|
Babice, otroci in psi 11.7.2006 18:10:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Hej. Mene pa zanima nekaj, kar mi že ene par dni ne gre in ne gre v glavo. Namreč, zakaj babice namerno privzgajajo otrokom strah do psov? Namreč, pred tremi dnevi sem šla z Luno dpopoldne (oz opoldne) na jutranji sprehod do bajerja (za tiste, ki niste iz LJ .. umetno jezero ob robu naselja, ob poti spominov in tovarištva, potem so pa okol njive .. no, nima veze). In Luna lepo hodi kaka dva metra pred mano, pa mal za mano, pa mal stran od mene (je privezana, na fleksiju) in na eni klopci sedita babica in vnuček (tam ene 3 leta) in gre Luna pač bližje klopce (še vedno pa kak meter stran) in reče tista babica: "Kuža bejž stran, bejž!". Mislm halo?? Otrok pa ni kazal, da bi se psa bal in kaj podobnega, kvečjemu obratno Danes z Luno ponoviva vajo in greva na sprehod do bajerja. Pa tam sediva na klopci, Luna je težila, ker sem jaz jedla, pa se nisem dala preveč motit, in mimo prideta dve babici in en vnuček, tam okoli 2h let ali pa kaj več. In mali na nekem poganjalčku, ki je kar dost ropotal in Luna začne lajat. Pa se tamali ustavi in jo gleda in se smeji, babica se že postavi pred njega, pa jst pravim da ni panike, da laja, ker je poganjalček glasen. In ga babica nekak odvleče naprej. Pa pridejo nazaj, tokrat tamal laufa, Luna je bila tiho. Pa se mali spet ustavi in ves zadovoljen gleda Luno (ene 2, 3m stran) in babica že: "Pejt gremo, pejt, kuža je hud, pust ga". Pa jst pravm, da ne, da ni huda in če jo bo pobožal. Pa bi tamali že skoraj šel zraven, pa babica reče da ne ne, da ne bo in da grejo (in tamalmu spet kuža je hud). In sm jst rekla sama pr seb: "Sej otrok ne poje, sam babice ma rada.. ". Pa halooo? In to dela večina babic. Plust še nekateri starši. Niso vsi psi zverine, ne bo vsak pes ugriznil in ne laja vsak pes zato, ker je hud. Moja čmrla laja tudi iz užaljenosti, če je kdo ne pride pobožat in ona to hoče, če kdo kej je in ona ne dobi, če je kak pes ne šmergla itd ... Edina svetla izjema do sedaj pa je bil predvčerajšnjim en dedek, ki je bil tam z vnučkom, MLAJŠIM od 2-eh let .. pa tamali full gleda Luno in del 'ou-ou'. Pa Luna zalaja in se mali ustraši. Pa jst primem Luno in mu rečem, če jo bo pobožal. Pa pride počasi do nje, dedek ga še nagovarja naj gre pobožat kužka, da lej kako je priden, in mali pride do Lune in jo poboža. Luna je itak full nora na te tamalčke in se vsakemu pusti pobožat. Potem ji še nastavi roko pred gobček in ga ona poliže. Pa je še vedno živ in zdrav in tut dedek ga ni takoj v razkužilo vrgel in skor umrl od groze, ker je pa malega mal po roki polizala. Zakaj je treba otroke bit strah živali? Zakaj to počnejo? Ok, razumem, da nek rešpekt otrok mora imet, ampak saj mu lahko prav kmalu dopoveš, da če želi kužka pobožat, mu mora najprej dat roko za povohat in ga pobožat po glavi (nekateri psi znorijo, če ga hočeš božat pri repu - po riti oz. na koncu hrbta). itd ... Niso vsi psi zveri in ne boste verjeli, NE, NE JEDO OTROK! Mogoče kako babico.. LP, Ribica
|
|
|