zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: knorbalbo Maxi Cosi za to skupino mislim da nima ravno najboljših ocen če se ne motim. Zgoraj navedena AS imata boljše ocene na testih. Sicer smo pa mi imeli oba AS, se pravi lupinico in sedaj drugi AS od 9-18kg od MC in smo zelo zadovoljni. Samo meni je ocena teh testov-varnost na prvem mestu. Potem ne vem, zakaj si se zadovoljila s tema dvema sedežema? Pri varnosti ima najboljšo oceno Kiddy Cruiserfix Pro. Sicer pa so tudi MC sedeži vsenoo precej varni - Rodi (brez isofixa) in Rodifix imata pri varnosti oceno 2,0 (tvoja imata 1,8, kiddy pa 1,6), kar je popolnoma enaka ocena, kot jo ima Kid Plus Sict. Kidfix pa ima slabšo - 2,2 (takšno ima MC Rodi Airprotect). Podrobno si lahko ogledaš teste tu, vsekakor pa med omenjenimi sedeži ni nekih hudih razlik in so vsi zelo varni, dokler jih pravilno uporabljaš! IZVIRNO SPOROČILO: knorbalbo Pa še nekaj bi vas vprašala......kako je s temi sedeži ki nimajo možnosti pritrditve z isofixom, a to pomeni, da ko otroka ni v AS je treba sedež kjlub temu vedno pripet s pasom? To se mi zdi kar zoprno.... Sicer pa ima večina AS z isofixom (vsaj v tej skupini) možnost tudi običajnega pripenjanja, popravite me če se motim? Ja, v bistvu moraš sedež, ki ni pritrjen z isofixom pritrditi z avtomobilskim pasom, da ne odleti naprej ob kakšnem močnejšem zaviranju ali celo trku. sicer pa imajo sedaj že nekateri sedeži dodatno pripenjanje (mislim,da ima MC Rodi Airprotect en dodaten kavelj, ki ga zatakneš za naslonjalo za glavo, nekateri imajo dodaten pas (podobno kot top tether sistem), s katerim dodatno pritrdiš sedež). Da katerikoli sedež pritrdiš z avtomobilskim pasom pa je logično, saj z njim pripneš otroka v njem. IZVIRNO SPOROČILO: knorbalbo Kaj pa v primeru, da ima en velik otrok že 15 kg in je mlajši od 3 let, AS od 9-18kg mu bo kmalu premajhen, bi ga dale že v skupino II/III? Vem da obstajajo kombinirani AS od I/II/III ampak ti imajo ponavadi slabše ocene in so manj prostorni za kasneje. Ne bi pa rada kupovala potem še enega. Problem namreč bo pozimi, ko bojo bundice itd. Že letos je bila kriza Če je otrok dovolj velik, da pasovi potekajo tako, kot je treba, potem načeloma ni ovire, da ne bi uporabljali sedeža 15-36 kg. Ampak se je potrebno zavedati, da je v tem sedežu otrok precej svoboden. Avtomobilski pas otroka ne sili, da je pri miru. Zato se velikokrat zgodi, da otrok nekam smukne, da si pas prestavi,...skratka - mi našega starejšega kljub temu, da je bil pri 2 letih in pol dovolj velik, nismo dali v tak sedež, pač pa kupili raje še en sedež 9-36 kg, kjer je še danes, pri dobrih treh letih še vedno pripet s pasovi avtosedeža. Tako da - ti sedeži so precej bolj prostorni in večji od sedežev 9-18 kg in zato primerni za večje otroke. Ocene imajo nekateri dobre, drugi pa pač povprečne, ampak ob pravilni uporabi še vedno dovolj varne! Tako da ti svetujem, da teh testov ne jemlješ za sveto - so neka orientacija, ne morejo pa biti edino merilo. Aja, še to - otrok iz varnostnih razlogov (pa v bistvu tudi odrasli) v avtosedežu naj ne bi bil oblečen v bunde oz. neka debela oblačila. Pri takšni uporabi avtosedeža ti nek super rezultat na testih bore malo pomaga. No, pa smo spet pri pravilni uporabi, ki je daaaleč najpomembnejši kriterij varnosti. Aja, še glede Kidfixa - tudi mi kupujemo še en sedež za mulca, pa smo jih nekaj stestirali. Glede na dobre izkušnje z Evolvo, smo imeli ogledanega tudi tega. Ampak ko se je mulček usedel, ga je ta opora za glavo zelo utesnjevala. In v resnici je ožja od tiste pri Evolvi. Ne vem, mulček res nima majhne glave, ampak da bi lahko bil kolikor toliko udobno v njem še kakšni dve leti si pa ne morem predstavljat. Prodajalka je sicer rekla, da imajo nekateri probleme s tem, ampak, da je to res tako ozko, si pa res nisem predstavljala. Cybex in Maxi Cosi imata ta naslon malo širši, celo ta Rodi Airprotect. Eh ja, spet smo pri tustih (ne)standardih. V glavnem - pri nas bo najbrž zmagal Rodi (mulcu je bil še najbolj všeč) ali pa Cybex.
|