|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke
9.6.2005 20:57:02   
Jessy
Kako ste kaj danes? Jaz do zdaj nisem imela časa, da bi prišla kaj pogledat, ker sem prišla iz službe šele ob 15h, pol sem južno na hitro skuhala, potem pa se je oglasila na obisku LE&TA (januarska nosečka) in njen :love:, s katero sva bili sošolki na faksu. Je bilo prav luštno poklepetati po dolgem času!!!

No, pol sem pa še na steno projecirala dve slikici, da bomo še malce polepšali sobico našega :duda:. Zdaj sem pa tu!

Teya, po moje so vse materinske enake, tako da bi mogla imeti na str. 15 graf z naslovom Razdalja simfiza/fundus. Poglej še enkrat, drugače ti bom pa zdaj prepisala meje za tedne, ki nas še čakajo (podatki so v cm).
28. t = od 23 do 30
29. t = od 24,5 do 31
30. t = od 25,5 do 32
31. t = od 27 do 33
32. t = od 28 do 33,5
33. t = od 29 do 34,5
34. t = od 30 do 35
35. t = od 31 do 36
36. t = od 32 do 37
37. t = od 32,5 do 37,5
38. t = od 33 do 38,5
39. t = od 34 do 39
40. t = 34,5 do 39,5
41. t = od 35 do 40
42. t = od 35,5 do 40

Po sredini teh podatkov pa gre črta, ki najbrž predstavlja neko "priporočljivo" oz. "najboljšo" mero.

Upam, da sem kaj pomagala.

Oglaste se, punce!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Avgustovke
9.6.2005 21:31:13   
Tiamo
hy,

tudi jaz danes nisem imela časa nič za RR. Sem ves dan likala cunce za :duda:, jih pospravila v povinilaste vrečke, tako, da bodo čiste počakale...

Vseeno se mi je pripetila ena nesreča, dve brisače in eno kapno za kovterček mi je pokakal ptič, tako, da moram še enkat prati. Pravijo, da to prinaša srečo :zmeden:.

Drugače je bilo danes moje počutje super. :sloncek::sloncek:

Aja, kupila sem si kompresijske dokolenke (2000 SIT v Sanolobor :grrr: ), in res pomagajo, nimam tok zatečenih nog...samo ena slaba lastnost tega je, da si jih zjutraj obuješ in jih čez dan ne smeš sneti. Jaz pa se zdaj po ene trikrat do štirikrat tuširam, zaradi hemeroidov. Tako, da zdaj improviziram umivanje z lavorjem..:)-:)-:)- Namakam samo rito..;)

se tipkamo...

Lp Tia74

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Avgustovke
9.6.2005 21:31:21   
monja
Evo mene!

Obljuba dela dolg!
Me veseli, da si tako vztrajna in naš mesec pomikaš proti vrhu.
Moje počutje je vredu, :duda: potemtakem tudi. večino stvari smo že nabavili, manjkajo le še malenkosti. Na rastoči trebušček sem se prav lepo navadila. Sploh me ne ovira, niti pri spanju - še zaenkrat...

V tem času sem bila dvakrat na merjenju glukoze in dvakrat so, hvala Bogu, ugotovili, da ni strahu za nosečniški diabetes.
Sem pa vprašala tudi po spolu. Moja G v 20. tednu ni mogla videti. V bolnici, ko sem bila zaradi omenjenega diabetesa, sem malo pobarala ginekologe, pa so prvič videli :roza:, naslednji mesec pa :modri:. Tako da bomo za ziher počakali na finale.

Drugače pa se mi zdi, da čas zelo hitro beži. Dneve lahko zdaj že praktično odštevamo.
Te dni sva hodila v materinsko šolo. Naslednjič ati dobi potrdilo, da je "sposoben" biti zraven :)-:)-.

Se pa že veselim, da bomo kmalu lahko ujčkale te naše težko pričakovane štručke.

Zdaj pa še druge.

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Avgustovke
9.6.2005 21:42:48   
tia
Pozdrav avgustovke,

tudi jaz spadam med vas ali se tukaj ne oglašam veliko,če se oglasim se oglasim kaj na ZO malce nižje.

Veste kaj me najbolj zanima,ali so se vaši :duda: že obrnili z glavco dol?Namreč jaz sem imela danes UZ in naš :duda: je kar lepo z glavco spodaj.

Morem pa še priznati za :duda: še nimam nič doma,imam le eno dudo,ene nogavičke ter dva bodija,pa še to sem dobila od sestre,kupila je samo zato ker ni mogla iz svoje kože.
Nevem ali bi že mogla kaj kupovat si rihtat ali paimamše čas.
:ups: pardon mam le voziček naročen in ta pride iz Nemčije tam za dobra 2 tedna.

Upam ,da niste jezne da sem malce zatežila in se oglasila.

Pobožajte svoje bušije,razvajajte se.

pa pa

Tia
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Avgustovke
9.6.2005 22:54:56   
Jessy
Ooooo, ste pridne!!! Sem že skoraj obupala, da se ne bo nobena javila!

Tia, a tebi pa kar tički sračkajo po cunjicah??? :)-:)-:)- No, so pa poskrbeli, da ti ne bo zmanjkalo dela!

Monja, tebe sem pa res že pošteno pogrešala! Nič kaj te ni na vpogled. Saj razumem, da imaš doma veliko dela!

Moj :duda: je na zadnjem pregledu lepo čičal na ritki. Malce prej sva z :love: ugotavljala, da imam nekam čudno obliko trebuha. Sva sklepala, da se je malce zasukal in ima glavo pod mojo levo joškico, ritko pa desno od popka (je tam prav hribček). Upam, da imava prav, ker to bi pomenilo, da se je začel obračati. Joj, ko bi se le obrnil do časa!!!!

Zdaj pa jo mahnem :love: v objem, da se malce pocartava, predno odjadram pančat!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Avgustovke
10.6.2005 11:25:36   
Teya
jessy, full hvala, da si se tako potrudila in izpisala vse tiste podatke :bravo::bravo::bravo:....jaz resnično nimam tega grafa....pa sem prelistala list za listom v knjižici....baje, da imajo/imamo nekatere starejši tip knjižice :zmeden2:

naš :duda: se je po MOJIH občutkih prav te dni premaknil...G tako nič ne komentira....mislim, da je prej ležal prečno, saj sem čutila brcike ob straneh, zdaj pa mi je v enem momentu :)- trebuh zrasel za par številk :)- in brcike čutim nad popkom in full nizko spodaj...tko, da...sklepam, da je ali na nogicah ali na glavici....zvem drug mesec, ko imam KONČNO spet UZ :bravo::bravo::bravo:! upam tudi, da bo naš :duda: bolj samozavesten in ne bo več tako "pridno" skrival svojega "zaklada", saj me že resnično matra ali je :modri: ali :roza:....do zdaj je bilo 2x z VEEEEEEEEELIIIIIIIIIIIKOOOOOOOOOO rezervo rečeno, da je :roza:, jaz si na podlagi tega ne upam kupiti niti ene punčkaste stvarce....bi pa full rada:ups:

končali smo šolo :bravo:, ki se mi je vedno zdela tako daleč, nekje na koncu nosečnosti:ups:..... zdaj šele vidim kako je AvGuSt zelo BLIZU!!!:bravo::bravo::bravo:

lep vikend vsem!!!! :rozica::rozica::rozica:

btw, nimamo mi ene članice, ki pričakuje trojčke????? nič glasu ni od nje :(

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Avgustovke
10.6.2005 11:38:38   
Tiamo
Dan,

Kako?

Ja Teya v stari knjižici grafa ni, kdaj pa si kupila knjižico? Jaz bi šla na tvojem mestu po novo. Jaz imam staro in novo, ker sem imela lansko leto SS so takrat prodajali še stare. Stara je bila zelo malo izpolnjena, in sem rekla, da je ne bom zamenjala. Potem pa mi je sestra v porodnišnici rekla, da pri porodu zelo radi komplicirajo, če imaš staro knjižico. Ni pa nujno, verjetno je odvisno na koga naletiš in kako slab dan ima ta oseba.

Moja :duda: je že par tednov obrnjena navzdol in upam, da bo tako tudi ostala. :bravo:

Zara3 je tista s trojčki in jo zelo pogrešamo. ZARA3 KJE SI???????????

LP Tia74

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Avgustovke
10.6.2005 11:48:58   
Kety
Ojla!

Punce, ni me še pobralo od prehlada, sem pa na meji :((:((:((:((:((

Koliko časa traja ta :hudicek:? zdej sem pa že tretji dan samo v postelji pa ni nič boljš. Pa še herpes se mi je začel delat od samega brisanja nosu. Mam že vse vneto pod njim.

A lahko vzamem lekadol +C?? Sicer nimam vročine ampak me bo pobralo....

Na pomooooooč!!!!!!

Bo šel še :love: v lekarno vprašat kako in kaj:bravo:

LP od še vedno bolne :nosecka: Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Avgustovke
10.6.2005 12:28:07   
Tiamo
Boga na Kety :((

nevem kako je z Lekadoli :zmeden::zmeden: Eni pravijo, da lahko drugi spet da ni priporočljivo..ne znam ti predlagat. :zmeden:

Jaz bi na tvojem mestu raje probala z medom, probaj žličko zjutraj in žličko zvečer...

No naj pa tvoj :love: gre hitro v lekarno in vpraša...

:angel: za zdravje

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Avgustovke
10.6.2005 14:27:51   
Jessy
Kety, ko sem bila jaz full bolna in hkrati še pošteno smrkala, kašljala in kihala, sem vprašala osebno zdravnico, če lahko uživam Lekadol +C, pa je rekla, da ne, da lahko vzamem navaden Lekadol, vitamin C pa naj z drugimi stvarmi prinesem v telo. Tako sem vsak dan spila kozarec Cedevite (čeprav sem slišala, da nima skoraj nobenega vitamina v sebi), pa limone sem stiskala v vodo in pila limonado, saj mi je takrat pasalo izključno mrzlo. Jedla sem tudi pomaranče in mandarine (je bila ravno sezona). Ne vem, no...po moje je res boljše tako, kot so meni svetovali. Zihr je zihr!

Prehlad pa traja lahko tudi en teden. Upam, da boš kmalu bolj zdrava!

To, o starih materinskih knjižicah sem tudi sama že slišala, vendar nisem niti pomislila, da bi novim nosečnicam dajali stare knjižice. Očitno jih imajo za ponucat. V glavnem...jaz imam novo, če te zanima še kak podatek, vprašaj, pa ti posredujem.

Lepo se imejte, jaz grem pa peči češnjev štrudl s skuto. mmmnnnnjammmmiiii!!!! Pridete????

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Avgustovke
10.6.2005 15:14:21   
Kety
Hvala za nasvete punce! Ampak pomoje bom mogla kar k zdravniku, gre vse skupi na slabše! In to fuuul! Pa sploh ne vem kaj mi je!!!! Vročine pa nimam, samo glavo mam čist nabito polno!

Odkar sem morala zamenjat zdravnika mi je tako grozno it. Prej sem imela zdravnico, ki je bila moja pediatrinja od rojstva in to na Vrhniki, zdej pa sem morala izbrat v LJ in to zdravnika za odrasle. Vam povem...GROZAAA! Se raje sama pacam, potem pa ko vidim, da res ne gre moram pa tja! Se mi FUL UPIRA!!

LP Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Avgustovke
10.6.2005 15:51:06   
Tiamo
Si pa res boga Kety :(

Jaz sem lahko srečna z mojimi zdravniki, z vsemi po vrsti. Se od začetka nosečnosti doma zaradi prejšnega SS in nisem imela nobene komisije, skoz so mi podaljševali..slišim, da imajo ene punce ful probleme s tem, pa imajo verjetno večje težave kot jaz.

Jaz sem šla lih za vsako stvar k mojemu zdravniku in si je vedno čas vzel, me pregledal od glave do pet, pa še čakati mi ni bilo potrebno, ker sem, kot nosečnica imela prednost :bravo::bravo::bravo: Skoraj vedno se je izkazalo, da je z mano vse ok in da moje težave bolj izvirajo iz psihe. Taka pač sem, takoj naredim paniko...:ups::ups:

Kety ti lepo papcaj limone, pa med...če pa ne bo dobro pojdi pa jutri k dežurnemu,ali pa na urgenco...tam so tudi prijazni in se ful potrudijo.

Jessy a je štrudl že???????????????????????;);););););)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Avgustovke
10.6.2005 16:16:57   
Jessy
Ja, res bo najboljše, Kety, da greš do zdravnika. To "domače" packanje res ne sme trajati predolgo, saj lahko naredimo več škode kot koristi! Ti lepo pojdi tja, potem pa nam poročaj, kaj so ti rekli!

Tia, štrudlček je pravkar romal v pečico. Se je izdelava precej zavlekla zaradi koščičenja češenj, saj nimam nobenega pripomočka za to delo, tako da sem lepo na roko pečke ven dajala. Sem pa kar hitro obupala, tako da bo zdaj štrudl tak, da bosta dve vrsti češnje s skuto, ena vrsta marelice s skuto (nimam pojma kakšno to bo, ker tega še nikoli nisem kombinirala), ena vrsta bodo jabolka s skuto in ena vrsta samo skuta z rozinami. Ma, res se mi ni dalo več dajat s temi pečki. Se mi zdi, da bi celo popoldne samo to lahko delala. Zdaj imam pa tako lepe nohte, da me kar glava boli. Moram iti zdaj to reč malce upedenat!

Štrudl bo čez 1 uro!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Avgustovke
10.6.2005 17:32:46   
Kety
No, pa sem šla do zdravnice in moj :love: se je tako zmenil, da mi ni bilo treba čakat v čakalnici ampak sem šla kar naprej!

Imam VOROZO in danes je menda na vrhuncu. Sem dala kri in je rekla, da bo šlo jutri že na bolje! UPAM!!!! Sem vprašala če lahko kej slabo vpliva na našega :duda: pa je rekla, da ne. Dobila sem Lekadole in je rekla, da naj vzamem enega na 6 ur. In seveda Viroleks za herpes. Ena mala tubica stane 1.400 sit (negativna lista):(

No predvsem bom pa lažje prenašala tale prehlad, zdej ko vem kakšno je stanje. Sem se že cel dan samo cmerala. Zdej grem pa nazaj spat! Mam že čist pekoče oči!

Se javim spet jutri, da vam sporočim stanje! Aja, hemoglobina imam samo 108 (spodnja meja je pa 120). Je rekla, da mi je padel tud zato, ker je več tekočine v krvi!

LP od mene!

P.S.: Dober tek pri štrudlu, Jessy. Še meni se je zaluštal, pa nimam nobenega apetita!;)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Avgustovke
10.6.2005 21:07:19   
Jessy
Super, Kety!!! Potem boš pa kmalu zdrava!!!

Štrudlček je pa tako dober ratal, da me je prav pošteno presenetil. Še tisti z marelicami je bil zelo dober in ga je že zmanjkalo. Bom še kdaj tako spekla, kot danes. Se full obnese, da je vsak drugačnega okusa!

Sem pa tako utrujena postala, da bom verjetno kar kmalu zaležala, jutri bom pa spala v nedogled!!! Kolk imam jaz rada vikende, ker lahko dolgo spim! Sam kaj, ko ne bomo več dolgo tako!:zmeden:

Punce, fajn bodite, lepo božajte bušije, stisnite se k :love: in maksimalno uživejte! Pa vseeno se lahko kaj tu javite.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?