|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Babi, dedi, tast in tašča
5.8.2008 8:35:39   
Marjeta3
Že dal časa me muči obnašanje starih staršev moje 3 letne hčerkice.
To je obup. Mala je popolno izčrpana, ko pridemo iz obiska.
Tast toliko časa išče njeno pozornost, da se nakoncu konača z cviljenjnem in solzami. Babica - moja mama pa jo ves čas lupčaka, saj da moti mene še nakako prezrem vendar, ko vidim kako to teži mali pa mi solze privrejo v očil.

Ali imajo vsi tako pozornosti potrebne stare starše, ali je moja hčerkica edina?

user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Babi, dedi, tast in tašča
5.8.2008 8:52:54   
melanija
Moja pupa je stara 2,5 let in se ni pametno popestvala še pri nobenem razen pri meni. Še pri tatu se neče. Pri tastu ali pri ostalih se začne zvijat kot jegulja in vriskat da je hudič in potem jo morajo spustit.  Je pa res težko gledat otroka kako postane živčen ko ga drugi mečkajo.

Ma če se to dogaja pri tvojih starših bi bilo lepo in fajn da se z njima pogovoriš in jima daš kakšen napotek kako naj postopata pri mali. Če se pa to dogaja pri tastu in tašči pa naj se z njima pogovori mož.

Jaz mojemu očetu ali pa tudi tastu ko vidim da otroku kakšna reč že preseda jim enostavno rečem da je dovolj. Ponavadi to zaleže za nekaj časa.

(odgovor članu Marjeta3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2008 9:09:58   
Anonimen
Jaz sem babica.Mojega vnučka tako močno ljubim,da mi ni več živeti brez njegove bližine.Mnogokrat ga močno objamem in poljubčkam,niti malo ni utrujen od mojih objemov in ga ne živcirajo.Prav nasprotno,rad zleze v moj objem in prosi,da se stiskamo.Tudi nono je na tapeti vsak dan in ni vnuk izčrpan ampak nonomki mu ni mar za utrujenost,ko pa je že prve dni vnukovega življenja izjavil,da mu je doživljensko zlezel pod kožo,da bi zanj dal življenje.
Upoštevajte ljubezen starih staršev do vnukov,ničesar vam staršem ne kradejo.Prav nasprotno,bogatijo otrokovo življenje in učijo,kaj so čustva.
Otrok ni siten zaradi objemov starih staršev,ampak je treba poiskati druge faktorje.

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2008 9:15:07   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Otrok ni siten zaradi objemov starih staršev,ampak je treba poiskati druge faktorje.

Se strinjam z Nevo. Prej bi rekla, da otrok čuti tvoje nelagodje in sprejema dejanja starih staršev kot narobe. S tabo sodeluje. Mislim, da moraš začet iskat vzroke za njeno sitnobo pri sebi.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2008 9:24:41   
Naja30
Se strinjam s krfjolco. Čeprav po drugi strani pa obstajajo tudi otroci, ki ne marajo toliko izkazovanja ljubezni in obstajajo starši in stari starši, ki otroka s svojo ljubeznijo naravnost dušijo.

Naši stari starši so prav fajn. Vejo, kje je meja in če jo hočejo prekoračiti, jim tamala da jasno vedeti, da ima dovolj. user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2008 9:29:08   
Mišni
Ne, pri  nas so vsi v mejah normale, vsaj kar se lubčkanja tiče. Sicer se pa moj otrok še meni ni pustil, kaj šele njim.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2008 9:30:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Se strinjam z Nevo. Prej bi rekla, da otrok čuti tvoje nelagodje in sprejema dejanja starih staršev kot narobe. S tabo sodeluje. Mislim, da moraš začet iskat vzroke za njeno sitnobo pri sebi.

U, to pa po mojih izkušnjah sploh ne drži. Eni otroci se namreč enostavno nočejo stiskat, niti v naročju nočejo sedeti. Moj je že bil tak. In je treba upoštevat njihovo voljo, saj so mali osebki s svojimi čutenji.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2008 9:32:14   
Freycha
mene to (po mojem mnenju) pretirano nošenje po rokah zmoti le takrat, ko hoče mala na vsak način dol in imeti malo časa zase, se zaigrati sama in biti v svojem svetu, pa ji tega ne pustita, ker jo takoj vzameta v naročje, se "štulita" zraven k igranju (čeprav se stran obrača in išče samoto) in ji čisto nič ne pustita raziskovati okolico popolnoma sami (čeprav je okolje varno) in non stop zraven visita, da ja ne bo padla......

In ko rata mala tečna od tega, ker ima vsega dovolj in hoče imeti svoj mir, jo počasi spokam in gremo domov, kjer jo dam na tla, da je celo stanovanje njeno in lahko po mili volji raziskuje, se igra, se sama s sabo meni v ogledalu in počne vse tisto, kar pač rada počne SAMA.

Zato se ne razburjaj če otroku paše in "sodeluje" pri tem.... če pa vidiš, da otrok rata nestrpen in tečen in zoprn in jima beži iz naročja, potem pa dedkom in babicam mirno reči, da rabi malo miru in naj pustijo otroka malo na miru...... Pri nas to zaleže za glih 5 sekund user posted image

sicer mi je pa lepo videti babico (mojo taščo) ki je sicer zelo hladen človek, kako  energijo oddaja, ko je mala poleg nje. Je čisto drug človek, ki se smeje, veseli, poje, se igra..... kar pri njej res nisem navajena, zato sem dostikrat kar tiho, da opazujem, kako zna biti "ledena kraljica" tudi topla in nežna......

Po drugi strani pa moji starši (predvsem oče) na trenutke kar "pozabijo" na malo in se mi zdi, da se včasih oče premalo z njo ukvarja.....

Nikoli ni prav, najbolj prav bi bilo, da bi stari starši delali TOČNO TAKO kot počnemo mi, ampak to žal ni mogoče.

(odgovor članu Marjeta3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2008 9:44:38   
Anonimen
DEDEK IN VNUČEK

Ded se je zelo postaral. Noge ga niso več nosile, oči komaj še videle in ušesa slabo slišala. Tudi zob skoraj ni imel več, kar je jedel, mu je padalo iz ust. Zato ga snaha in sin nista hotela več pri mizi za kosilo, kositi je moral v kotu za pečjo.
Nekoč so mu prinesli v skodelici kosilo. Ko jo je hotel dvigniti, mu je padla iz rok in se razbila. Snaha ga je začela zmerjati, očitala mu je, da dela
sámo škodo in da bo odslej jedel iz lesene sklede.
Nekoč sta sedela mož in žena doma in opazovala sinka, ki je nekaj delal iz  kosa deske. Oče ga je vprašal:
       "Kaj delaš, sinko?"
"Leseno skledo delam, očka, da bom dajal mami in tebi jesti iz nje, ko
bosta stara."
                                                                                                                            Tolstoj

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2008 9:53:17   
Freycha
neva zelo dobra zgodba in predvsem ti da za misliti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2008 9:55:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Vem,v marsičem.Moje skromno mnenje je,da smo ogledalo življenja za naše potomce.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2008 9:56:32   
Balerina
Je že lepo da imajo stari starši radi svoje vnuke ampak eni otroci se enostavno ne želijo stiskat, tako pač je. Moji starši in tast in tašča so včasih tudi užaljeni če se tamala noča k nim stisnt pa ne silijo vanjo. Se poskušajo z njo igrat in potem sama pride do njih tako so svi najbol zadovolni. Je že tako da ji včasih enostavno ne paše. Ampak če jaz opazim da preveč vanjo rinejo pa jim kar rečem pa ne glede na to ali sta to mojadva oli pa od moža starša. Otrok je moj in če oni slučajno v tisti evforiji ko jo vidjo ne opazijo pa jih je pač treba opomniti.
Načeloma to ne delajo zanalašč in mislim da večina to sploh ne opazi.

Pa jim razloži da se ne mara preveč stiskati in predlagaj naj se skupaj igrajo kakšno igro ki je malemu všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.8.2008 9:58:47   
Freycha

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Vem,v marsičem.Moje skromno mnenje je,da smo ogledalo življenja za naše potomce.

včasih je le težko prekiniti tisti vzorec, ki smo ga podedovali od naših staršev, pa ni vedno pozitiven. Zato je vsak dan učenje in pridobivanje novega znanja in tehnik. Če seveda delaš na tem. Popolni pa žal ne bomo nikoli. Še najmanj pri vzgoji otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.8.2008 10:12:19   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Marjeta3

Ali imajo vsi tako pozornosti potrebne stare starše, ali je moja hčerkica edina?

Bodi vesela, moje mame ni bilo že 2 meseca in tud pokliče ne kako je mala, oči pride za 5 min in gre in je ves živčen, ker ga mala ne posluša (ker je seveda še premajhna), tast pravi, da je preživahna in prerazvajena edino na taščo se lahko zanesem...
... pogovori se z njimi- bolje, da jo imajo radi preveč... kot premalo...

Jaz sem imela samo eno staro mamo, pa me je ta praktično vzgojila, sem bila cele dneve tam... škoda, da moja mama ni enaka, ker bi to privoščila vsakemu otroku...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Marjeta3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.8.2008 10:23:46   
MAŠKA
Jaz pa mislim, da smo mamice nekje v podzavesti ljubosumne na tašče in taste oz. babice in dedije, ki imajo svoje vnučke oz. naše otroke zelo radi. Mislim, da to povzroča prirojen materinski nagon. Priznam, da sem tudi jaz včaih kar ljubosumna, ampak se poskušam zavestno kontrolirat in se zdim sama sebi včasih prav trapasta in se sprašujem od kod in zakaj takšna čustva. Upam, da se mi bo uspevalo kontrolirat še naprej, saj vidim, kako otrok uživa pri babicah in dedijih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.8.2008 10:26:39   
tanikaa

Jaz sem babica.Mojega vnučka tako močno ljubim,da mi ni več živeti brez njegove bližine.Mnogokrat ga močno objamem in poljubčkam,niti malo ni utrujen od mojih objemov in ga ne živcirajo.Prav nasprotno,rad zleze v moj objem in prosi,da se stiskamo.Tudi nono je na tapeti vsak dan in ni vnuk izčrpan ampak nonomki mu ni mar za utrujenost,ko pa je že prve dni vnukovega življenja izjavil,da mu je doživljensko zlezel pod kožo,da bi zanj dal življenje.
Upoštevajte ljubezen starih staršev do vnukov,ničesar vam staršem ne kradejo.Prav nasprotno,bogatijo otrokovo življenje in učijo,kaj so čustva.

Bravo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.8.2008 10:33:19   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jaz pa mislim, da smo mamice nekje v podzavesti ljubosumne na tašče in taste oz. babice in dedije, ki imajo svoje vnučke oz. naše otroke zelo radi. Mislim, da to povzroča prirojen materinski nagon. Priznam, da sem tudi jaz včaih kar ljubosumna, ampak se poskušam zavestno kontrolirat in se zdim sama sebi včasih prav trapasta in se sprašujem od kod in zakaj takšna čustva. Upam, da se mi bo uspevalo kontrolirat še naprej, saj vidim, kako otrok uživa pri babicah in dedijih.

jaz pa ne bi rekla, da gre za ljubosumje. Gre za mogoče za pretirano skrb nad otrokom. Da se bo ja dobro poutil, da mu ne bo kaj tečno, da mu ustrežemo v vseh pogledih. Da ne bo zmeden, ker se z njim postopa drugače, kot doma, da ga ne bodo razvadili, pa bodo doma problemi itd...... Se pa strinjam, da četudi gre za pretirano skrb, je le-ta velikokrat odveč in tudi tu se strinjam s tabo, da smo prave mame - samice z nagonom, da poskrbimo za našsega otroka.......

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.8.2008 12:00:43   
Lana3
....moje mnenje pa je, da se "imeti rad" ne izkazuje le z poljubljanjem
in stiskanjem...
otroka imaš prav tako rad, če ga primeš za roko in ga pelješ v park na sprehod, če mu to bolj paše kot pa lupčakanje in stiskanje.
Imeti rad je velik pojem, ki ga ne izkazujemo le z stiski in poljupčki.
Stari starši kako se bi počutili ko vas bi vaši otroci ves čas mečakali in poljubljali ko ste z njimi????

Niso vsi stari starši enaki.....
..... prav tako ne vsi vnučki...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.8.2008 12:29:36   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jaz se tudi ne strinjam s tem. No, vsaj jaz nisem ljubosumna na taščo. Ker moja tašča je ena super babica, ki obvlada tamalo in ji zelo zaupam. Mogoče je pa tudi tamala zato prilagodljiva in ne joka, če kam grem, ker nisem nikoli komplicirala glede tega.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.8.2008 12:30:49   
Tinčarca
Se strinjam z Lano. Sploh pa poljube in objeme visljevat!!?? Pa Marjeta je jasno napisala, da otroku ne godi. Zakaj zavraga se greste psihoanalizo: ljubosumje, kaj ona čuti.... Še enkrat: otroku obnašanje dedkov in babic očitno ne ustreza in če ga imajo res radi, bodo z njim počeli stvari, ki ustrezajo otroku in ne njim!!

Ti si njegova mama in ti veš kaj je za tvojega otroka najbolje. Poslušaj samo sebe. Babicam in dedkom pa povej ti, da otroku njihovo početje ne ustreza. Če zavraga sami ne vidijo.

In otroci so si različni!!!

(odgovor članu Lana3)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.8.2008 12:32:47   
Anonimen
Stari starši kako se bi počutili ko vas bi vaši otroci ves čas mečakali in poljubljali ko ste z njimi????

Čudovito!Dokaz,da sem jih vzgojila z ljubeznijo,jih naučila ljubiti.
Tudi objemi v zreli dobi,ko so otroci že odrasle osebe so zaželjeni.
Kje piše,da ko otroci odrastejo, ne smejo ali ni več lepo svoje starše objemat in jim izkazovat nežnost?Jaz sem srečna mama,mojim otrokom ni žal nobenega objema in nobenega poljuba,danega svojim staršem.Samo vračajo tisto,kar sva jim z možem dala in dajeva.
Peljat vnuka v park,ja prav,zraven spadajo tudi ljubkovanje.Moj je bil z menoj teden dni na dopustu.Kopala sva se se igrala,objemov in ljubkovanja pa ni manjkalo.

Take napisane besede,mi dajo mislit,kako malo ljubkovanja ste bili deležni od družine,kako "škrti " so bili z vami.

(odgovor članu Lana3)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
5.8.2008 19:00:41   
picola1
Mislite, da govorite o isti stvari, ampak se nekako ne razumete. Ene govorite o pretiranem izkazovanju ljubezni oz. na napačen način, druge govorite o tem, da je vsako izkazovanje ljubezni super in čudovito pa čeprav je tega preveč in otroku ne paše...
Jaz osebno mislim, da meja mora bit, tako kot pri vsaki stvari, predvsem pa je treba poslušat otroka. Če njemu ne paše več, zakaj bi silil vanj? S tem mu samo sporočaš, da ne upoštevaš njegovih čustev, ampak misliš samo nase (ker z lupčaknjem in objemanjem zadovoljuješ tudi in predvsem svoje čustvene potrebe).
Se strinjam, velikokrat je prisotno tudi ljubosumje s strani mamic (ali obratno, nema veze), takrat je potrebno mal razmislit vse skupaj in se skulirat. Se strinjam tudi s tem, da v takšnih primerih otrok lahko čuti neodobravanje staršev in se zato nelagodno počuti pri starih starših.

Neva..., mislim, da nobeno pretiravanje ni dobro. Ne v plus ne v minus.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.8.2008 19:13:08   
Rubin.
Ma če se to dogaja pri tvojih starših bi bilo lepo in fajn da se z njima pogovoriš in jima daš kakšen napotek kako naj postopata pri mali. Če se pa to dogaja pri tastu in tašči pa naj se z njima pogovori mož.

Bi rekla isto. Prisluhni otroku, če mu je neprijetno se pogovori z odraslimi.

Neva, jaz verjamem, da si ti super babica in te sploh ne vidim v tem sestavku, zato ne vem zakaj se primerjaš. So takšni in drugačni dedki in babice. Eni se preveč vsiljujejo otroku, da jih kar duši, eni pa se za njih niti ne zmenijo, hvala bogu za tiste v sredini.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.8.2008 19:19:13   
bumerang
Niso vsi otroci, ki nimajo radi crtanja, bili deležni malo ljubezni!
Moj sin nikoli ni bil crkljiv, če ga vzamem v naročje je po dveh sekundah že na nogah, tudi objemov in poljubčkov ne mara pretirano. Sploh pa od ljudi, ki niso domači. Pa mu ljubezni nikoli ni manjkalo. Tak pač je. Verjetno po meni. Jaz tudi ne maram, da me ljudje poljubljajo in objemajo in stopajo v mojo neposredno bližino. Pa mi ljubezni tudi nikoli ni manjkalo.

Torej bi v danem primeru presojala glede na reakcijo otroka. Če je otrok rad v naročju, če se smeji, potem bi ga pustila, če bi se pa v naročju zvijal in telesno nakazoval, da si želi stran, potem pa bi ukazala, da naj ga pustijo pri miru. Ker je tako izkazovanje ljubezni posiljevanje! Pa če se še tako grdo sliši.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.8.2008 19:20:45   
Rubin.
Kje piše,da ko otroci odrastejo, ne smejo ali ni več lepo svoje starše objemat in jim izkazovat nežnost?Jaz sem srečna mama,mojim otrokom ni žal nobenega objema in nobenega poljuba,danega svojim staršem.Samo vračajo tisto,kar sva jim z možem dala in dajeva.

Se popolnoma strinjam, ampak samo do te meje, ko je to všeč obema.

Našo malo miss vsi obožujejo in je velikokrat na dan poljubčkana in objeta, v treh letih sem ji že milijonkrat rekla, da jo imam rada,  ampak pridejo tudi trenutki, ko to ne želi in to tudi da jasno vedeti, takrat pa niti pod razno ne silim vanjo ne jaz, ne mož, ne kdorkoli drug. Potrebno je spoštovati otrokovo voljo in sploh ne dvomim, da je ti ne, ker drugače vaš mali princ, ne bi bil tako srečen pri vas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Rezano cvetje
F*R*U

Kateri cvet vas najbolj razveseli?

vrtnica (39%)

gerbera (5%)

tulipan (12%)

orhideja (24%)

drugo (10%)

bolj kakor rezano cvetje me razveseli lončnica (11%)

Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!