|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Asocialen dojenček?
31.1.2012 10:22:46   
Inabambina
Pozdravljene! :)
Sem povsem nova na forumu, zato upam, da tovrstno vprašanje še ni bilo zastavljeno.

Zanima me, če ima morda kakšna (oz. kateri) od vas izkušnje z asocialnim dojenčkom?

Sama imam pet mesecev in pol staro deklico, pri kateri sem pričela opažati, da izredno slabo sprejema neznane ljudi. To se je pričelo opažati že nekako pri treh mesecih, sedaj pa se le še stopnjuje.

Zavedam se, da je največja težava to, da sva v večini pretežno sami, saj partner opravlja dve službi, babice so od našega doma precej oddaljene (svojega avtomobila nimam, sicer bi se z veseljem zapeljala do njih). Najina edina družba so poleg partnerja, ki je pogosto odsoten, le še kakšna prijateljica za sprehajanje z vozičkom, kar pa mala ponavadi tako ali tako prespi.
V zadnjem času sem pričela malo več voditi na obiske, jih vabiti k nama, celo z avtobusom jo peljem, vendar se vedno znova pojavlja njeno nezaupanje.

To nezaupanje izraža z jokom. Včeraj pa je to dseglo cel vrhunec, ko je sodelavka prišla na obisk s svojim (enako starim) fantkom, saj je malo popadel histeričen jok. Sicer je histerično jokati prenehala po kakšnih dveh minutah, vendar se je umirila šele, ko sva zapustili prostor v katerem je bila sodelavka z dojenčkom.

Opazila sem tudi, da ni enako nezaupljiva do vseh ljudi, saj nekater lažje sprejme kot druge. Zelo težavno je, ker zelo slabo sprejema taščo in tasta, ki sta sicer zelo dobra človeka in imamo urejene odnose. No, razen tega da so v zadnjem času padli nekateri očitki, da zagotovo ne delam nekaj prav, ker ju pač ne sprejme.

Zelo si želim, da bi bila mala bolj družabna, če že to ne, pa vsaj toliko, da nebi tako stresno doživljala stika z ljudmi.

Tudi sama kot otrok nisem bila pretirano družabna (po pripovedih moje mame), vendar se mi zdi situacija res že nekoliko zaskrbljujoča.

Moram pripisati, da je bila malčica zelo zaželjen otrok in se z njo resnično rada ukvarjam. Zavedam se, da se ne da nič na silo, tudi o tem, da se (v kasnejši starostni dobi) lahko pojavi nezaupljivost pred tujci sem že nekaj prebrala v knjigah, vendar nič konkretnega, kako se spopasti s to težavo.

Večina me jih skuša odpraviti s standardnim "bo že bolje", meni pa to nekako ne zadošča.

Zelo bom vesela, če se bo našla/našel, kdo s podobno izkušnjo, da bi lahko malo opisal/a, kako so se spopadli s to težavo, saj si zelo želim, da bi mala čimprej prešla čez to stisko.

Najlepša hvala že vnaprej!:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Asocialen dojenček?
31.1.2012 11:01:50   
Klemy82
Naj te potolažim. Gre za čisto normalno razvojno fazo, skozi katero gredo čisto vsi dojenčki. Pri enih je bolj pri drugih manj izrazita. Strah do tujcev je dojenčku prirojen in čisto normalen, kasneje se temu pridruži še ločitvena tesnoba....predlagam ti, da si na to temo prebereš kakšno knjigo, jih je kar nekaj. Skratka, s tvojim otrokom ni čisto nič narobe. S časom, ko bo otrok spoznaval različne ljudi in se na izkušnjah učil, da niso noben bav bav, bo bistveno bolje. user posted image Bo tudi minilo, tam okoli enega leta, lahko kasneje... mine pa. Moraš pa vedeti tudi to, da je otrok razvojno gledano egocentrično bitje, ki se še ne zaveda ljudi okoli sebe na način, kot se jih zavedamo odrasli. Dojenček postavlja sebe in svoje potrebe daleč pred vse ostale in nima potrebe po druženju in igranju z ostalimi otroci. Ne zna deliti igrač, recimo. Potreba po druženju in družbi se otroku razvije tam okoli 2-3 leta, pri katerem tudi prej. Do takrat otrok rabi v bistvu samo mamo, njeno bližino in varnost. In nekoga, ki izpolnjuje njegove potrebe. DAj otroku čas, da se navadi na ljudi okoli sebe. Stiki naj bodo kratkotrajni, če praviš, da ji povzročajo tak stres. In bolje je, da nove ljudi spoznava v okolju, ki ji je domače, se pravi, naj pride obisk k vam. Nikakor pa ne zdaj otroka silit in dajat v naročje tujcem. Otroku naj se približajo, ko je v tvojem naročju in se počuti varno. Naj ga pobožajo in se odmaknejo. NAj jih otrok opazuje iz tvojega naročja, ko so oddaljeni od njega, recimo. Naj mu ponudijo igračo, vendar naj nikoli ne silijo vanj. Razni bucbuc in ščipanje v lička in ne vem kaj še vse. In nikar je ne vodi v pretirano gnečo, to otroka plaši in nervira. Itak, da bo jokal, če ne ve, kje je in potem je še ogromno nekih ljudi okoli njega, ki so hrupni in vsiljivi. Sicer pa, dojenčica, praviš, je stara šele 5 mesecev. Njene socialne veščine se šele razvijajo, boš videla, tudi če bo malo bolj sramežljiv otrok, ne bo vedno tako, kot je sedaj. user posted image

Jst.

(odgovor članu Inabambina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2012 11:13:45   
josephine27
mogoče ti ta odgovor ne bo dovolj ampak jaz mislim, da je to pri tej starosti čisto normalno in da je to samo ena taka faza.
moj prvi se je tud nekje do 9 meseca "bal" vseh s katerimi ni bil dnevno v stiku potem je pa to kar čez noč končalo približno tako kot se je začelo.
moj najmlajši je pa star sedaj 4 mesece in se obnaša zelo podobno kot tvoja punca. sicer malo odvisno od dneva ampak na splošno mu grejo na živci rasni buci buci strici ki rinejo v njega. zaradi tega ne bi rekla da je asocialen, če se ne posmeje ravno vsem tetam in če se začne jokat ko vidi kakšnega"čudnega strica" z brki.

Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2012 13:22:54   
ajataja
Se strinjam s predhodnicami in nič ne skrbi s tvojo malo je čist vse ok in to je le eno obdobje ,ki je res pri večini dojenčkov enako.Naš frkolin se je tasta tako bal da je tako histerično jokal ko ga je videl,da smo ga komaj potolažili.Ni bilo lušno sploh tast je bil malo razočaran ker ga ni maral(hja mogoče so bili pa res brki krivi pa čeprav niso veliki)user posted image je pa tam nekje pri letu in pol postalo bolje in zdaj pri 3,5 letih sta najboljša prijatelja user posted image Je pa tudi do ostalih neznancev imel kar veliko zadržkov in ja tudi jokec je bil kdaj,ampak kot pravim to mine.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2012 15:24:20   
Kristi_30
Oj,

jaz tudi mislim, da je faza. Naša je tudi naenkrat, pri ene treh mesecih začela neutolažljivo jokat, ko je po daljšem času vidla dedka :) Jokala je ziher pol ure skupaj, pa nism takoj pogruntala, kaj je. No, od takrat naprej se nekako včasih zgodi, da joka, ko vidi, kaj nenavadnega - navadno so to brki pri moških - ki jih je prej že stokrat seveda vidla ... Smotano je samo k ne veš, kdaj se bo prestrašla :)

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2012 15:44:33   
manna
Zagotovo imajo veliko opraviti s tem tudi geni. Saj noben dojenček ne videva ravno veliko ljudi - koga pa misliš da drugi petmesečniki videvajo? Moja dva sta tudi samo mene videvala, ali pa kakšno kolegico če sva skupaj vozičkale. Pa noben nikoli ni imel nikakršnega straha pred družbo - nasprotno, oba sta taka da začneta kar vriskat od sreče ko je več ljudi zraven.
Tamali ima ravnokar 5,5 mesecev in je veliko sam z mano doma, ali pa z mano in še s sestrico. Tudi po dva tedna ne vidi nikogar razen nas. Pa se vseeno nikogar ne ustraši. Če ga kakšen neznan ogovori, se na široko smeje.
Imam pa kolegico, ki ima hčerko in je bilo pri njej tako kot pri vas - bognedaj da je videla koga, takoj v jok. Danes ima eno leto in je še vedno taka, sploh če vidi moško osebo - takoj jok in k mami.
Tko da, ne bi rekla da gre za fazo. Po mojem pač taka je. Ne poskušaj na silo, ne puščaj jo drugim da se bo kao navadila, ker bo še slabš. Mogoče pač rabi malo več časa da bo začela zaupat.

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2012 16:04:12   
Inabambina
Najlepša hvala vsem za vaše odgovore in deljenje vaših izkušenj! :) Me je malo pomirilo, ko vidim, da to ni tako osamljen primer. ;)

Klemy82,zanima me, kakšne knjige konkretno na to temo si imela v mislih, ker sem prebrala že vrsto knjig, pa v nobeni nisem zasledila konkretno tega primera??? Hvala. ;)

Zavedam se, da sem malčici trenutno najpomembnejša jaz in da je več kot premajhna za igrice oz. druženja s sovrstniki, si pa vseeno želim, da bi druženja malo bolj sproščeno prenašala. Če ne drugega, ker sem tudi sama malo sebična in si želim družbe ljudi, saj se ne nameravam čisto izolirati od sveta.

Manna, nekatere mlade mamice so zelo "leteče" in družabne, tako da otroci takšnih skoraj zagotovo nimajo takšnih težav, kot jih ima naša malčica. Osebno me ne moti, če se pač mala stisne k meni in pokaže, da ji določena oseba pač ne ustreza, tisti krčevit jok pa je že težje prezreti.

Po svoje mi je čisto prav, da je malo samosvoja, vendar me vseeno malo skrbi, da ne bo na kasneje preveč izstopala in bila izločena iz družbe.

Si bom pa, kot že napisano, vzela malo v zakup, da morda čimprej le mine. ;)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2012 17:00:05   
Inabambina
Najlepša hvala vsem za vaše odgovore in deljenje vaših izkušenj! :) Me je malo pomirilo, ko vidim, da to ni tako osamljen primer. ;)

Klemy82,zanima me, kakšne knjige konkretno na to temo si imela v mislih, ker sem prebrala že vrsto knjig, pa v nobeni nisem zasledila konkretno tega primera??? Hvala. ;)

Zavedam se, da sem malčici trenutno najpomembnejša jaz in da je več kot premajhna za igrice oz. druženja s sovrstniki, si pa vseeno želim, da bi druženja malo bolj sproščeno prenašala. Če ne drugega, ker sem tudi sama malo sebična in si želim družbe ljudi, saj se ne nameravam čisto izolirati od sveta.

Po svoje mi je čisto prav, da je malo samosvoja, vendar me vseeno malo skrbi, da ne bo na kasneje preveč izstopala in bila izločena iz družbe.

Si bom pa, kot že napisano, vzela malo v zakup in čakala, da ta faza mine. ;)

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2012 19:46:29   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Inabambina

Manna, nekatere mlade mamice so zelo "leteče" in družabne, tako da otroci takšnih skoraj zagotovo nimajo takšnih težav, kot jih ima naša malčica.
Osebno me ne moti, če se pač mala stisne k meni in pokaže, da ji določena oseba pač ne ustreza, tisti krčevit jok pa je že težje prezreti.

Ne bo držalo, no vsaj za našo punco. Aprila bo imala 3 leta in v teh njenih treh letih se ves čas izmenjujejo obdobja, ko je zelo družabna in obdobja, ko ima velik strah pred (ne)znanci oz. hudo sramežljivost. Prva taka faza je bila pri prebližno 5 mesecih, pa pri 8, pa okrog enega leta ...
Ko sva še vozičkali okrog, sva se vsak dan ustavili pri eni sovaščanki, ki rada poklepeta. Prvi dan se ji je smejala, čez nekaj dni se je začela cmeriti. K eni moževi teti ni hotela skoraj nikoli, šele zdaj pri 2,5 gre k njej. Včasih je tudi pri dedku in babici rabila uro ali dve, da je prišla k sebi in začela normalno funkcionirat.

Ne skrbi ta faza bo minila, a se bo gotovo še večkrat ponovila, nikakor pa ne pomeni, da bo zaradi tega izolirana iz družbe.

Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2012 20:28:53   
Inabambina
lily32, hvala za odgovor!:)
Sama sem si nekako predstavljala, da dojenčki in otroci, ki so več v družbi ljudi pač s tem nimajo težav. Očitno sem se motila, sem nekako po pameti sklepala, da je lahko tovrstno vedenje zgolj odraz tega v kakšnem okolju je dojenček oz. otrok. Poznam kar nekaj mamic, ki z otroci na veliko "šibajo" naokoli in so tudi otroci precej družabni. Tudi večina ljudi mi je do sedaj svetovala le naj se več gibava med ljudmi.
Je dobro vedeti, da morda pa le ni samo to vzrok za njeno vedenje.
;)

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2012 8:25:39   
lily32
O strahu dojenčka pred tujci si lahko prebereš tudi tu: http://www.ringaraja.net/koledar_otroskega_razvoja/8-mesecev/razvojni-mejniki_2.html

Ponavadi o tem pišejo pri otrokovem 8. mesecu, ker se začne pri večini takrat kazat, a se lahko tudi že prej.

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2012 10:06:42   
Ajra RR
Inabambina, pozdravljena! user posted image

Vprašanje lahko zastaviš tudi Ringarajevim strokovnjakom, ti bodo zagotovo dali kak uporaben nasvet. Najdeš jih tukaj:
http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.2.2012 10:47:34   
Inabambina
lily32, te zadve sem že prebrala, vseeno hvala za link. ;) Jaz bi raje še kaj več o tem, kako se spopasti z zadevo kako jo umiliti in ne še potencirati.
Zato, hvala za nasvet tudi Ajra RR, bom poslala vprašanje tudi strokovnjakinji. ;)

Lep dan želim vsem skupaj! :)

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2012 10:54:10   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: Inabambina

lily32, te zadve sem že prebrala, vseeno hvala za link. ;) Jaz bi raje še kaj več o tem, kako se spopasti z zadevo kako jo umiliti in ne še potencirati.
Zato, hvala za nasvet tudi Ajra RR, bom poslala vprašanje tudi strokovnjakinji. ;)

Lep dan želim vsem skupaj! :)

user posted image

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2012 12:29:28   
anchy_
Pozdravljena!

Tudi mi imamo 4 mesečno dojenčico, ki se razjoče, ko vidi neznance. In sem ugotovila, kako zadevo omiliti, in pri njej deluje. Torej, ko je kaka nova oseba (recimo tudi pri zdravniku se raztogoti), jo pustim naj si to osebo ogleda recimo z razdalje 2-3 metrov in naj se ta oseba z njo iz te razdalje lepo pogovarja in jo gleda, potem pa ko naša dojenčica to osebo opazi, si jo ogleda in pač karkoli si že ona misli, se potem tista oseba njej počasi približa in jo začne ogovarjati tudi od blizu in ko se ona začne smejat pomeni, da je to osebo sprejela in tudi ni več kritično, da bi jo vzela v naročje. Nam je pa pediatrinja rekla, da do nekje enega leta ima pravico do takega obnašanja, da pa svetuje čim več druženja z drugimi ljudmi, otroci, da se navadi na ljudi.

Toliko od mene, poskusi, morda bo pomagalo.

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...

Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2012 12:45:14   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Zagotovo imajo veliko opraviti s tem tudi geni. Saj noben dojenček ne videva ravno veliko ljudi - koga pa misliš da drugi petmesečniki videvajo? Moja dva sta tudi samo mene videvala, ali pa kakšno kolegico če sva skupaj vozičkale. Pa noben nikoli ni imel nikakršnega straha pred družbo - nasprotno, oba sta taka da začneta kar vriskat od sreče ko je več ljudi zraven.
Tamali ima ravnokar 5,5 mesecev in je veliko sam z mano doma, ali pa z mano in še s sestrico. Tudi po dva tedna ne vidi nikogar razen nas. Pa se vseeno nikogar ne ustraši. Če ga kakšen neznan ogovori, se na široko smeje.
Imam pa kolegico, ki ima hčerko in je bilo pri njej tako kot pri vas - bognedaj da je videla koga, takoj v jok. Danes ima eno leto in je še vedno taka, sploh če vidi moško osebo - takoj jok in k mami.
Tko da, ne bi rekla da gre za fazo. Po mojem pač taka je. Ne poskušaj na silo, ne puščaj jo drugim da se bo kao navadila, ker bo še slabš. Mogoče pač rabi malo več časa da bo začela zaupat.

Tudi jaz mislim, da je odvisno od karakterja (kaj je koga strah). Mojadva sta bila tudi taka kot opisuje manna in tudi nismo veliko okoli hodili.
Sigurno pa ne bo vedno taka kriza z ljudmi, mogoče bo bolj zadržana. Možno je tudi, da se ustraši same pojave, velikosti, barve, jakosti glasu...Tudi jaz mislim, da je najboljše kot piše anchy, da ljudi od daleč opazuje. Ni toliko problem v ljudjeh in da ni družabna kot v prehitrih kontaktih, vsaj zanjo. To, da si več med ljudmi jaz ne bi svetovala. če jo je strah ne boš s tem nič rešila. Najprej pojdita, kjer je več ljudi ampak, da jih opazuje od daleč. Da se postopoma navadi. Ali pa pojdita na kavo in od daleč opazujta mimoidoče ljudi. Mogoče v kakšen manjši trgovski center, dopoldne.
Moj tasterejši se je grozno bal glasnih stvari. Od glasnih igrač na baterije, vriskov, sesalca...Ga pač nisem izspostavljala tem stvarem, sčasoma se je privadil ampak je trajalo precej časa. Tako, da po moje ni asocialna ampak jo je strah "ene" stvari in to so pač ljudje.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2012 12:52:32   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: anchy_

Pozdravljena!

Tudi mi imamo 4 mesečno dojenčico, ki se razjoče, ko vidi neznance. In sem ugotovila, kako zadevo omiliti, in pri njej deluje. Torej, ko je kaka nova oseba (recimo tudi pri zdravniku se raztogoti), jo pustim naj si to osebo ogleda recimo z razdalje 2-3 metrov in naj se ta oseba z njo iz te razdalje lepo pogovarja in jo gleda, potem pa ko naša dojenčica to osebo opazi, si jo ogleda in pač karkoli si že ona misli, se potem tista oseba njej počasi približa in jo začne ogovarjati tudi od blizu in ko se ona začne smejat pomeni, da je to osebo sprejela in tudi ni več kritično, da bi jo vzela v naročje. Nam je pa pediatrinja rekla, da do nekje enega leta ima pravico do takega obnašanja, da pa svetuje čim več druženja z drugimi ljudmi, otroci, da se navadi na ljudi.

Toliko od mene, poskusi, morda bo pomagalo.

Se strinjam z večino zapisanega, saj smo tudi mi zelo podobno ravnali s to razliko, da smo ljudem vedno rekli, naj ne gledajo neposredno vanjo, ker smo opazili, da če usmerijo pogled vanjo in pride do očesnega kontakta, se je začela jokat, če pa so usmerili pogled v nas in se pogovarjali z nami, se je počasi privadila družbe.user posted image

Opazuj jo in boš kmalu ugotovila, kaj njej bolj ustreza.

(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2012 13:11:13   
Paštetka
se strinjam. Ena od mnogih faz, ki vas še čaka user posted image
pri mojem takrat 4 mesečniku je šlo celo tako daleč, da je enkrat 1 uro jokal do hlipavosti oz. komaj je že sapo lovil, ker sem šla jaz pomerjat poročno obleko in sta bila sama z očetom doma. Ati, je pa bil že cel moker user posted image
reveža. ko sem ga vzela k sebi je pa samo 2 x ujel sapo in zaspal kot, da bi od onemoglosti zgubil zavest.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2012 17:13:57   
Inabambina
Tudi sama sem že poskušala delovati na ta način, da se ji ljudje približajo postopoma. Sem se navadila, da vnaprej prosim, da ne "skočijo" kar takoj k njej. Danes sva imeli spet obisk (drugo osebo, kot sem jo prejšnjič omenjala), pa ni bilo nobenih težav. Očitno res odklanja le določene osebe. Sem malo razmišljala kaj bi jo lahko pri določenih ljudeh zmotilo, pa sem začela razmišljati o tem, da jo očitno res precej zmoti tudi ton glasu. No, verjetno so še druge reči, vendar dejansko slabše reagira na ljudi, ki imajo globok glas ali pa bolj glasno govorijo.

Sem pa poslala vprašanje tudi svetovalki, me zanima, kakšen bo njen odovor. ;)

Hvala vsem za nasvete! ;)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.2.2012 22:44:35   
takotako
Jaz imam tudi 5m staro punčko. In je tudi kar malo občutljiva na druge ljudi.
Je pa tako da sva kar veliko v družbi-ampak stalnih ljudi. v hiši je še moj brat in starša pa njih je navajane. Prav tako sosede. Ampak ko pride neznanec je pa konec. Jok da jo ne ustavim. opazila sem da lažje sprejema svetle osebe-mi smo vsi bolj svetli.

Ta starejši je veliko bolj bil navajen ljudi ker sva skoz okrog letala, zdaj pa imava družbo v vasi in hodimo vozičkat in mi je kar slabo ko pomislim da se moram kam peljat. Je pa tako da ta obdobje verjetno res mine. Ker ta starejši je kasneje postal nezaupljiv.

Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2012 18:08:20   
Nocturama
Naša tamala je ista!
Pri pediatru v posvetovalnici je vsakič imela histeričen napad, sestra in zdravnica me obvezno vsakič vprašata, če je taka tudi kdaj doma. Morala sva vedno hodit z možem, eden jo je (neuspešno) pomirjal, drugi pa poslušal kaj imata za povedat sestra/zdravnica.
Zdaj je stara 11 mesecev in se pooooooočasi uvajamo na jaslice, urco-dve smo tam, v tem času ima nekaj histeričnih napadov joka (če jo pogleda vzgojiteljica, če jo pogleda kakšna druga mama, če ... karkoli). Ni druge, kot počakati, da faza mine, oziroma jo počasi navajati na novo okolje. user posted image

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.3.2012 21:36:10   
julijka11
po moje je bolj od karakterja odvisno...moj je star 7m, pa se je samo enkrat ustrašil dedija, ki se mu je prehitro približal, zamaskiran pod kapo in z nizkim glasom...drugače se vsem reži, znanimi in neznanim ( mladim svetlolasim puncam bolj, kot ostalim; brez heca:)))    
je bla pa hčerka ista nasmejanka, prav klicala je mimoidoče, da so jo pogledali, občasno je bila bolj zadržana, ko je ta faza minila pa spet prava klepetulja

(odgovor članu Nocturama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?