|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 14:06:48   
Anonimen
Sem se vam morala javiti in vam povedat, koliko lahko zaupamo naše malčke pediatrom.
Prejšnji teden sem pisala o tem, da ne vem ali naj grem takoj na bolniško ali naj ga pustim mami :zmeden2: Ker ni bilo hudo in je pediatrinja ugotovila blago vnetje ušes, predpisala je Hiconcil, sem normalno hodila v službo.
V četrtek popoldne je Filip dobil zelo visoko vročino...40 pod pazduho. Zbila sva jo s svečko, spat je šel normlano, jedel ni zvečer nič več. Ob 11h zvečer se je zbudil in začel bruhati...bruhal je celo noč....kar naprej...vse je bilo pobrahano. Proti jutru se je začela še driska. :(Vročina je zopet narasla na 40. Ponoči sva ga z možem kopala v mlačni vodi, dajala obkladke...zopet svečko....do jutra nama je uspelo zbiti na 39,5.
Zjutraj takoj k zdravniku, kjer so mu vzeli kri - izvidi niso nič pokazali in pediatrinja je rekla, da je to nek virus, da je verjetno tudi kaj takšnega pojedel, da bo minilo v 2 dneh. Pa da naj v ponedeljek prideva "reklamirat", če še ne bo vredu. :(
Šla sva dmov in vročina je zopet začela naraščat. Zopet je začel bruhat, odd prejšnjega večeraj ni pojedel nič...le nekaj kapljic čaja je popil. :( V naročju mi je ležal kot ožeta cunja, očke ni tud odprt mogel :(, na koncu je bruhal samo še slino, driska je prešla v vsamo vodo, že od večera ni lulal:((.... Klicala sem moža, odšla sva po napotnico in takoj v LJ na infekcijsko.
Takoj sva bila sprejeta notri, Filip je dobil infuzijo, niso mogli še nič povedat, kakšna je diagnoza. :( Skrbelo me je, vendar sem bila pogumna in vesela, da sva notri, da mu bodo lahko pomagali. Tako korajžno je prenesel, ko so mu v žilo naštimali injekcijo in kot bi razumel, da mora tiste cevke pustit pri miru :bravo:, da mu v žile teče vse, kar je izgubil.
Infuzija mu je tekla celo noč. Zjutraj je bil kar živahen, še vedno je driskal in bruhal, jedel ni nič, tolk sem se namučila, da sem mu v celem dnevu spravila 30ml čaja v želodček.
Popoldne je zopet dobil infuzijo....čez noč. V soboto so ugotovili, da je okužen z Rota virusom...zato bruhanje in driskanje ter visoka vročina. Poleg tega je dobil še drugo okužbo...angino...ki ga je silila na kašelj, bolelo ga je grlo, zato ni mogel nič požirat....:(
Vendar je vse tako dobro prenašal. V soboto zvečer mu je vročina padla, v nedeljo je bil cel dan brez in tudi pojedel je že 2dl mleka čez dan ter 3 žličke juhe. :bravo:
V ponedeljek pa še nekaj žlič frutka, popil je že 300ml čaja :bravo:
Zvečer so naju odpustili.
Filip ni še zdrav, zelo je shujšal (dobro, da je imel zalogo), še vedno zelo malo poje in popije, še vedno driska in potrebno bo še vsaj en teden, da ozdravi in si nabere moči.
Vesela sem, da sem bila v bolnici, da nisem poslušala pediatra, ki je rekel, da je samo majhna viroza....če bi še en dan čakala, bi bilo lahko usodno :((:((:((

Pohvalila bi popolnoma vse osebje na Infekcijski kliniki na Otroškem oddelku...hvala, ker so mi omogočili bivanje z malčkom, hvala za vso pomoč in prijaznost.

Ta post bom dala na forum Naš vsakdan in Dojenček in otrok

Pozdrav Kristina & Filip :rozica:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 14:21:00   
leah
O pišuka bogi Filip,in boga ti.Me veseli,da se je vse srečno izteklo.Te popolnoma razumem in vem kako si se počutila.Tudi moja mala je v začetku leta preživela ubijalski respiratorni virus in smo jo za las rešili...:((ampak to je že druga zgodba.
So pa močni tile naši malčki,kaj vse preživijo.:bravo::bravo:

Kar se pa tiče zaupanja pediatrom,mi pa lahko verjameš,da se sstrinjam s tabo.Tudi mojo so takrat poslali i zdravsvenega doma domov,češ,da je nek virus,ki pa se bo že pozdravil z fiziološko raztopinom in čajem....ha"my ass,it will..."pa se ni in že naslednji dan je bila tamala v kritičnem stanju,ampak so jo v mariborski pediatrični kliniki lepo porihtal(nikoli jim ne pozabim):bravo::bravo::bravo:.....Never again,da bi se lepo mirno odpravila domov čakat....a ne....je tamala čez 14 dni potem spet neki staklna-en prehlad...je kašljala...nisem nič čakala,takoj do njene pediatrinje,ki je rekla,da je vse ok.Nisem čakala-Moja pravica je,in od tamale,do popolnega zdravljenja in popolnega pregleda,četudi se izkaže za nekaj nedolžnega-sem takoj dobila napotnico,oziroma jo je kar moja pediatrinja poslala na Lj.infekcijsko.Še celo tja je poklicala,da naj naju pričakujejo.

Tako,da me nihče več ne bo pošiljal domov hudo bolanemu otroku noska spirat ali pa da naj pridem dat reklamacijo,kot si napisala....o ne,je bilo enkrat in edinkrat več kot preveč... in usodno.


Vglavnem Kristina in Filip,lepo se tiškajta in pazita nase...in never ever pustit,da ti pediater reče:"Če ne bo boljš,pridte na reklamacije."

Papa Teja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 14:23:33   
darjatimci
Uf,kakšna grozna izkušnja,ja kje pa je staknil rota virus ubošček mali,no vi se kar pocajtajte,srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 14:45:24   
Mina1
KRISTINA: zanimivo, predvsem zato, ker je bilo pri mojemu prvemu isto.

Pa nevem zakaj hudiča potem, če pediater ne ve, kaj je otročku, reče, da ima vnet ušesek:zmeden: in če ni nič bolje, reče da je neka viroza:zmeden:.

Mi smo isto prestali, le da bi mojega skoraj pobralo od dehidracije, ker se je revček v enem dnevu toliko zbruhal. Bruhal je še pred infekcijsko, tako da so ga na hitro vzeli na infuzijo. Notri sva bila 3 dni (na svežem začetku moje nosečnosti) - torej tudi jaz niti pod razno ne bi smela biti notri z njim, ampak takrat ne pomisliš na nič, če gre za tvojega otročka in tako.

Po treh dneh hudega bruhanja in driske zaradi ROTA VIRUSA je bil kljub infuziji čisto shiran in shujšan:(. Dobro, da je takšen fit fantek, da je imel neko zalogico in tako. Sem bila pa z njim vse tri dni na tisti mali pručki, tudi čez noč, potem si lahko misliš, kako je bilo. Sem veliko prejokala, ker je bil tolk bogi.

Po infekcijski, ko je prišel doma k sebi počasi, pa se revečk ni mogel najesti in še to je 1 teden jedel le pizzo.

Kristina, upam, da bo Filip sedaj v redu;).

Radi se imejte,

pa-pa MIna1:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 15:46:15   
BARBARA R.
Kar solze si mi zvabila na oči.Res ste preživeli peklenske dni.Upam, da mu bo sedaj v tvoji oskrbi šlo samo še na boljše.Držite se!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

:muca:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 15:49:40   
Skabi
Kristina, meni so pediatri že oba narobe zdravili.
Taprvega so filali z antibiotiki, čeprav je imel ,tako kot tvoj, rota virus. En teden je bil na infuziji, da si je opomogel in to pri 7 mesecih.
Tadrugi je letos pozimi pri 5 tednih dobil respiratorni virus. Zdravnica nas je poslala domov z antibiotiki, brez kakršnihkoli preiskav. Ker se mu je poslabšalo, sva bila 8 dni v bolnici in oba fejst trpela. Še huje mi je bilo, ko so mi v bolnici povedali, da antibiotikov, ki mu jih je dala zdravnica, otroci pred 6 mesecem sploh ne smejo jesti!
Seveda sem šla na en ostri pogovor k zdravnici, ki je rekla, da ni res, da jih ne smejo jesti, samo testirali jih niso na takih malih! Halo, jih bo pa ona na mojem otročku??!!
Tolaži me edino to, da naša osebna pediatrinja ni taka. Je res fejst zdravnica. :bravo::bravo::bravo: za našo Frido!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 15:51:17   
total
Ubošček mali,sm da bo vse vredu,ko sem brala mi je šlo kar na jok,pazi ga dobro in želim mu čiprejšno okrevanje:bravo::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
17.5.2005 19:06:32   
Jančika_
O, Kristina, sploh si ne morem predstavljat, kaj ste preživljali! Bošček mali:(. Držim pesti, da bo kmalu čisto zdrav!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bila sva v bolnici - prebolela Rota virus
18.5.2005 21:59:53   
Tia27
Revčka sta bila, vem kako je to, sva tudi midve bile na infekcijski, kolk sem prejokala, je tudi naša pikica mela rota virus, grozno je ja, upam da bosta kmalu o.k, držim pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?