|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bio plenice
26.3.2008 9:48:02   
julči
Živjo!

Mene pa zanima če katera uporablja bio plenice za enkratno uporabo- npr. Moltex,... Kakšne izkušnje imate- Z vpojnostjo, ali so cenovno veliko dražje od drugih plenic za enkratno uporabo?

Sama se še nisem čist odločila za pralne bombažne ali pa mogoče kar tele bio za enkratno? Zanimajo me vaše izkušnje?
Še eno vpr. tiste ki uporabljate bombažke- meni se zdijo velike za novorojenčka-ali vam kaj ven uhaja pri straneh? Zadnje čase se sliši tudi, da naj bi delno ovirale motorični razvoj otroka??

Hvala vam za vse odgovore!!!!

LP

< Sporočilo je popravil Seven RR -- 26.3.2008 18:30:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 9:53:25   
bina30
Jaz sem pri mojem sinu ko je bil novorojenček uporabljala pampers New born in si sploh ne znam zamislit, da bi uporabljala bombažne pralne. Sem enkrat poskusla, pa ni bilo kaj prida. Bile so mu prevelike (pa ni bil drobcen, imel je 3860g in 52cm), bil je moker po bodyju...
Te Moltex sem gledala v Müllerju, samo so mi že na sliki neke tanke zgledale in jih raje nisem kupila.
Sedaj uporabljam Pampers Active Fit, Fixies in Müllerjeve.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 9:57:01   
nežka
Mi smo jih nekaj časa uporabljali za čez dan , ker imam rada, da je bolj naravno. Vendar mi niso bile tako všeč, ker je vpojnost precej slabša. Imel je vedno mokro ritko, in včasih, če se je pokakal, je bila katastrofa.
Vem, da so Pamperske Activ Fit s tega vidika slabše, ampak so z vidika uporabnosti pa super. Vpijajo dobro in ritka je suha, kar je pa tudi veliko vredno.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 10:06:23   
Anonimen
jaz uporabljam racmanke in štorklje (bombažne) od rojstva, pa je bla drobižek ( 48cm in 2975g user posted image ) pa je blo čist ok...plenička se lepo zloži skupi, pa je...pa še zmeri je manj obavtno, kot če bi široko povijala ( mi ni blo treba), pa vsaj kej maš za prijet v roke...kar se pa motorike tiče...sem že tudi jaz to slišala, sem v razvojni vprašala, pa mi je rekla da nikakor...da edino če so res kakšne hude težave ( čisto specifične), takrat odsvetujejo, kar tako povprek pa ne in da so te plenice super...mi smo mel neki razvojnih težav, pa punčka super napreduje in lepo in po pravilih osvaja razvojne mejnike... od nekje 4,5m se obrača iz hrbta na trebuh in obratno, potem se je začela postavljat na vse štiri, zibat, pol je puzala po tleh, zdej šiba po  vseh štirih, samostojno se vsede, vstaja ob opori ( brez da bi jo kdo enkrat samkrat postavil na noge), stara pa je 8m....pa skoz je v bombažnih...user posted image

(odgovor članu nežka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 13:28:13   
Netopirčy81
Tudi mi uporabljamo bombažne - od Bambino mio in morem reči, da so super. Uporabljamo jih doma, če gremo pa kam na teren pa mamo te za 1xno uporabo od DMja - Babylove, ka tut niso slabe. Skratka nam je tko čist ql in bomo tako nadaljevali user posted image

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 13:34:52   
zima22
plenice od Moltex-a so zelo v redu, nič niso bolj tanke, stanejo pa približno toliko kot pampers, pa rjave so, ravno zato, ker ne vsebujejo belil. Od prijateljice sinko, ki je imel vse možne alergije, je brez problemov prenašal samo te plenice. Mi uporabljamo milerjeve, se nam zelo dopadejo,tudi cenovno,  za ponoči pa smo dolgo uporabljali moltex, ker je bil pač celo noč v njih. Ne prenesem pa pampersk, to pa tako smrdi, brez da je polulan ali pokakan, res sama kemija.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 14:28:27   
Panda.
Ojla!

Jaz uporabljam Moletx in samo Moltex pri obeh otrocih (Rok 23 mes., Ana Lucija 5 mes.). To mi je 'zimska alternativa' za bombažne pleničke, ki sem jih in jih bom še uporabljala poleti, ko bo balkon za sušenje spet bolj 'uporabnikom prijazen' user posted image . Premočijo mi Moltex skoraj nikoli (mogoče kakšna izjema, se skoraj ne spomnim) pa jih redno uporabljamo tudi ponoči. Dobra stran Moltex je, da gel v njih ne pride v direkten stik s kožo, ko sem preizkušala plenice Pampers sem namreč redno pobirala želatinaste kroglice s kože pri previjanju. Moltex so tudi edine, ki mi ne smrdijo (dokler jih dete dobro ne napolni...  user posted image ) Sicer nimajo elastičnih trakcev za zapiranje pa jih očitno ne pogrešamo, ker zgoraj nikoli nič ven ne priteče. Edina mala pomanjkljivost, ki pa sem jo opazila šele nedavno je, da na sprednjem delu za zapiranje različne velikosti nimajo različnih slikic user posted image . Tako včasih težko ločim med velikostima 3 in 4, ki jih trenutno uporabljamo in tlačim preveliko plenico na premajhno rit ali obratno...user posted image

lp He

(odgovor članu zima22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 15:17:56   
Bubacka
Pampers new born je super, mislim da so najbolsi od ostalih! Posebi za novorojencke. Imajo eno posebno mrezico, ker kakec gre noter in ne ostane ga velik na ritki! ne puscajo! ce prav sem velik slisala o Moltex, sama jih nisem uporabljala! Probaj in ene in druge, samo izkusnje Tvoje, ti bodo pokazale kaj najboljs za tvojega otrocka!

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 21:30:11   
januška78
Jaz občasno uporabljam bio plenice Alana iz DM. So malo debelejše, drugače pa zelo mehke in sem z njimi zadovoljna. Cenovno so malo dražje kot DM-ove babylove, vendar še zmeraj cenejše kot Pamperske.

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 21:37:47   
picola1
Jst sem uporabljala Moltexove od Mulerja, sedaj pa uporabljam Alana od DM-a, tut eko. Pa so mi Alana malo boljše. Sicer je na otip čutit kot da te plenice ne zdržijo niti pol deci urina...ampak na koncu se je izkazalo, da so super. Zdržijo celo noč, zelo redkokdaj je zjutraj (malo) mokra pižamica. Aja...pa tut malo cenejše so kot Moltexove, malo čez 8€ 48 plenic. So pa bele, ker so beljene s kisikom.
Tako da...jst prisegam na te plenice, raznih Pampersk &Co. (slaba roba rabi veliko reklame) pa ne dam svojemu otroku na rit pa če mi jih dajo zastonj.
Kot sem že nekajkrat napisala:pogovarjala sem se z eno farmacevtko enkrat v lekarni in je rekla, da se je neplodnost (predvsem pri moških) povečala s prihodom plenic za enkratno uporabo in da ravno njih (med drugim) sumijo za tako drastičen skok neplodnosti...
Pa ne gre se samo za zdravje...gre tudi za ekologijo in za svet, v katerem morajo naši otroci (ja, ravno tisti, ki te plenice uporabljajo) še preživeti...

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
26.3.2008 22:38:10   
julči
Oj!

Hvala za vse odgovore!!!

Torej če uporabljam te bio plenice Moltex oz.Alana je to isto kot če bi mela bombažke? Mislim glede otrokovega zdravja- da ni kemikalij, da ne pregrevajo in še ekološko so neoporečne ker so razgradljive??! Pa še zadeva je precej enostavna za uporabo. Sem prav razumela??

Pozdravček vsem



(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 0:04:01   
skuštrana
Julči, pralna bombazna plenica in tele bio varinate ni isto.

Še vedno je pralna bombažna plenica najboljša za otrokovo kožo. Tele eko variante so samo bolj sprejemljive za kožo kot kemija a la Pampers in za okolje ker niso beljene in so (vsaj delno) razgradljve.

Bombaž je pač bombaž user posted image



< Sporočilo je popravil skuštrana -- 27.3.2008 0:06:16 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 0:20:46   
skuštrana
Tule lahko najdeš več info o Moltex plenicah

http://www.moltex.de/englisch/index_englisch.html

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 9:52:55   
julči
Netopircy81 bi te lepo prosila če mal več poveš o teh bombažkah banbino mio (ker kok sem zasledila imajo pri nas večinoma racmančke in štorkljo)... vem da so te plenice po velikosti ne? Torej kako si to nakupla- kok velikosti posamezne številke, a tud prekrivne različnih velikosti? Kok hitr pol otrok preraste določeno velikost in a to u bistvu pomeni, da te plenice pol ne morš več uporabljat- ker če je to tako je verjetno zadeva precej draga... (npr v primerjavi z racmankami, ki jih sproti prilagajaš)??

Hvala!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 13:11:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: januška78

Jaz občasno uporabljam bio plenice Alana iz DM. So malo debelejše, drugače pa zelo mehke in sem z njimi zadovoljna. Cenovno so malo dražje kot DM-ove babylove, vendar še zmeraj cenejše kot Pamperske.


Se podpišem. Sem zelo zadovoljna uporabnica bio plenic ALANA iz DM. Prej sem pa uporabljala Mullerjeve, ampak so mi iz DM boljše. Nimajo vonja, na otip čisto mehke.

(odgovor članu januška78)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 14:35:22   
sanosan
Mi smo se sedaj tudi pri drugem otroku odločili za štorkljine plenice in sicer zaradi tega, ker bombaž v stiku z urinom in blatom na koži ne povzroča nobenega draženja in je zato ta plenica tudi primerna za daljša obdobja neprevijanja (npr. ponoči) in pa predvsem to, da je koži omogočeno dihanje, saj bombažna plenica in volnene prekrivne hlačke vzdržujejo optimalno temperaturo. Pozitivna stran teh plenic je tudi cena, ker jih samo enkrat kupiš in kjub pogostejšemu pranju se računica izzide. Tudi okolje ne trpi odpadkov, ki jih je s plenicami za enkratno uporabo kar dosti.
Kar se tiče velikosti, je res, da so štorkljine plenice v eni velikosti, venar imajo nastavljive pritiskače, s katerimi lahko pleničko zmanjšaš. Naša fant je bil s porodno težo 2870g že od vsega začetka v njih in ni bilo nobenega problema s prepuščanjem (isto so prepuščale tudi pamperske, če se je fejst pokakal) in tudi sedaj naša pupa od začetka uporablja te plenice brez problema, pa je imela za malenkost višjo porodno težo od bratca.

Od takrat, ko pa je starejši začel hoditi v vrtec, pa tudi mi uporabljamo plenice Alana iz dm in smo z njimi zadovoljni (cenovno se mi zdijo kar ugodne), tako da imamo kombinacijo bombažnih plenic in eko plenic. Vsaj malo pripomoremo k ohranitvi planeta user posted image .

Jaz ti lahko oboje toplo priporočam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
27.3.2008 20:30:41   
karin412
Mi imamo racmane, če kam gremo pa Moltex ali Alana; samo so mi Moltex premočile ponoči in to vsako noč, zato sem kupila samo za ponoči Pampers Dry. Kar se tiče smrada-najmanj smrdijo bombaž (ki ne smrdi), potem te naravne plenice, najbolj pa tudi druge umetne, ne samo Pampers.

Nam sicer racmani nikoli ne premočijo, morda samo prvi mesec moraš bolj paziti in če nisem dovolj zategnila-pri fantku, odvisno v katero stran lula; pri punčki to ni bil problem.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
28.3.2008 0:13:44   
2ursae
mmmm, mi imamo Moltexove, vse krasno, ritka nič nadražena (pri proizvodnji ne uporabljajo belil), ampak ... zmotno je prepričanje, da so te plenice razgradljive. Razgradljiva je le embalaža, plenice pa so še vedno pač plenice, kot katerekoli druge za enkratno uporabo. Žal. Tako da s tem k ohranitvi planeta pripomorem bore malo user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
28.3.2008 11:34:52   
skuštrana
mmmm, mi imamo Moltexove, vse krasno, ritka nič nadražena (pri proizvodnji ne uporabljajo belil), ampak ... zmotno je prepričanje, da so te plenice razgradljive. Razgradljiva je le embalaža, plenice pa so še vedno pač plenice, kot katerekoli druge za enkratno uporabo. Žal. Tako da s tem k ohranitvi planeta pripomorem bore malo


Točno takouser posted image Alana so pa razgradljive samo 20%, če se ne motim...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
29.3.2008 22:20:14   
picola1
Ja, res je...na žalost...Razgradljive so 20% notranji del in 100% zunanji. Pa kemije ni tolk v njih, kar je tut nekaj, ne...Pa embalaža, v katero so zapakirane, je razgradljiva, tako da lahko v njej zbirate bio odpadke.
Mal boljš je že, kot pa obične...(vsaj jst se s tem tolažim...)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
30.3.2008 8:06:59   
karin412
Tistih 20% je mišljen gel, 100% pa zunanja ovojnina plenice-kar je na otrokovi ritki-vsekakor so boljše kot umetne od drugih proizvajalcev.

Ampak teta s Švedske mi je rekla, da tam obstajajo take umetne plenice,kjer po uporabi ločiš plasti in jih tako ločeno vržeš v smeti. Upam, da mi jih bo prinesla poleti, da vidim,koliko se razgradijo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
30.3.2008 22:34:24   
*lenc@*
imela moltex in alana, take trše papirnate, ampak ok. k nimamo večjih težav s kožo, pa so mi zelo ql mullerjeve, sam zdaj jih ni nikjer za dobit od 9-18kg.user posted image

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
31.3.2008 8:35:10   
Padme
Mi smo 9 mesecev uporabljali Mullerjeve plenice čez dan in Pamper Activ Fit za ponoči pa ni imel nikoi problem z ritko.Prejšnji teden sem kupila DM - Alana in je imel po 3 dneh uporabe teh planice rdečo ritko.... Tako, da najbolj da poskusiš, pa bo takoj videla a otroku to paše ali ne ...

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
31.3.2008 13:33:50   
zima22
a slučajno kdo ve, zakaj ni že toliko časa teh milerjevih plenic od 9-18 kg. A je z njimi kaj narobe?
Drugače pa , zadnjič sem vzela namesto teh naslednje milerjeve, pa so bile čist v redu, pa ima naš fantič  9,5 kg.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: BIO PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO
1.4.2008 9:09:34   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: zima22

a slučajno kdo ve, zakaj ni že toliko časa teh milerjevih plenic od 9-18 kg. A je z njimi kaj narobe?
Drugače pa , zadnjič sem vzela namesto teh naslednje milerjeve, pa so bile čist v redu, pa ima naš fantič  9,5 kg.


Zdaj jih že spet imajo. Niso jih imeli zato ker so menjali embalažo, so meni rekle prodajalke. Zdaj pa ko sem dobila te "ta nove" pa vidim, da niso menjali smao embalažo ampak so izboljšali tudi same plenice so- tanjše so in raztegljive trakce imajo.

(odgovor članu zima22)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Kdaj ste rodile?
Sadrika

Kdaj ste prvič rodile?

v 37.tednu (13%)

v 38.tednu (13%)

v 39.tednu (15%)

v 40.tednu (20%)

v 41.tednu (25%)

v 42.tednu (14%)


Število vseh glasov: 543

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!