Tanja55
|
Pred dvema letoma sem peljala dva Nizozemca v Bohinj in se sparkiramo, pol pa ugotovimo, da mamo dost jezera in bi sli do Savice. Nizozemca hoceta parkirni listek nekomu podarit, ces je za cel dan, mi pa ga ne rabimo vec. Pa jst takoj, jok brate, dejmo mi to s sabo vzet, kaj pa ce pri Savici tud pobirajo parkirnino. No in njiju skor kap, ker tocno to je blo. Ce si mel listek, ti ni blo treba placat, pac kao placas enkrat, tisti, ki tega ni vedel, je placal ponovno. In ja, nikjer to ni blo napisano. Kako naj pol nek tujec to ve? Sicer pa en nasvet Gorenjke : drugic, predno se sparkirate, ce ni cisto jasno al je zastonj al ne, probajte najt koga tam blizu in ga prijazno vprasat, ce lahko parkirate. Vedno se to ne da, razumljivo, ampak ce se da, jst to vedno storim. Na Bledu, ko je totalna guzva, grem in parkiram pri eni gostilni. Vprasam natakarico, ce lahko in vedno je kul. Pa zastonj je. Tud ze na travniku kaksnega domacina sem parkirala, s tem, da sem prej vprasala. V Kranjski gori npr. na takih odsekih, ko ne ves al lahko se sploh ustavis,kaj sele parkiras, grem do prve hise in vprasam, ce lahko tam pustim avto, pa se vedno so mi prijazno povedal, al ja al ne. Pac, lokalci vedo, kjer so tocke za pobiranje kazni in kje ne.
|