|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BIPOLARNOST
30.10.2006 14:04:12   
Zajfa
Diagnosticirano imam bipolarno motnjo. To je manija in depresija skupaj. Zdravim se z Quilonormom - litij, Tegretolom - stabilizator in Edronaxom - nadzor nad nekontroliranim zretjem.
Bojim se zanositi na teh zdravilih. Ali je med vami kaksna, ki je cez to ze sla?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BIPOLARNOST
30.10.2006 14:55:53   
Anonimen
Ne poznam nobene, vendar iz svojega znanja ti lahko povem, da ni priporočljivo, saj ti že samo zdravilo pove marsikaj, da ne govorim o maniji in depresiji ki nikakor nista za skupaj oz. ena z drugo je zelo dolgotrajna bolezen in nič kaj prijetna. Svetujem ti, da se prvo ozdraviš, nato pa veselo na delo oz. da se dobesedno razstrupiš od vseh zdravil, sploh od litija.
Srečno, pa upam, da mi ne zameriš, če sem tako direktna. Nati

(odgovor članu Zajfa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2006 15:00:38   
Kuba
Se strinjam z nati, poskusi se prej čimbolj pozdraviti, nato pa načrtuj piko. Sicer nisem stručko za take bolezni ampak verjetno v takšnem stanju ne boš mogla koristiti otročku, zato pridi prvo k sebi in nato bo pika prišla k tebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2006 4:19:50   
Anonimen
Dragi punci tale bolezen ni kar tako, in celo v smilsu, najprej pozdravit to in potem otroka. Ta bolezen je lahko odlgotrajna in bo potem za otroka že prepozno, ta bolezen je huda in ponavljujoča. To ni navadna bolezen, treba jo je jemat z respektom. Poznam primere in celo moja diplomska naloga je bila iz duševnih boleznih.
Draga zajfra, jaz ne vem kako napredujoča je tvoja bolezen in va kakšni obliki, koliko časa se spopadaš z njo. pomembno je da se o vsem tem pogovoriš s svojim psihiatrom. Domnevam, da ga imaš in da imaš z njim občasna srečanja. z njim se lepo pogovoriš in on ti bo znal povedat kako naprej. Ponavadi ti menjajo zdraviila (odvisno od stanja in napredovanaj bolezni), vendar boš mogla najprej spet počakat, da vidiš kako bo telo reagiralo na tista zdravila. Večinoma teh zdravil povzroči tudi nekakšno odvisnost, zato boš rabila še kak posvet več s psihiatrom. Nekatera celo vplivajo na hormonsko neravnovesje, to tvoje ne poznam, zato ti ne morem reči. Mislim tudi da bo čez nosečnost in še kasneje potrebno kar nekaj obiskov. Vse te bolezni se lahko ponovijo, včasih celo v hujši obliki. Nosečnost in tudi samo delanje na zanositvi, pa še kasneje dojenček, že zdravi osebi povzročijo depresijo v blažji obliki, zato je tvoj posvet res potreben. Res ti je težko kaj povedat, saj dejansko ne vemo v kakem duševnem stanju si. Jaz mislim da se vse da, samo res rabiš strokovno pomoč in nasvet.
Upam, da se ti bo še kakšna punca javila in ti iz prve roke povedala kaj več. Vendar tudi na to se ne smeš zanašati, ekr ni nujno da sta na isti stopnji.
želim ti čim boljše spopadanje z diagnosticirano boleznijo in da bi kmalu tudi ti postala nosečka

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2006 8:02:23   
mala zirafa
Veste kaj punce, ne je strašit.Bo še bolj zmedena.Pa ne me slabo razumet.Predstavljajte si da ste ve na njenem mestu in vas tako zasipljejo z odgovori.Sem ji že jaz poslala  tel. številko tako da se zdaj ve kam obrnit.če ima še katera podoben problem imate tle št. Dr. rudolfa z gin. klinike v LJ: 014320024.
On se ukvraja s  perinatalnim obdobjem in genetiko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2006 8:23:28   
Anonimen
a ni punca želela mnenja in odgovorov?? A zdaj jo pa naj ne zasipamo z odgovoriuser posted image

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2006 8:30:30   
mala zirafa
Ne mi zamerit.Pravim samo, ker je to zelo delikatna situacija, te lahko vsak odgovor malo prestraši, pa se potem izkaže da sploh ni tako hudo.Ne vem, vsaj mene bi.
Seveda smo tu da si svetujemo.Ampak nismo doktorce in tu gre res za resno stvar, naši odgovori pa so laični.Mislim da ji bo dr. najbolje pomagal.Če pa ima katera s tem podobno  izkušnjo, pa naj se ji kar javi na Z.S..Nimate pojma kako se počutiš v njeni koži. Jaz sem se že, pa ne bi javno o tem razpravljajla.Najhuje je, ker se sekiraš skozi celo nosečnost, kaj pa če bo otrok prizadet??Da ne govorim o babicah ki so se sekirale 3x bolj.
Še enkrat brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2006 10:45:37   
Anonimen
Sej je vse res, kar ji pišete, vendar sem ji jaz izključno napisala tisto, kar vem o teh bolezni. Seveda je to zelo boleče, vendar ravno zaradi tega obstajajo psihologi, psihiatri, ginekologi....
Tudi jaz ti želim, da čimprej postaneš user posted image , seveda brez posledic in bolečin.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?