2suzika7
|
Jaz imam atopijski dermatitis že od rojstva. V bistvu je to astma, ki se kaže na koži. Na žalost ravno zdaj ugotavljamo prisotnost astme pri moji pupici, samo še ni potrjeno, ali je prehodna, sezonska,... Uporabljam razna mazila, od kuterida, elidela,... tbl claritine, telfast,... V nosečnosti se to ukine, vsaj na začetku. In če je kot pri meni, ko se vse poslabša, ti počasi začnejo pisat en Rp, pa drugega... V prvi nosečnosti sem imela samo mazilo betrion - antibiotično. Zdaj v drugo mi ni nič pomagalo in sem šla na derma. kliniko, kjer mi je takoj rekla, da brez kortikostereoidov ne bo šlo. Tako se mažem z advantanom v belobazi po obrazu in vratu, diprosone (kuterid) pa po telesu. Mi je povedala, da v takšnem stanju kot sem prišla k njej je bolj škodljivo, kot če se s kremami mažem. Pa Claritine tbl imam po potrebi. Seveda se vsemu izogibam in sem le tistih prvih 5 dni lepo mazala, potem pa ukinila in samo, ko se poslabša 1x ali 2x namažem tam, kjer najbolj ven udari. Moram poudarit, da sem zdaj kot rožica v nasprotju od začetka, ko sem skoraj z glavo ob zid butala, ker me je vse tako srbelo, bolelo, ščipelo... Torej , najboljše nič, če si zdrav, če pa ne gre pač ne gre in se je treba tudi zdravil posluževat. V prvo, ko sem se prišla pokazat, mi je rekla, da zakaj je moja zdravnica tako dolgo odlašala z napotnico, saj bi lahko splavila ali pa bi otrok imel resne posledice, če bi prišlo do kakšne bakterijske okužbe. Torej, če se mama ne počuti 100, se tudi dojenček noter ne more!!! Srečno!!!