ajda11
|
LP V77 tudi mene je skoraj kap. Ajda je pri mesecu imela podaljšano zlatenico in prvi šok je bil, ko me je pediatrinja poslala v bolnišnico na preiskave, da preverijo, če ni morebiti vzrok za to v jetrih in ledvicah. Drugi šok pa sem doživela, ko sem prišla na mariborsko pediatrijo. Tako kot praviš, dve sobi izven oddelka, ki je seveda zaprt in moraš pozvonit, da te spustijo noter. Potem pa non stop na uhe vlečeš in poslušaš, če jokajo. V sobici jih je bilo pet, različno starih, vsi tam do meseca dni in ko je eden jokal so jokali vsi. Trudiš se ne sekirat, ker veš, da ni dobro že zaradi količine mleka in sstrahom čakaš na izvide. Med petimi sem bila edina polno doječa, vse ostale so dodajale, a nobena ni bila samoplačnik. Dve sem malo zasliševala, pa sem izvedela, da jim je otrokov pediater napisal na napotnico, da dojijo. Osebje je bilo zelo PRIJAZNO,(našla bi se tudi kakšna izjema) moja zdravnica je bila Guid-Todorovič, ki je ZAKON. Me je večkrat osebno poiskala in razložila izvide. Bila sem namreč presenečena, ker sem mislila, da bom non stop z otrokom, pa smo jih smele le nahranih in previt in potem v svojo sobo. Same pa veste, da te male rado črviči, da po obroku tudi ne zaspijo vedno, po drugi strani te čaka hrana in se sestra dere: "ja mame vse bo mrzlo, potem bomo pa mi krivi, da ni mleka", da o dnevnem redu ne govorim. Ni mi šlo v glavo in mi še zmeraj ne gre, da smo zjutraj ob pol osmih (se ne spomnim več točno) imeli nego, se pravi umivanje in preoblačenje, potem smo morale na zajtrk, tamali so se seveda drli kot jesiharji in po zajtrku smo jih nahranile. Lahko si mislite, da nisem jedla, sem na hitro le popila in brzina nazaj. Motilo me je tudi, da glede na to, da sem edina polno dojila, sem se morala držati reda. Moja bi namreč jedla marsikdaj tudi prej kot na tri ali tri in pol ure. Še sedaj visi na zizah ne glede na čas, kdaj je nazadnje jedla. Potem pa so bili vsi okoli ust namazani z daktarinom, da o odtiskih dud sploh ne govorim. Ko sem rekla, da ne vem, če bo moja pikica tako dolgo zdržala mi je ena odgovorila:" Jo bomo hitro naućili reda." Me je skoraj kap. Suzana
|