miapia
|
Spodaj sem našla članek, ki je pametno branje za vsako žensko. Velikokrat gre za kandidazo, ki jo žal s tableti ne boste pozdravile. Stanje se z njimi lahko začasno izboljša. Čeprav vam bodo zdravniki govorili drugače. Tudi sama sem imela proti koncu nosečnosti glivice, ki sem jih "pozdravila" s svečkami. Kandidazo se da "pozdraviti" in zelo uspešno s prehranjevanjem. Glivice najbolje uspevajo v okolju, ki je sladek, kisel, topel in vlažen. Na toploto in vlažnost se ne da vplivati, ker je flora v telesu pač taka, na sladko in kislo pa ja. Sladko - odstraniti sladkor, predvsem bel iz svoje prehrane (sem spadajo tudi enostavni ogljikovi hidrati - bela moka...) in jesti živila, ki delujejo bazično in ne zakisajo telesa. Zelo zakisajo organizem tudi vse, kar je povezano z mesom in mlekom. Tudi sadnje vsebuje ogromno sladkorja, zato je bolje pojesti jabolko kot pa grozdje. To ne pomeni, da ne smete jesti nič, ker je v fazi nosečnosti nespametno, veliko pa boste storile z zdravim načinom prehranjevanja. Ogromno je že, če se odpoveste sladkim pijačam in pijete vodo, nesladkan čaj, donat,... Pa namesto bele moke kakšno pirino, ajdovo, rženo...., pa probiotike, alge, presne zelenjavne sokove... http://www.viva.si/clanek.asp?id=3863