|
RE: BOMBAŽNE PLENICE-katere,koliko? 6.2.2007 16:41:15
|
|
|
|
frufru
|
Pri nas se dobijo tiste od štorklje, bambino mio in racmanke. Jaz ti lahko povem samo kako je z racmankami. Smo jih kupili,ker se pleničke za enkratno niso obnesle, je bilo vse premočeno, pa rita je bila vneta. Bom dodala svoj piskrček izkušenj. Ena racmanka stane nekaj manj kot 3000 sit (v € preračunaj sama). uporabna je za otroke od 0-15kg. Velikost se regulira z ježki in pritiskači. Poleg tega rabiš še prekrivne hlačke in podlogice, ki držijo drekec skupaj in jih lahko vržeš v wc ali kanto za smeti. Podlogice lahko enkrat tudi opereš (polulane) En paket teh (100kom) je okoli 900 sit). Mi mamo pralni stroj razred A+ in sušilca C. Peremo ponoči med 10 in 6h ali čez vikend, ko je poceni tok. Smradu, česar se najbolj bojijo mamice ni, je pa treba pleničko, ko jo zamenjaš sprat in dat v vedro s pokrovom. mi tega nismo kupovali ampak uporabljamo 20l prazno vedro od barve in lavor za pokrov. Rabiš ga zato, da mokre pleničke stojijo do prvega pranja. Pleničke se perejo na 60°C skupaj z Lovrovim perilom. To se skupaj s pleničkami nabere v 2-3 dneh. Jaz imam 13 zelenih racmank (bolj debele, primerne za široko povijanje, imajo dodatni bombažni vložek za ponoči, če je potrebno) in 3 rumene racmanke (tanjše, med nogami ožje, imajo dodatni vložek, ki ga mi uporabljamo, da se manjkrat previja). Na rezervi imamo paket pleničk za enkratno uporabo. Te uporabljamo, če nam zagusti z racmankami (zelo redko) ali ko gremo kam na izlet. Za orientacijo: Do danes (po malo manj kot 2 mesecih) smo porabili 1 paket newborn (ko smo bili še na teh za enkratno) in 1 paket tistih za 4-9kg. Kar se sušenja tiče je sušilec pozimi kar obvezen, če maš takšno število pleničk kot mi, drugače bi jih rabili okoli 20-25., poleti pa ni panike. Likat jih pa itak ni treba. Prednosti: manj smeti in s tem stroški smetarine, racmanke rastejo z otrokom, ker velikost reguliraš z ježki in pritiskači, po izkušnjah drugih mamic, so otroci hitreje suhi, ker mokroto čutijo, manjša verjetnost sterilnosti fantkov, ker se jajčka ne pregrevajo. Slabost: malo več dela. Če katero zanima, naj pogleda na www.pleniceracman.com Tam je ceneje kot v BC. Alternativa racmankam so še štorkljine in bambino mio, samo so prve malo dražje in imajo po moje malo bolj zakompliciran sistem in bambino mio, kjer moraš pa spreminjat velikost kot pri teh za enkratno uporabo in se stroškovno ne splačajo tako.
|
|
|