|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avtosedež
16.3.2012 9:09:55   
barni
Imamo 9,5 m fantka (korigirano 7,5 m), ki že nekaj časa samostojno sedi, se pa še ne usede sam. Velik je okoli 75 cm in težek malo čez 9 kg. Še vedno ga vozimo okoli v lupinici Maxi Cosi cabriofix.
Do sedaj se sploh nisem poglabljala v to, toda zadnjič ko je bil manj napravljen sem opazila, da mu pasovi zadaj segajo pod višino ramen. Sem jih dala na najvišjo pozicijo itak sta samo dve. Ma mi ni jasno, kaj ni ta lupinica do 13 kg? Pa saj naš fant ni tako zelo velik. Rada bi ga še vozila v lupinici, saj notri ni utesnjen in se nič ne pritožuje, samo tole s pasovi me bega, ker menda ni najbolj fajn, če so pasovi pod nivojem ramen.

Sem ga poskušala dat notri bolj ležat, potem pa ga ne morem spodaj zapeti, ker pride preveč nizko z razkorakom. Res mi ni jasno, kakšne imate ve izkušnje? Meni se zdi ta lupinica med večjimi in res sem mislila, da bo lahko še nekaj časa notri. Tako nekako se mi še ne zdi, da bi ga dala v večji sedež, čeprav ga že imamo in se da tudi poležat (Roemer Duo Plus isofix).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avtosedež
16.3.2012 9:44:01   
m_o_i
Elias nima 13 kg, pa bo maja star 2 leti...
v avtosedez je sel z devetimi meseci (mislim, da je imel takrat slabih 8 kg), ker v lupinici ni vec zdrzal

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avtosedež
16.3.2012 13:12:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barni
Ma mi ni jasno, kaj ni ta lupinica do 13 kg? Pa saj naš fant ni tako zelo velik. Rada bi ga še vozila v lupinici, saj notri ni utesnjen in se nič ne pritožuje, samo tole s pasovi me bega, ker menda ni najbolj fajn, če so pasovi pod nivojem ramen.

No pri nas je ramenske pasove prerasla pri 11ih mesecih in pol, po kilaži pa tudi slučajno še ni presegla te cifre 13kg (kako le, če ima slabih 15kg šele sedaj pri 3h letih).
In ker je lupinica najvarnejši avtosedež samo dokler:
- otroku glava ne štrli ven ali
- ne preraste ramenskih pasov ali
- ne preseže kilaže,
smo jo mi potem prestavili v stolček 9-18kg (prav tako imamo Romer duo plus), kljub temu, da v lupinici še ni bila utesnjena. Pa se je prav lepo navadila na nov sedež.

Imamo pa zdaj ta problem, ker bo počasi prerasla sedež 9-18kg (glava ji bo čez mesec ali dva pokukala nad višino naslonjala), nima pa še 15 kg za v stolček 15-36kg ... sicer smo sedaj naročili Romerjevega kidfixa in takoj ko ji glava pokuka čez naslon, jo preselimo v nov prestol.

< Sporočilo je popravil Otika -- 16.3.2012 13:15:21 >

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avtosedež
16.3.2012 14:27:22   
zaspancek1
Smo imeli takšne težave precej zgodaj, čeprav se marsikomu zdi to nepredstavljivo. Najvarnejša rešitev je avtosedež skupine 0 - 18 kg, kjer je otrok do teže 10 ali pa 13 kg (odvisno od modela, HTS Besafe pa tudi do 18 kg) lahko obrnjen v nasprotno smer vožnje. Ti sedeži so večji od lupinic in tako primerni za nadstandardne otroke. Manj varna varianta (seveda zaradi smeri vožnje) je potem sedež skupine 9-18 kg (prednost je ta, da je možen naklon, podoben lupinici) ali pa 9-36 kg (minus:naklon je precej manjši, navadno so možnosti samo pokončen položaj in pa tisti malo bolj ležeč, velik plus pa je to, da so ti sedeži navadno večji in tako spet primernejši za večje otroke, ker so le-ti lahko dlje časa pripeti s pasovi avtosedeža (torej kot skupina 9-18 kg)).

Otika, a nimate vi tudi Evolvo, ki je super ravno za ta prehod? Pri nas je starejši sine pri dveh letih in pol bil čisto primeren za sedež 15-36 kg (pomerjali smo Cybexa, pa mu je bilo treba celo naslon za glavo dvignit za eno stopnjo), pa smo kljub temu kupili še dodatni Evolvi (pač za mlajšega sineta), ker je tako vseeno bolj pritrjen (če je pripet z avtomobilskim pasom, se lahko vseeno precej prosto giblje). Sedaj, pri 3 letih, je še vedno pripet s pasovi avtosedeža, res pa so ramena že v višini najvišjega pritrdišča, tako da jih bomo morali kmalu odstraniti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avtosedež
16.3.2012 23:15:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Otika, a nimate vi tudi Evolvo, ki je super ravno za ta prehod?

Pri dedku in babici imamo Evolvo, v našem avtu pa Duo plus. Pač pri dedku in babici se vozi redko in kratke relacije in se mi je zdela evolva odlična rešitev, ker je po testih ok, pa še onadva nimata isofixa, pa še do 12tega leta praktično je lahko otrok v njem. Mi smo pa več na cesti in tudi daljše ture delamo in sta sedeža 9-18 in 15-36 kg boljša po testih. Pa tudi pri sedežu 9-18 kg mi je bil pomemben faktor, da se ga da med vožnjo v ležeči položaj, kar se pa evolvo ne da.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




S KOM ŽIVITE
nataly33

S kom živite v skupnem gospodinjstvu?

sami s partnerjem/možem in otroci (81%)

sama z otroci (5%)

živimo staščo in tastom (13%)


Število vseh glasov: 113

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!