Tiamo
|
Pozdravljene, moram jaz odprt jaz temo Avgust ;). Kje ste? Kako se počutite? Vas prav pogrešam, oz. pogrešam prosti čas...amapk kakor vidite se ga tudi kdaj pa kdaj najde, ko :duda: spi. Naj vam zaupam moj porod: 31.7 ponoči okoli 3:00, sem šla na WC in ko sem si slekla hlačke, mi je malo ušlo mimo školjke. Še dobro, ker sem opazila, da je porodna voda. Izgleda kot razrečeno gelasto mleko. Poklicala sem :love:, se umila, spravila zadnje stvari v ruzak in sva se odpravila proti porodnišnici. :love: me je že pred 3:00 zbudil, ker sem v spanju prepevala, verjetno se je telo pripravljalo, nevem pa zakaj sem prepevala. V porodnišnici so me priključili na CTG, kjer sem imela popadke cca 10 min, vmes me je sestra spraševala in si zapisovala osebne in druge podatke. Sledil je vaginalni pregled, kjer so ugotovili, da sem odprta samo cm. Dali so mi haljo in me napotili na britje in klistir. Klistir mi je dal vetra :grrr:…sestra mi je po vstavitvi klistirja, rekla, da se naj še 15 min sprehajam in jaz res, grem en krog po hodnikih. Komaj sem prinesla do WC in kaj potem, šok, ni papirja!!!!! Še dobro, da so bi dali plenico oz. vložek…tako, da sem potem z umazano ritjo (ne se smejat)poiskala sestro in jo prosila za papir. PUNCE PREDNO GRESTE NA WC PREVERITE ALI JE PAPIR!!!:bravo:Seveda sem WC obiskala še 3 krat. Se šla stuširati in počakala,da je bila ura 4:45. Takrat so me dali v porodno sobo, me priključili in začelo se je 3 urno čakanje z srednje močnimi popadki, vmes je prišla mami, ki me je hladila z vodo, me masirala,… Ob 8:00 so mi vstavili v danko Tramal, ki ni nič pomagal, mene je pa že tok bolelo, da sem komaj prenašala vse, odprla sem se pa za 3 cm, se pravi skoraj nič. Babca mi je potem v žilo dala pomirjevala, ki so prav blagodejno vplivala name, dala mi je še masko, ki pa se mi zdi, da je samo zato tam, da te malo zamoti. Ker se nisem hotela odprti mi je babca pomagala ročno, pri tem pa ugotovila, da imam zelo močne mišice in me vprašala kaj sem trenirala. Jaz ji odgovorim , da sem trenirala aktivno atletiko 4 leta in da je od tega že 12 let. Je rekla, da se vidi!!!, da sem zelo močna. Pa pravijo, da je šport dober!!!! Vidim, da v nekaterih primerih ni. No, popadki so se nadaljevali, jaz sem bila po 6 urah že pretirano zmatrana. Zahtevala sem jermena za noge, vendar mi jih niso dali. ?!? Potem se spomnim samo zadnje tri popadke, kateri so bili od Boga poslani in 12:47 je prikukala na svet Demi. Ko je prišla prvo glavica ven, je bila moja mami čist evforična, tako da mi je spustila glavo in tlesklna sem z njo ob rob postelje, auč. Kok sem jo nahrula, da jo bo lahko gledala cel življenje, zdaj mora men pomagati. Ko je bila Demi zunaj je bilo moje prvo vprašanje, zakaj ne joka???? Potem so mi jo dali na prsa in je zajokala, kasneje je pa mami prerezala popkovino. Potem je sledilo rojevanje posteljice in šivanje na živo. skoraj nič me ni bolelo, ker sem bila preveč zmatrana, da bi kaj čutila. Dobila sem 4 notranje in 3 zunanje šive. Medtem je babca zavezala popek in jaz jo prosim (sem bila čist še omamljena), da naj ji popek zaveže tako, da ji bo stal na notr???:sloncek: Potem sem odspala kakšno urco v porodni, mami je pa veselo zraven pestovala Demi. Ob 17:00 je bil že :love: pri meni na oddelku, tako da smo skupaj jokali. Prišel je tudi brat in oče…pa smo spet vsi jokali. Tako, ni bil spet tako hud porod, edino čakanje na odpiranje je bilo mučno. Če me zdajle vprašaš, še lep čas ne grem več čez to… LP Tia74 in Demi
|