|
RE: Babi, dedi, tast in tašča 5.8.2008 9:32:14
|
|
|
|
Freycha
|
mene to (po mojem mnenju) pretirano nošenje po rokah zmoti le takrat, ko hoče mala na vsak način dol in imeti malo časa zase, se zaigrati sama in biti v svojem svetu, pa ji tega ne pustita, ker jo takoj vzameta v naročje, se "štulita" zraven k igranju (čeprav se stran obrača in išče samoto) in ji čisto nič ne pustita raziskovati okolico popolnoma sami (čeprav je okolje varno) in non stop zraven visita, da ja ne bo padla...... In ko rata mala tečna od tega, ker ima vsega dovolj in hoče imeti svoj mir, jo počasi spokam in gremo domov, kjer jo dam na tla, da je celo stanovanje njeno in lahko po mili volji raziskuje, se igra, se sama s sabo meni v ogledalu in počne vse tisto, kar pač rada počne SAMA. Zato se ne razburjaj če otroku paše in "sodeluje" pri tem.... če pa vidiš, da otrok rata nestrpen in tečen in zoprn in jima beži iz naročja, potem pa dedkom in babicam mirno reči, da rabi malo miru in naj pustijo otroka malo na miru...... Pri nas to zaleže za glih 5 sekund sicer mi je pa lepo videti babico (mojo taščo) ki je sicer zelo hladen človek, kako energijo oddaja, ko je mala poleg nje. Je čisto drug človek, ki se smeje, veseli, poje, se igra..... kar pri njej res nisem navajena, zato sem dostikrat kar tiho, da opazujem, kako zna biti "ledena kraljica" tudi topla in nežna...... Po drugi strani pa moji starši (predvsem oče) na trenutke kar "pozabijo" na malo in se mi zdi, da se včasih oče premalo z njo ukvarja..... Nikoli ni prav, najbolj prav bi bilo, da bi stari starši delali TOČNO TAKO kot počnemo mi, ampak to žal ni mogoče.
|
|
|