|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Astigmatizem
9.6.2006 16:38:01   
nejča
A ima kdo izkušnje, kako poteka diagnoza, vaje in na sploh pregled pri user posted image ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Astigmatizem
9.6.2006 17:12:29   
TVN
To bi tudi mene zanimalo glede na to, da imam sama diagnosticiran astigmatizem. Ali je to mogoče dedno?!

Sicer pa si težko predstavljam, kako lahko tako majhne otročičke okulistično pregledajo.... Če ima kdo izkušnje s tem, sem tudi jaz zainteresirana.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2006 22:15:54   
ona
Imam kolegico,ki so otroka prvič peljali k okulistu pri 2 letih,ker so opažali,da čudno gleda in mu je okulist že takrat predpisal očala.Ta otrok ima zdaj 12 let in ful močno dioptrijo,da ima stekla ful debela!
Je pa vse to podedoval po dedku,saj starša normalno vidita brez očal.
tako,ni nujno,da podedujejo od nas,je lahko eno koleno nazaj!
Če mislite,da otrok slabo vidi,ga kar peljite k okulistu,ker je treba zgodaj odkriti napako,da se lažje zdravi vid!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2006 22:56:10   
katjandraž
Mi smo šli z našim prvič k okulistu, ko je bil star 16m zaradi škiljenja. Kot zanalašč pri zdravnici ni niti malo šklilil, pol leta kasneje smo šli spet, so ga poslali prav na očesno kliniko, ker ga okulistka v ZD ni mogla shecat, da bi očke obrnil v zunanji kotiček.
Tam so mu dioptrijo zmerili z aparatom (takrat je bil star dobri 2 leti) in nekaj je tudi z 2 lupama, ki jih je imela pred očmi, gledala. Skratka, dobil je očala zaradi dioptrije in astigmatizma, za škiljenje pa smo morali delati vaje. Na žalost še vedno škili, čeprav zdaj očke z lahkoto obrne na ven, vendar imamo že datum za operacijo v septembru. Če te še kaj zanima, napiši, zdele sem že koma in se mi ne da bolj podrobno razlagat.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2006 8:40:35   
nejča
No evo, včeraj smo bli pri optiku (naš ima 10m) in mu je samo z lučko izmerila če sledi z očmi levo in desno. Pravi, da ne opazi astigmatizma, čeprav sem ji razložila, da jo imamo vse generacije v naši familiji in da je že več ljudi, tudi tujih opazilo, da ne gleda pravilno. In na vsak način te hoče prepričat, da se motiš. Ista zgodba kot pri meni, ko sem bila majhna, če ne bi imela vztrajne starše, bi imela sedaj debele cilindre, tako mi pa še očal ni treba nosit. Tako, da sem vztrajala, da pridemo čez pol leta na izmero dioptrije s pomočjo kapljic. Mislila sem, da je imela katera podobne izkušnje.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2006 18:34:53   
TVN
Nejča, a mogoče lahko razložiš malce natančneje, kaj pomeni to, da ne "gleda pravilno"?! Bi res rada vedela, glede na to, da imam sama astigmatizem.... Pri moji punčici nisem opazila nič nenavadnega, bi bila pa rada še posebej pozorna na kakršne koli znake.

Hvala!!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2006 13:12:33   
nejča
Na primer, če pogleda za stvarjo desno, bi po logiki obe očesi premaknil enako v desno, do kotičkov, tako pa gre eno oko do kotička, drugo pa ne povsem oz. je tudi malo bolj gor. Če gleda naravnost, tega ni opaziti pa tudi vidi normalno. Jaz na primer nimam dioptrije, imam pa astigmatizem na enem očesu in so mi ga skoraj izničili z vajami in prelepljenim zdravim očesom v mladosti. Veliko se da narediti, samo zgleda je treba trmasto vztrajati pri doktorjih.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.6.2006 12:00:46   
TVN
Hvala za dodatno razlago. Bom pozorna pri naši pikici. Glede na to, da si iz Ljubljane, a mi mogoče lahko svetuješ kakšnega dobrega okulista? Ali lahko grem kar na očesno kliniko? Tudi sama namreč hodim tja na preglede za kontaktne leče, ne vem pa, če lahko tudi otročke tja peljem na pregled? Stari smo 9 mesecev, kdaj naj grem?

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2006 9:38:47   
nejča
Rabiš napotnico od pediatra in potem moraš najprej it na tvoj zdravstveni dom, kjer je okulist (jaz sem šla na Metelkovo k dr. Dakskobler Joneti, ful prijazna). Ko tam pregledajo user posted image in ugotovijo kaj je, šele potem te oni napotijo na očesno kliniko na zdravljenje. Direkt ne gre.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?