|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Asfaltiranje dovozne poti
1.7.2014 13:38:39   
Julija08
Mene pa zanima, če kdo ve koliko bi prišlo cca. 200 m2 asfaltirane dovozne poti? Baje asfaltiranje ni več tako drago zadnje čase.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Asfaltiranje dovozne poti
1.7.2014 15:55:21   
gsatalema
najboljše da kontaktiraš koga ki to dela.... Pozanimaj se kako je z podlago če je nimaš, oz. če je obstoječa dovolj dobra....

Še ceneje pa je, če kdo v bližini že dela kaj takšnega , oz. namerava pa se dogovorite, ker prevoz strojev tudi nekaj stane in si potem ta strošek lahko delite....

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Asfaltiranje dovozne poti
1.7.2014 16:16:01   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08
Baje asfaltiranje ni več tako drago zadnje čase.


Baje.

Kot je že gsatalema napisala, velik del stroška prestavlja premik strojev.
Tako te bo veliko ceneje prišlo, če zadevo izvedete, ko vidite, da kje v bližini potekajo kakšna takšna dela, npr. na občinski cesti.

Za asfaltiranje pa mora biti predhodno pripravljen dovolj utrjen gramozni teren, mislim da globine vsaj 60 cm, po potrebi še z ustreznim odvajanjem meteorne vode. Če podlago imate, je strošek samega asfaltiranja (delo in material) okrog 15 €/m2, če je nimate, nekje 2-3x več.

Še to, da si boš lažje izračunala strošek: stroji lahko najožjo pot delajo široko nekje 2,2 m.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Asfaltiranje dovozne poti
1.7.2014 20:15:20   
nananaja
Vsak kvaliteten mojster bo predlagal, da se letos odkoplje, nasuje gramoz in pusti eno zimo uležat. Naslednje leto pa se potem uredi robove, nasutje na fino in asfalt.
Lahko naredite sicer vse naenkrat, ampak se pripravite, da se bo na bolj obremenjenih mestih posedlo bolj in bo asfalt postal valovit.

Cena takih del se nikoli ne sprašuje povprečno, vse je odvisno od tega, koliko je dodatnih del. Lahko pa se primerja asfaltiranje s polaganjem različnih tlakov - predpriprava in ostala dela se ne razlikujejo veliko.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Asfaltiranje dovozne poti
2.7.2014 12:44:40   
Julija08
Hm ja bo potrebno nekoga poklicat, da pride pogledat....drugače pa ta dovozna pot obstaja že 40 let in je ful utrjena...ko so jo utrjevali so dajali neke kamnite bloke not in to (tako pravijo) in tudi redno je bila nasuta s peskom in tudi z drobljenim asfaltom.
Bi bil pa potrebne napraviti tudi odvajanje vode sigurno, ker je dolga pot cca. 70 m in na eni strani je betonska ograja tako da vedno ko je naliv voda kar stoji gor :( :(

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?