Klemy82
|
Tak lep dan, potem grem pa urejat eno blesavo malenkost, pa me znervirajo do amena. Pa da ne moreš verjet, zaradi enega spremenjenega podatka bom očitno morala na romanje od Poncija do Pilata, kot da nimam boljšega za delat v življenju, kot se po Sloveniji vozit gor pa dol....... mah, evo štorje, če se da kateri brat. Torej, kar se tiče obveznega zdravstvenega zavarovanja, sem samoplačnica. Decembra sem se preselila v drugo občino ter zmenjala stalni naslov. Še prej sem se pozanimala na prejšnji območni enoti ZZZS, če moram jaz njim to kaj javit, spremembo naslova in to, pa mi je teta tam rekla, da ne, da to oni avtomatsko dobijo podatek iz Centralnega registra prebivalstva in da se samo osveži. Ok, vzeto na zanje, se nisem več ukvarjala s tem. Potem pa mene mama kliče, če sem pozabila javit na ZZZS nov naslov, ker položnica za zavarovanje še vedno prihaja. Ok, grem jaz danes v novi občini na urad, razložim, kje je problem, teta pogleda na kartico in mi reče, da moram it na prejšnjo območno enoto se odjavit, prit z enimi obrazci nazaj, da me bojo oni tu prijavili. Tu pa meni ni nič več jasno. Kaj me morajo odjavit in prijavit, za boga milega, saj sem samo zamenjala občino, nisem se z Lune preselila. In dejansko nov naslov je vnešen noter, samo naslov za prejemanje položnice je treba zamenjat in zaradi tega take kolobocije?? Pravi teta, da se drugače ne da. Bi še razumela, če bi bila zavarovana kot občanka al pa kej, to mi je logično, da bi se pač šla odjavit na staro občino pa dala vlogo na novo... ampak za en naslov spremenit na položnici, ki je itak moja odgovornost, da jo plačam, pa če mi jo ne vem kam pošiljajo.. se moram zdaj peljat čez pol Slovenije, da bo ena teta kliknila v računalnik za pol minute? No, to dotično teto, ki bo kliknila za pol minute, poskušam priklicat na telefon že več kot eno uro, pa zvoni v prazno. Da mi ja za gvišno pove, če je res tako in kaj hudirja moram imet s sabo, da se res ne bom vozila kot en kreten sem in tja... Jezna sem pa kot ! Hvala, če je katera brala, pa ob tej priliki še naprošam, če ima katera kaj pojma o vsem tem, da mi da kakšno uporabno informacijo. Teeenkju Pies: še to, a katera slučajno ve, kak je postopek, da se zamenja matična enota banke pri NLB? Se pravi, iz prejšnje občine v sedanjo? Rabim spet it se tja odjavljat in letat okoli (če bom že tam, da še to uštimam), al bi mi to uredili na tukajšnji enoti v petih minutah? Teeenkju!