stare starše, sorodnike, prijatelje pri tem, da ne bi smeli obdarovat mene in mojega otroka.....

Jaz rada obdarujem in tudi rada sprejemam darila......user posted image

In ko v službi dobim božičnico in darilo na zadnji fešti si nikoli ne mislim "kur.c pa to brezvezno potrošništvo"......user posted image

Tako nekak, z malo komunikacije so to lahko zelo lepi družinski dogodki.

Ja seveda bi mame vedno raje videle, da otrok dobi kaj uporabnega, ampak otroci tega ne vidijo vedno tako. Poleti me je kolegica spraševala, kaj naj kupi naši frajli za rojstni dan, sem rekla da oblačila. Mi je odgovorila, da če si to želi mala, potem ok, saj je bila njena nečakinja v taki starosti prav razočarana, če je dobila oblaćila.

Če ti za podarjanje naprej ni, lahko stare velike igrače, ki niso več aktualne in se na njih nabira prah, odneseš v komisijsko trgovino, postaviš zmerno ceno (da se gotovo prodajo), denar pa daš na bančni račun ali porabiš za nakup oblačil. Za letošnja darila pa z otroki naredite natančna pisma dobrim možem, v katera otroci napišejo želje s tvojo pomočjo in blagoslovom, število želja naj bo natančno tako kot ponavadi dobita daril. Otroci bodo potem prav taka darila pričakovali, ti pa enostavno pisma skopiraj in razdeli med žlahto, pa skoordiniraj, kaj bo kdo kupil.

Otroci bi itak imeli vse, kar se sveti in pač to razložijo tudi sorodnikom. Pri nas je srednja ekstremist. Ona je imela v momentu 10 sličic, kaj si želi, pa ji jaz od tistega ne bi kupila niti ene stvari. Danes pa je starejša prinesla eno njeno praskanko, ki jo je dobila za darilo, in glej ga zlomka, srednja bi tudi imela to. Potem sva imeli pa pogovor, zakaj pa na pismo ni dala nobene stvari za ustvarjanje, zakaj barbike, pliškote in podobno. Zakaj neki, ker tega ni na tone v reklamah in katalogih. Bova morali pisat miklavžu ponovno, ampak mala je pa le začela razmišljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2014 7:28:25   
mojamura
jaz se pridružujem Aldi....vse skupaj se začne res too much prezgodaj....v tediju že v začetku septembra postavijo božični bazar. s tem se mi zdi da razvrednostijo praznike.
jaz mam rada sprehod pookrašenem mestu ali vasi zvečer ko je tema in si ogledujem lučke. nikakor pa me ne boste videli v prepolnem trgovskem centru, kjer bi se podila iz trgovine v trgovino.
jaz sem ponavadi božiček, ki vsako leto obdari moje fante, le sama sebe ne....no letos bom tudi to. user posted image
jaz podarim kakšno malenkost....mojemu dragemu kakšen par ali 2 toplih nogavic, ali rokavice, pa peno za britje
starejšemu sinu (17) kakšno after shafe vodico, pa kakšen žele za lase
mlajšemu (9) pa kakšno knjigo, ali igračo, ki je na tematiko vesolja/vremenskih pojavov/vulkana - ker ga to zanima

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2014 9:49:02   
josephine27
Po svoje te razumem tud pri nas je en nabral že en velik kup ( recimo da vsaj polovica igrač ni več aktualnih) ampak Božič je samo enkrat na leto in komandirat kaj naj kupijo se mi nekako ne zdi. Moja babica ima en tak fajn sistem. Se počasi bliža 90 tim in sama ne more več v trgovino zato običajno kupi eno malenkost ( napr. kinder jajček al pa avtomobilček) za pod smreko in da potem denar zdraven. Otroci ( vsaj majhni) imajo radi nekaj za prijet takoj. V bistvu jim je vseeno al je draga igrača la nekaj zelo poceni. Jaz dam potem denar "na knjižico", enako od rojstnih dni. Ta večji ima že kar kupček. Za 18 rojstni dan pa bosta dobila vse. Vsaj tak je moj načrt. Verjamem, da ga bosta znala takrat bolj pametno izkoristit, mogoče za študij, avto, potovanje po svetu...Zase vem, da bi bila takega darila pri 18 zelo vesela.

Kar se tiče kupovanja daril sem se pa letos odločila za malo drugalčn pristop v smislu kupi doživetje ne stvari. Če pogledam svoje otroštvo se bolj spomnim stvari ki smo jih v decembru počeli skupaj kot daril, ki sem jih dobila za miklavža / božička. Tako, da zdaj zbiram ideje, nekaj jih že imam. Za otroke sicer še iščem pravo stvar, da bo nekaj novega za vse.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2014 13:25:50   
ronja
Ne vem sicer koliko pomeni nekaj let staremu otroku kuverta z denarjem.......moji hčeri prav nič......oz. zgolj toliko, da si "preračuna" koliko in kakšno igračo lahko dobi za ta denar........

Načeloma se strinjam, vendar so si različni in najini punci nista več tako mali... Če štekajo sistem denarja, potem jim je lahko super. Sploh če na kuverti piše: za karte za živalski vrt, recimo;). MOji starejši se strašno fajn zdi, da je dobila nek denar, s katerim je potem častila še tamaldva vlakec v zooju:)

Mene ne moti, kadar dobijo darilo, ki jim je všeč, pa tudi če meni ni, ker mi je všeč, ko je všeč njim. Je pa smotano, kadar si nekaj fejst fejst želijo, pa je teh stvari več in bi človek z veseljem malo podelil z dedki in babicami kaj;), vendar rajši kupujejo stvari, ki so bolj moderne, stanejo navadno še več, ampak navadno niso tako priljubljene pri teh najinih otrocih... Saj ni, da tega ne bi bili veseli, samo nič se potem ne igrajo s tem, ampak v glavnem s tistim, kar so si res želeli... midva jim glih čisto vsega, kar si želijo ali kar vem, da bi jim bilo strašno všeč, ne moreva kupit/naredit in se mi včasih zdi škoda, samo to. Je pa ironija to, da tisti, ki mislijo, da sploh ne znajo zbirat daril in so vedno za, da bi kakšno iz seznama prevzeli, tisti navadno tudi sami najboljša darila izberejo...

naja, pri nas tudi pišemo pisma (dedku Mrazu sicer) in vsak napiše/nariše (ali pove in drugi napišemo) 3 stvari, tudi midva. Punci vedno za zadnje rečeta presenečenje:). Mislim, da ne zato, ker ne bi imeli več kot 2 želja, ampak si še bolj želita nekaj, kar ne bosta vedeli kaj;). Teh želja ne cenzuriram, niti ne usmerjam, vendar pa se o pismih dalj časa pogovarjamo, da se želje izkristalizirajo (ne da jih jaz kristaliziram, tega ne maram! Samo da ne gremo pisat takoj po tem, ko sta gledali nek katalog ampak ko smo se že večkrat pogovarjali in so vsi dobro premislili, kaj si res želijo). Ta sistem super dela:)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2014 18:05:09   
Stanislava_

Ljudje te upoštevajo toliko kot mislijo, da si vreden upoštevanja. To, da razmišljaš o smetnjaku, pove največ o tebi. Plus to, da se otrok z igračami ne igra. Otrok z domišljijo se bo znal zaigrati s skoraj vsako igračo.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2014 13:02:49   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Načeloma se strinjam, vendar so si različni in najini punci nista več tako mali... Če štekajo sistem denarja, potem jim je lahko super. Sploh če na kuverti piše: za karte za živalski vrt, recimo;). MOji starejši se strašno fajn zdi, da je dobila nek denar, s katerim je potem častila še tamaldva vlakec v zooju:)

Govora je bilo o kuverti z denarjem, ki gre na banko za potrebe študija......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2014 14:45:56   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Ljudje te upoštevajo toliko kot mislijo, da si vreden upoštevanja. To, da razmišljaš o smetnjaku, pove največ o tebi. Plus to, da se otrok z igračami ne igra. Otrok z domišljijo se bo znal zaigrati s skoraj vsako igračo.

se strinjam. metat igrače stran in jih gledat kot smeti - to mi je tako grdo. če starši tako delajo z igračami in imajo tak odnos do njih, me ne čudi da imajo otroci do teh igrač isti odnos in jih ne povohajo.. poberejo vibracije od starejših.

jaz predlagam eno zanimivo stvar: recimo da s svojimi otroci naredite eno tako mini društvo, kjer zbirate take igrače, ki jih ne želite obdržati in jih potem podarjate otrokom iz ogroženih družin. zakaj pa ne? kdo so take družine pa se da dobit kontakte marsikje. in če otroke vključiš tudi pri dostavi in distribuciji - mislim, da je to eno ogromno darilo, ki ga TI daš svojemu otroku in mu razviješ čut in navado, da vidi kako se z akcijo pomaga drugim; da vidi kako konkretno "spremeniti svet" user posted image
no, upam da se ti to ne zdi preveč zakomplicirana ideja user posted image
pa brez zamere in vesele praznike vam želim user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.11.2014 14:59:34   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se strinjam. metat igrače stran in jih gledat kot smeti - to mi je tako grdo.

Ja, tako grdo in čudno se sliši.

Okrog novega leta se igrače zbirajo na več koncih, pozanimajte se in jih oddajte. Če ne najdete nikogar, povej, bomo jih bomo prišli iskat, ker imamo itak vsako leto malo igrač za podarit, ker se naš otrok kar igra z njimi, tudi s tistimi za manjše otroke. Spremeni uporabo, doda nekaj domišljije in je nova igra tu.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.11.2014 20:15:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se strinjam. metat igrače stran in jih gledat kot smeti - to mi je tako grdo. če starši tako delajo z igračami in imajo tak odnos do njih, me ne čudi da imajo otroci do teh igrač isti odnos in jih ne povohajo.. poberejo vibracije od starejših.

Ok, tole je vzeto čisto preresno. Napisala sem v prispodobi glede na količino in uporabo igrač. Dejansko ne mečemo igrač v smeti! Hotela sam samo povedati, da sem očitno bolj skromna in me tak načn zapravljanja pač moti. Nikakor pa nisem nespoštljiva do igrač ali na kakršen koli način tega ne kažem svojima otrokoma. Igrač ne "povohata" izključno iz tega razloga, ker jih je dejansko preveč. Ne vem, mogoče sem res malo nerodno napisala vse skupaj.

Nisem pa nek grozen človek , da bi res metala vstan ali zahtevala ali bila nehvaležna za karkoli. Je pa res, da je potem težko te igrače dati naprej in to iz razloga, ker je bilo darilo in me ponavadi vprašajo kako so otroci zadovoljni in pa otroka se nekako ne želita ločiti od njih, čeprav jima niso ne vem kako zanimive jih pa ravno takrat najbolj "rabita" ko bi jih morala dati. Verjetno bi res morala to narediti ko ju ni doma.
Zato sem razmišljala v tej smeri, da se pač že v začetku ne pretirava. Samo to!

< Sporočilo je popravil deja777 -- 22.11.2014 20:25:11 >

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2014 10:44:01   
Jabček
Ne delam scen okoli daril. Smo tudi mi že dobili, kaj, kar nam ni bilo najbolj povšeči (tudi punčkaste majice za fanta, pa kaj - greš menjat, daš naprej, ponosiš za doma), pa je še vedno našlo svoj prostor. Sploh si ne predstavljam, da bi se zgražala nad babico, ki itak nima pojma, kaj naj kupi in potem si res vzame čas, gre zbrat darilo, pa čeprav je najbolj všeč njej - gre za NAMEN! In dober namen je tisto, kar šteje, ali čokolada ali plastika. Včasih vprašajo, včasih ne. Kadar ne vprašajo jih ne posiljujem z direktivami in ne pridem s spiskom, kaj lahko in kaj ne. Kadar vprašajo, povem kaj rabi, kaj si kdo želi (v mejah normale, naš si zdaj strašno želi GoPro, pa valjda ne bom rekla babici naj kupi nekaj takega). Najbolj smo pa itak veseli štrikanih štumfov.

Jaz si tvojo družino zdajle predstavljam sledeče: božično jutro, en kup daril pod smerečico, ti pa na polno vihaš nos, kako to ni vredu, pa tisto ni vredu. Pa daj no. Nekdo se potrudi, kupi, zavije, dobite celo toliko, da otrokom ni več zanimivo, ker imata vsega, pa še vedno ni dovolj oziroma dovolj vredno?
Žalostno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.11.2014 12:30:41   
witch
Glede začetka prodaje božičnih stvari in vse noriđšnice naj povem, da je v Soveniji to še vedno zelooo zmerno. Živim v tujini in prve okrašene hiše, priavt hiše so že v začetku oktobra. Celotna mesta, centri mest so okrašeni že cel november. Božični filmi po tv, božične reklame. Na koncu reklame na tv ti lepo rečejo vesel božič. Že sredi novembra user posted image Zdaj konec novembra ljudje že imajo postavljena božična drevesa... Grozno res. Čisto so nori. In Slovenija je še zelooo daleč od tega. Čeprav vem, da trgovine kar hitro silijo z božičnimi stvarmi.

Drugače pa glede daril. Otroku, ki je še majhen kupim tisto kar potrebuje. Pozneje mu bom tisto kar si bo želel. Ker mu igrač ne kupujem non stop. Glede starih staršev, tet in stricev pa ne vem zakaj bi bilo tak hudo povedati kaj otrok potrebuje. Jaz sem povedala, rabi to in to za oblelčti, radi bi mu kupila takšno in takšno knjijo pa je to to. Isto delamo za rojstne dneve. Ker mi je brezveze, da mu j10 oseb prinese avtoček, če vem, da si želi bager pa ne vem tiste carsove nove čevlje.
Drugače pa pri nas miklavž prinese malenkosti, sadje, sladkarije. Božiček pa pravo darilo.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.11.2014 13:58:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček

Jaz si tvojo družino zdajle predstavljam sledeče: božično jutro, en kup daril pod smerečico, ti pa na polno vihaš nos, kako to ni vredu, pa tisto ni vredu. Pa daj no. Nekdo se potrudi, kupi, zavije, dobite celo toliko, da otrokom ni več zanimivo, ker imata vsega, pa še vedno ni dovolj oziroma dovolj vredno?
Žalostno.

Ja, točno tako izgleda user posted image
Nikoli nisem rekla, da nekaj ni dovolj vredno ali da ni dovolj. Ne vem kako ti je upelo tole razbrati.
Očitno res izpadem kot največja nehvaležnica, ker pač ne želim, da se PRETIRAVA!!!!!

(odgovor članu Jabček)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
24.11.2014 14:10:29   
Jabček
Ne vem no, saj sem rekla, da si predstavljam.
Sama navajaš, da ni iskrenih želja pri vas (osebno se s tem ne morem poistoverit, žal).
Zato sem se pač vprašala, ali so iskrene želje tiste tvoje ali pa imajo tvoji otroci preveč vsega in se ničesar ne razveselijo.
Ma po resnici povedano, res ne vem, kaj je tako narobe, če žlahta da otroku tisto, kar oni izberejo? Ok, saj denar je kul, nič ne rečem, nima pa dejansko nobene vrednosti. Meni je dosti lepš, da se darilo izbere, se zavije, podari. Dobi tisto dodano vrednost. Pa kaj, če dobi ne vem - še eno punčko, ki jih je polno. zadaj je neka zgodba, nekdo se je potrudil, naredil nekaj zate in za tvojega otroka. A ni to dovolj dobro? Drugače pa ne vem. Rečeš babicam in dedkom, če lahko tudi pri njih otrok napiše pismo? Saj neka komunikacija pa je ja menda med vami?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.11.2014 14:43:46   
Anonimen
Ne gre se za drugo, kot pretiravanje. Pri nas smo bili navajeni, da Miklavž prinese darilo, vendar vedno samo simbolično( mandarine, čokolda,..) Potem se je to (žal) razpaslo. Ko dobi otrok pri 2,5 letih bager na dalinjca (vrednost 50€ ali več) potem pred božičem igračo(ki je bila na "seznamu") potem pa za božič spet nekaj velikega. je meni to odkrito povedano pretiravanje. Res je, da darila so in bodo in nič ni narobe z katerim koli darilom in kot sem že rekla hvaležni smo za vsako, vendar je (očitno samo pri nas) težava v pretiravanju. Ker se igrače nikoli niso dobile samo za božič.
iskrene želje pa sem napisala zato, ker ko vidi nekaj po reklami in si v tistem trenutko tisto zaželi, po moje ni resnična želja, ampak kar tako, ker pač vidi.
In ker se to vleče že 7let, sem bila malo "razburjena" in sem pač delila to z vami. Ja se pogovarjamo, ampak nimam vedno občutka da sem slišana.

Smo pa že uredili oz. se dogovorili za letos. Tako, da hvala vsem, ki ste mi napisali ideje kako urediti zadevo.
Pa brez zamere ostalim ;)

(odgovor članu Jabček)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
24.11.2014 18:10:07   
mateyka
eh, internet je vedno omejen s pisanjem in ni nikoli tako kot bi bilo, če bi se pogovarjali na kavici in sproti vse razčistili. user posted image
mi je žal, da te nismo najbolje razumele, ampak res upam, da ste našli kake ideje kako "rešit"preobilje daril - torej, srečno in ne preobilno novo leto vam želim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.11.2014 10:22:36   
ronja
deja, mislim, da štekam, kaj si hotela povedat: da je preveč - preveč igrač, s katerimi se ne igrata in potem od vsega skup nimajo toliko kot bi imeli od manj igrač, s katerimi bi se igrali. Ideje za tvojo zagato:
- vsem, ki vprašajo, kaj bi otroku dali, poveš čim bolj prijazno in natančno, kaj si otrok res želi ali res potrebuje. Lahko to tudi ni igrača. Punci sta od bice dobili ogledalo, recimo.
- vsem, tudi tistim, ki nikoli ne vprašajo, VEDNO poveš, s katero "njihovo" igračo se otroci radi igrajo - to je dobro iz več vidikov: prvič je vsak vesel, če ve, da se obdarovanec rad igra s tem, kar je dobil, drugič pa tako dobijo občutek, kaj imajo tvoji otroci radi. Včasih dela, vedno ne, nima pa nobenega slabega stranskega učinka, tako da poizkusi:). Na žalost je pri nas malo prisotno to, da je fajn, če je velika škatla in te so veliko večje pri raznih plastičnih modernih igračah kot pa pri kakih lesenih kockah, lesenem sadju ali podobnim. Se pa naši s slednjim veliko več igrajo...
- če tvoji otroci radi ustvarjajo, povej vsem ljudem, da zelo radi ustvarjajo - velika možnost je, da bojo dobili kak ustvarjalni material, ki bi ga ti sicer itak kupila in ki se tako in tako porabi:) Dvojna zmaga:).
- rotacija igrač - to je zlata vredna zadeva in je izvedljiva ne glede na to, kako malo prostora imaš (tam je celo bolj potrebna). Enostavno ne daš vseh igrač hkrati na razpolago, ampak so v drugi sobi/garaži/... kjerkolipač - vse na enem mestu, lepo zložene, da se vidi ali v škatah, kjer vejo, kaj je kje. In potem imajo nekaj igrač v igralnici, ostale pa tam in če hoče lahko dobi karkoli, samo mora nekaj za to zamenjat. Deluje:). In lahko prilagajaš strogost trenutnim potrebam;).
- podarjanje igrač: nekateri res delajo tako, da jemljejo igrače takrat, ko otrok ni doma - to velja tako za igrače, ki niso všeč staršem (kar je meni malo sporno, zato ne delam tako), kot za igrače, s katerimi se otrok nikoli ne igra (to mi ni tako sporno, vseeno imam pa sama rajši, da se otroci sami odločijo, kaj bojo dali stran, čeprav jim je to včasih težko).
- perspektiva: enkrat sem videla fajn rek: "če ti nekaj ni všeč, spremeni. Če ne moreš spremenit, spremeni svoj odnos do tega." Torej v tvojem primeru: namesto da se jeziš nad milijonom igrač, si rečeš "No, fajn, vsaj meni ne bo treba kupovat trapastih barbik/avtučkov/(karkoli se ti pač zdi nepotrebno)... pa bojo otroci vseeno imeli in ne bojo čudni pri vrstnikih, da tega nimajo" In ko se s tem ne bojo igrali, boste lahko dali naprej, da bo to dobil še kak otrok, ki si to noro želi, ker pač vidi na tv ali ker "vsi imajo" in bo še en veseluser posted image .

Jabček, denar je lahko lepo darilo tudi za otroka, če je prav s posebnim namenom in če seveda starši potem poskrbijo, da otroci res vejo, da je to dal ta in ta. Recimo karte za zoo - babica je dala denar in tamali še zdaj vejo, da jih je zoo bica častila:). In se jim fajn zdi in jim je lepo darilo:). Samo povedat jim je treba, fajn je, če je posebna kuverta za to, da jo sami dajo na šalterju prodajalki itd... Pač take male stvari, ki naredijo dogodek:).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?