mala Zala
|
Živjo! Včerajšnji popoldanski sprehod mi je pokvaril neljub dogodek:grrr: Se sprehajamo po parku, pa na drugi strani zagledamo mojo teto. Seveda jo pokličem in nas počaka. Ko smo prišli do nje - seveda - oh, Zala, pa božanje pa tko naprej... Bila je s prijateljico. Seveda sta obe rinili v njo. Nakar mi začne razlagat, da gor na enem mostu leži en klošar (po Trbovljah hodi en klošar, bogi stric, ki ima vse možne bolezni, ki jih prenaša umazanija - garje, uši,... - skratka, ljudje se mu ogibajo na daleč). Pa mi začne razlagat, kako sta ga skušali pobrati. Men se je pa kar stemnilo pred učkam....... Naj povem, da tale moja teta ni glih aklih (ne morem rečt, da je pojem čistoče, no pa ne bi o tem). Najprej sploh nisem dojela. Potem smo šli pa narazen, pa začnem tuhtat, da je prijemala Zalo!! Sicer po rokavičkah, bundici, pa vendar! Saj veste, kaki so otroci, vse nesejo v usta. Pol je še mal voziček prjemala.... Naj povem še to: ona je najbolj firbčen človek daleč naokrog, tako da ga po moje nista šli pobirat zato, da bi mu pomagali (saj je enkrat že v pogovoru nakazala, kako mnenje ima o klošarjih), ampak zato, po moje, da bi videli, če je taprav, pa da bi lahko imeli temo pogovora. Sicer bi šli na policijo, ko sta šli ravno mimo, in povedali o situaciji. Jaz sem hotela it, pa ga žal nisva našla (sva se potem peljala pogledat). Očitno se je revež že pobral in odkolovratil dalje. No, nato sem jo poklicala, da bi mi povedala, kje točno to je, pa sem jo še mal zaslišala (v upanju, da bo rekla, da se ga ni dotikala), kako sta ga pobirali. No, ona mu je malo glavo prijela, pa mu kapo podložila,......:(:(:( Nato sem ji pa še rekla, da me moti, ker se je potem Zale dotikala. Odgovorila mi je, da to pa ni nič takega.... Včeraj sem bla na tem, da ji zavijem vrat. Ne me narobe razumet: ne podcenjujem ljudi, ki nimajo doma. Rada jim dam kak tolar (temu istemu človeku sem že dala denar), ampak kadar pa je zraven moj otrok, pa jih (žal) ne prenesem v svoji bližini. Je še premajhna. Tako je moje mnenje. Kaj bi storile ve na mojem mestu? Sicer sem butasto vprašala, saj navsezadnje nimam kaj storiti, samo vaša mnenja me zanimajo. Upam, da je čimmanj ubogih in lačnih ljudi na mrazu. Res ne vemo, kako srečo imamo, da se zvečer uležemo v toplo posteljo in zaspimo kot polhi (seveda, če nam otroci dajo, ampak to je že druga zgodba:). Lep dan! PS: Blanka, zato sem pa tolk grdo gledala, ko smo se srečali!
|