ronja
|
Ker iščeš cenejši sladoledar, je možno samo takega, kjer daš posodo oz. vložek v zmrzovalnik in potem ven, da aprat v njej zmeša maso, k isproti zmrzuje. Pri tej je dobro pazit na naslednje stvari: - Pazi, da je dober teflon na posodi, če bo teflonska posoda - Meni je bolj všeč, če se cela posoda da v zmrzovalnik kot če ima aparat posebej posodo in vložek, čeprav taprva varianta zasede več prostora v zmrzovalniku. Ampak tudi sladoled prej in boljše naredi. Če se posoda ne more dovolj ohladit (torej če je samo hladilni vložek ali pa če ima tanke stene glede na prostornino), se bo že segrela vmes, predno bo sladoled res lepo trd. Navadno je pri teh aparatih itak tako ,da je treba na koncu dat sladoled še malo v zmrzovalnik, če hočeš, da je dovojl trd, da lahko delaš iz njega kepice. Je se ga pa lahko seveda takoj, samo je bolj "slushy". - Naredil bo vsak sladoledar sladoled v cca pol ure, ker potem se bo posoda že preveč segrela in ne bo več zmrzovala sladoleda. Tako da če po pol ure ni, ga daš v posodo in v skrinjo in to je to. - Moč motorja je pri kuhinjskih aparatih navadno merilo, vendar je dostikrat pri teh stvareh šibki člen izdelava in materiali raznih lopatk (beri ena poceni plastika v veliki večini primerov - celo pri boljših mašinah - moja mašinca sama zmrzuje in je stala 5x toliko kot tvoja bodoča, pa je lopatka vseeno hitro šla - res pa da delam sladoled res pogosto). - Na splošno vzami rajši takega z manjšo kapaciteto, ker navadno delajo boljše - sladoled se res vsaj malo strdi, ne pa da je sama voda. Računaj, ad sladoled večinoma delaš v toplem vremenu in se bo posoda segrevala od okolice, ne samo od mase, ki si jo not vlila. KO boš delala sladoled, daj sladoledarja na tla, ker je tam najhladneje in če imaš klet ali kako hladno shrambo, nesi tja in tam vključi. - Sicer so pa vsi ti "s posodo za v skrinjo" precej podobni, tudi ta, ki si ga dala, zgleda čisto ok. Za tvoje potrebe čisto zadosti. Za moje pa je še na morju glih komaj, hehe (ja, dejansko sem kupila eno to mašinco za na vikend , doma mamo pa taboljšega). Samo jaz sem usekana na sladoled in se komot spravim naredit 6 vrst sladoleda hkrati in jih potem drugo za drugo zmrznem, tega mi pa tak ne omogoča, ker mora bit posoda vsaj 24 ur na hladnem - Še en nasvet glede te posode: pomij jo takoj, ko sladoledar neha delat, dobro obriši in še hladno daj v zmrzovalnik. Piše sicer, da počakaj, da se do konca odtaja, pa potem pomij, ker je to lažje, ampak se da umit tudi prej in tako bo posoda veliko hitreje spet pripravljena na nove sladoledne dogodivščine - sicer moraš včasih čakat celo 2 dni! Kar je pa čisto preveč, moraš priznat . - Na splošno ni pametno kupovat aparatov z znamkami Barbi, hello kitty ipd... ker je treba vedet, da je proizvajalec toliko in toliko moral plačat za to, da lahko to znamko da na svoj izdelek - kar pomeni, da je ta denar privarčeval drugje-.
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|