Joly
|
Pozdrav vsem! Prosim za kakršnokoli pomoč ali izkušnjo, glede tega, da moj sin (4.leta) bruga v vrtcu ZELO POGOSTO. Na hitro: v vrtec je šel januarja 2009, ko je dopolnik 3 leta za 4 ure, vse dokaj OK, razen tega, da je zjutraj jokal, kar dela še danes. Čez poletje (julij, avgust) je bil doma, ker naš vrtec zaprejo, pa bi ga mogli vozil drugam in smo se odličili, da bo pri babicah. Septembra je spet začel, za cel dan oz. ga pride babica iskat ob 14.30. (ko se zbudijo). Bruhat je začel že pred septembrom, vendar samo, če je prehitro kaj pojedel ali popil. Od septembra se pa to dagaja od 2 do 4 krat na teden. Ok, so tedni vmes, ko ne bruha sploh. Vzgojiteljice pravijo, da to naredi, ko: - mu za karkoli rečejo Ne, ne smeš ipd. - ko imajo telovadbo v telovadnici - ko nekaj noče narediti ipd. Ok, jasno mi je, da se upira. Otrok je najdel način, kako mu določenih stvari ni potrebno početi, če se zbruha. Sem že bila pri pediatrinji. Pravi, da je pač občutljiv otrok, verjetno malo razvajen (dolgo časa je bil edini vnuk, pred 7 meseci je prišel še drugi, vendar ni bilo neke panike, vsaj jaz nisem opazila. Malo je bil ljubosume, če je babica vzela v naročje bratranca, to je pa vse) in se je začel upirati (kar je pri teh letih normalno, pravi). Meni je tako hudo, ker so se ga začeli drugi otoci izogibati, pa starši se pritožujejo, da pobruha še druge, če je kdo zraven. Še bolj hudo mi je zanj, ker vidim, kako mu je težko iti v vrtec zjutraj. Zdaj bom še enkrat šla k zdravnici, da vidim, kaj bo rekla. Ali ima kdo podobne izkušnje, ali ima kdo dober nasvet. Karkoli, ki bi mi pomagalo. Naj še povem, da je sin zelo družaben, rad govori ipd., vendar o vrtcu mi noče NIČ povedati, ma res nič. Karkoli ga vprašam, ne odgovori. Zato je še toliko težje, ker res ne vem, kako mu pomagati. Hvala. LP
|