Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 13:35:17
|
|
|
|
Vilma
|
Ne vem, če ravno zastopim, ampak sprašuješ o avstijskih bankah v Sloveniji ali hočeš po kredit v Avstrijo. Midva imava hipotekarni kredit pri Bank Austrii, moogče bi ti lahko kaj pomagala, če je to to kar rabiš Pozdravček Vilma
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 13:38:07
|
|
|
|
ur+sa
|
ja Vilma, banka je v Avstriji. slisala sem, da tudi tam govorijo slovensko in da dajo kredita veliko več kot pri nas... Če mi lahko kako pomagas, bom zelo vesela pa hvala ti za pomoc
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 13:48:15
|
|
|
|
Lenny
|
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem naslednje: - v vseh posojilnicah v okviru Posojilnice Bank Celovec govorijo slovensko in tudi dokumente dobiš v obeh jezikih - običajno jih v vseh večjih krajih po Sloveniji zastopajo odvetniki - po novem imajo poslovalnico tudi v Ljubljani - efektivna obrestna mera je nižja od naše - višino kredita določijo glede na tvoje prihodke, glede na izdatke in premoženje - za dolgoročne kredite zahtevajo hipotekarno jamstvo, ki ga pri nas ureja njihov odvetnik - če prav vem, trenutno ponujajo kredite do 15 let, nisem pa čisto prepričana - pozanimaj se v poslovalnici v Ljublani, potem pa pokliči še katero od bank na slovenskem Koroškem in primerjaj ponudbo Če sem kaj pozabila, pa kar vprašaj. Lp
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 13:52:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Menda obstaja neka banka v Železni kapli, neka posojilnica, tudi agencije ti jo zrihtajo, pa ti dajo več kredita kot avstrijske banke v Sloveniji. En nepremičninski agent mi je razlagal, da bankam tam ni treba s slovenskimi komitenti delat po slovenskih zakonih, ki so glede kreditov zelo togi. Zato dajo tudi več kredita - pomembno jim je samo, da imaš čim več dohodkov. Pri nas pa moreš met na primer pri kreditu na hipoteko vsaj 30 - 40% vrednosti stanovanja svojega denarja.
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 13:57:28
|
|
|
|
ur+sa
|
se pravi, da če greva v celovec, more moj vzeti seboj listine?? da loh pokaze koliko zasluzi? *koliko listin pa more prinest? sam jest sem slisala, da jim sploh ne gre zato koliko dobis dohodka, vazno jim je da je tisti mesec placano, pa se moja "tasca" je pravla, da je ena dol klicala (k ma nepremičnino pod hipoteko) da pac ta mesec ne more placati, pa so rekli v redu??? JE TO RES, AL....??? hvala lenny aninimen? kaj je to Železna kapla, je to kak kraj? a te loh kej nategnejo, cist tko...?
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:02:50
|
|
|
|
Lenny
|
Železna kapla, Št.Jakob v Rožu, Pliberk, Celovec, .... vsepovsod imaš filiale Posojilnice Bank Celovec. Nekateri referenti pridejo celo k tebi na dom. Od dokumentov zagotovo potrebuješ osebno listino, dokazila o rednih prihodkih, o premoženju, pa malo se pripravi, da boš vedela, koliko približno mesečno porabiš za življenske stroške, vprašati znajo po morebitnih dodatnih prihodkih, o vrednosti nepremičnine, ki bi šla pod hipoteko .... v bistvu ti bodo vse zelo prijazno razložili. Pri zamudi plačil počakajo tri delovne dni, če pa iz upravičenih razlogov kdaj zamujaš s plačilom, javiš in to upoštevajo. Lp
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:05:31
|
|
|
|
Lenny
|
Ja, pa še to. Jaz bi raje delala direktno z njimi in ne preko raznih posrednikov. Kreditni posli so povsem legalni, skladni z avstrijsko zakonodajo in ne rabiš se bati, da bi te prinesli okoli. V bistvu je vsaki banki v interesu, da dobi svoj denar nazaj, ne pa, da postane lastnik tvoje zastavljene nepremičnine, ki jo mora potem prodajati. Glavno je, da gre za banko in ne za razne hecne firme, ki ljudem obljubljajo gradove v oblakih.
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:09:13
|
|
|
|
ur+sa
|
potem je v bisvtu najbolje, da imava mi2 ze kako stanovanje zaarano?da veva, koliko stane in da se to stanovanje da pod hipoteko, ane? v bistvu nimamva drugega, kot listin, ker dela samo on.. drugih dohodkov ni koliko pa naj receva, da porabiva za življenjsko potrebo, ko pa sedaj nisva nic
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:18:09
|
|
|
|
Lenny
|
Uaaaaaau, potem bo pa velik kredit Po moje boste naredili oceno, koliko bo recimo stroškov z dvosobnim stanovanjem, pa neko povprečje za prehrano in podobno. Ti kar pokliči in se pozanimaj. Če želiš številko in kontaktno osebo iz Posojilnice v Št. Jakobu, mi piši na privat. Lp
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:27:26
|
|
|
|
ur+sa
|
aja? zakaj pa jih zanima koliko bova mela storskov s stanovanjem? oni dajo kredit oz. hipoteko na stanovanje, potem pa kukr si postelva tko mava,a ni to tko?
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 29.11.2005 14:47:36
|
|
|
|
Lenny
|
Načeloma je ampak oni malo drugače gledajo na pojem "kreditna sposobnost". Širše, kot pri nas, zato jih zanima vse mogoče. Vprašalnik je kar obsežen, samo ne se ga ustrašiti. Na ta način si zagotovijo bolj oseben pristop k vsaki stranki in se tudi odločajo o višini kredita. Btw, številko ti sporočim takoj jutri zjutraj, ker je zdajle nimam pri sebi. Lp
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 30.11.2005 7:27:46
|
|
|
|
ur+sa
|
lenny najlepša ti hvala, če bom še kaj potrebovala v zvezi s tem, te kontaktiram, ok?? hvala tut vsem ostalim. aham, zanima me še kol dni , tednov (kukr kol) časa rabijo, da dajo ta kredit?
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 30.11.2005 8:51:25
|
|
|
|
Lenny
|
Ojla! Podatke sem ti poslala "na privat". Lep dan!
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 30.11.2005 9:17:55
|
|
|
|
ur+sa
|
10000000000000000000000000000 ti hvala lenny. :rožica zate
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 30.11.2005 23:13:02
|
|
|
|
lucika
|
lenny, še meni še meni... me zelo zanima vse okoli tega; pa navadno vsak malo drugače pove. če mi lahko pomagaš, prooosim. vsaka informacija dobrodosla:)
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 1.12.2005 7:29:20
|
|
|
|
Lenny
|
http://www.zvezabank.at/ Evo, kaj sem našla. Za vse, ki vas zanimajo posojilnice v zamejstvu, ki delujejo v okviru Zveze bank Celovec. Za kaj več pa na privat. Lp
|
|
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 1.12.2005 10:03:46
|
|
|
|
ur+sa
|
o lenny ti si gena zlata si
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 6.12.2005 15:13:12
|
|
|
|
ur+sa
|
OK, zdej pa tko .. klicala sem pac v eno izmed teh Avstrijskih bank, in dobila gospoda Otowitza, in mu pac povedala, da kupujeva stanovanjein da bi rabla kredit, in da bi stanovanje dala pod hipoteko..... potem mi pa ta clovk rece, da tega pa ne more??????????????? kako je zdej tto mogoce, k vsi hvalijo to banko, da brez problema dobis denar? zdej pa kr tega ne mores la kaj.. neki mi je flancal, da morva imet 1/3 lastnega prhodka, al neki tacga... rekla sem mu za kredit nekje do 11. mio, do 12 mio SIT kva je zdej to?? mi kera zna spet pomagat?????? hvala lp
|
|
RE: Avstrijska banka za posojila 7.12.2005 9:08:30
|
|
|
|
Lenny
|
Ojla! Končno mi je uspelo, da sem ti odpisala na privat. Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.