|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Blondinka in bazalna temp:)
13.6.2006 16:18:37   
anabanana
Mislim res sem blond ej....user posted image user posted image pri svojih 26ih letih sem bila do dandanes prepričana, da se bt meri lepo pod pazduho, sej me je sram no, ampak me to ni nikoli preveč zanimalouser posted image

Danes sem bila prvič v neplodnostni ambulanti (endometrioza - dvakrat operirana) in zdaj želijo preveriti ali pri meni še vedno "vse funkcionira kot bi moralo" (točne besede od g). V glavnem mojega g zanima ali imam ovulacije in zato mi je dal za izpolnjevat neke grafiče z temperaturami. Ko sem prebrala navodila... no naj vas konkretno vprašam:

Glede na to, da si moraš bt meriti takoj ko se zbudiš,preden vstaneš, ješ, piješ, lulaš in spolno občuješ me zanima sledeče:
Seveda morava biti z dragim kar se da pridna user posted image , da kaj sproducirava in najraje mava pač jutranjo telovadbo ... in moj bo kaj hotel, jaz pa bom rekla, oprosti dragi, prej si moram izmerit bazalno temperaturo in si vtaknila termometer v rit!!!! Mislim oprostite na izražanju, ampak res no ... Pa tudi če ne bova pridna prav zjutraj (bova pač prestavila na druge dele dneva) se mi ne da pred dragim vsako jutro v postelji tega počet user posted image user posted image user posted image

Sicer si zelo zaupava, on mi je previjal rane od operacij ... ampak to mi je res rahlo neokusno! Vse ima svoje meje. Tudi npr. tampona si ne bi nikoli menjela pred njim, ker malo intimnosti pač mora vsak imet.(pustimo bolezen) Kako ste se ve znašle? Seveda bom tudi sama to redno počela, ampak vprašam tako za firbec. A je ful narobe če vstaneš in to opraviš v kopalnici?

Kaj pa če vas naprimer ob 4h-5h zjutraj prime lulat in potem greste seveda nazaj spat, a si bt merite pred tem vstajanjem ali "dokončnim" vstajanjem?

Že v naprej se vam zahvaljujem pa ne se preveč zgražat nad manouser posted image user posted image

krepat ma ne molat
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Blondinka in bazalna temp:)
13.6.2006 16:42:13   
Anonimen
Mej duni jaz pa sem zasledila da se bp lahko meri tuni v ustih, a je to res pa ne vem,daj raje napišite tiste ki ste to že prakticirale,saj mene to tud fula zanima.user posted image

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2006 17:08:47   
vampirka
Merjenje bazalne temperature ne spada med najbolj zanesljive metode določanja ovulacije. Deluje pri približno 30% žensk.

Na žalost, ovulacijo nakaže ko se je le ta že bila in je torej prepozno za odnose. Na vsak način pa nam pomaga spoznati naše telo.

Temperaturo si merimo vedno preden vstanemo, po vsaj 4 - 5 urnem počitku. Vsaka, najmanjša fizična aktivnost da lažne podatke.

Zato je termometer potrebno imeti na nočni omarici. Temperaturo si merimo na sluznici, ali oralno, vaginalno, rektalno. Zelo pomembno je da jo merimo vedno na istem mestu. Med vsemi je najmanj zanesljivo oralno merjenje. Z merjenjem začnemo 1.dan ciklusa ( kadar se odločimo za vaginalno merjenje počakamo na konec menstruacije ).

Merimo jo vsak dan, do nastopa naslednje menstruacije, oziroma, do potrditve nosečnosti. Temperaturo beležimo na desetinko natačno ( npr.37,5) in jo zapisujemo v tabelo.

V prvem delu je temperatura nižja (36,5), dokler ne pade in naslednji dan poskoči čez običajno povprečje (36,9) Padec in nato dvig temperature nakazujejo ovualacijo. Nato temperatura ostane stabilno visoka do nastopa menstruacije (kakšen dan pred tem pade). V primeru nosečnosti ostane temperatura visoka. Po 2-3 mesecih merjenja se naučimo napovedati kdaj bo ovulacija nastopila. Idealno je, če istočasno z merjenjem temperature zapisujete tudi občutke in izgled sluzi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2006 20:25:27   
tinkamiška
user posted image anabanana, oprosti, sem se morala mal nasmejat tvojemu postu vešuser posted image

Ti je vampirka lepo napisala kako in kaj, drugače je pa tako, da, ko se nekaj časa trudiš in ne rata počneš stvari, ki jih prej nikoli nebi in veliko od teh jih ja prav nič romantičnih, ampak se navadiš in se potem, ko rata, kdaj prav fino nasmejiš. Jst sem si merila bt oralno, pa ne kej preveč dolgo, ker je moja krivulja norela gor in dol, ni bilo nobenega haska...

Kaj čmo, če je treba je trebauser posted image

No, pa da čimprej ratauser posted image

lp,
tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2006 21:03:51   
Metuljčica04
Pod pazduho je axilarno.user posted image

L.p.!

Življenje je igra,igrajte jo!
Življenje je izziv, sprejmite ga!
Življenje je sen,uresničite ga!

Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2006 22:16:12   
pot
Jaz sem si jo merila pod pazduho, je cisto zadostovalo. Saj ti bt v vsakem primeru da krivuljo. ostali načini merjenja pa mi nekako niso ustrezali. pa meri si z navadnim termometrom, tistim z živim srebrom.

Jaz sem si jo normalno zmerila, tudi, če sem kdaj ponoči morala na wc, šele potem, preden sem za res vstala.

Res pa je, da morajo potem druge aktivnosti malo počakat..user posted image

Sicer ti je pa že vse vampirka lepo povedala.

Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2006 23:05:51   
Lana25
Hej!

Tudi meni je G dala tisti listek za risanje krivulje. Pa je rekla, da bo čisto vredu, če si bom merila temperaturo pod jezikom z živosrebrnim termometrom preden bom vstala. Tudi pri meni želi s tem ugotoviti, če imam (prav tako zaradi endometrioze) še ovulacije. Zdaj merim že 3 mesec pa moji grafi niso nič podobni tistemu, ki je za zgled narisan. Torej najverjetneje ni ovulacije.

Tebi in vsem ostalim pa želim prave grafeuser posted image , da vam bo čim prej zrastel trebušček.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2006 7:32:48   
anabanana
user posted image user posted image Bravo punce, prave ste...ja, sem brala, da se ni za zanašat na bt glede ovulacije, ampak v bistvu "ni" namen, da takoj narediva bebico, ampak bolj ali sploh imam ovulacijo.

Prav tako sem dobila dve napotnici za dati kri in sicer 7 in 22-24 dan. V bistvu sploh ni rečeno, da bom imela kakšne probleme pri zanositvi, ampak glede na mojo bolezen (zelo razširjena endom.) sumijo, da ne bo šlo tako zlahka.

Zdaj bomo pridno merili bt in dali kri pa še pridni bomo zravenuser posted image .

Vampirka, hvala za vse informacije ... pa čestitam mami, redno sem spremljala tvojo zgodbo pri ivf-jkah.

krepat ma ne molat

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2006 20:06:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana
takoj ko se zbudiš,preden vstaneš, ješ, piješ, ...... se mi ne da pred dragim vsako jutro v postelji tega počet

Njemu ni treba meriti, zato lahko vstane in gre na wc za nekaj minut, če te že tako moti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2006 7:31:33   
anabanana
He he tehnofil ga bom poslala prošetat psa ...

Ne, šalo na stran, se mi zdi, da prihaja user posted image danes na obisk, tako da bom pridno merila, bomo videli kaj bo.

krepat ma ne molat

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.6.2006 13:28:20   
Crnitulipan
pa si jo meri v nožnici!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Porodna izkušnja
Porodne zgodbe

Kakšna je bila vaša porodna izkušnja?

Pozitivna. (82%)

Negativna. (18%)

Število vseh glasov: 104

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!