Johnsonsbaby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Solero Niti pod razno. Najprej štalca, pol pa kravca. Res ne vidim enega dobrega argumenta, da bi se množila v mansardi staršev. Pri mladih letih sem šla od doma, ga ni denarja, da grem spet h kakim staršem. Niti plusov in minusov ne morem pretehtat, ker plusov ni, tisti argumenti, ki bi jih nekateri navedli za plus, so pa meni velik minus. S 600 evrov se da, seveda, vendar se skromnosti lahko učimo tudi ob stabilnejšem gospodarstvu in višjih prihodkih. To, da napišeš "vsaka čast", ker znate preživeti s toliko, je zame cinično. Zveni kot kaka live show izjava, kjer tisti, ki imajo, preizkušajo tiste, ki nimajo. Kdo pa hoče živeti tako?! Svoj najlepši del življenja stlačit na minimum po evrih in kvadratih?! To, da zelo veliko, zelo veliko mojih, tvojih, vaših, naših mladih družinic tako živi, ni nobena čast, ampak je dno, kamor pehajo tisti, ki imajo. Imajo višek evrov in kvadratov. Če bi vsi tako razmišljali, pol parov ne bi imelo otrok, ker si jih ne bi moglo 'privoščiti'. 'Štalca' je vsekakor še kako pomembna, ampak ni treba, da vsaka 'krava' svoj luksuzni hlev v dveh nadstropjih. Materializem vseeno ni vse. Čeprav se strinjam, da brez denarja ne gre.
|