Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 8:56:15
|
|
|
|
ribica.
|
ni prišlo do tega, ampak hiconcil lahko.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 8:58:02
|
|
|
|
ribica.
|
ja, pa še to sem se spomnila, ko sem bila v bolnici, je bila z mano punca, noseča 34 tednosv in je zelo močno kašljala, tako da je bila zato v bolnici, in je imela predpisan Zinat. Mogoče je odvisno tudi od tega koliko si noseč. Vsekakor pa ti bodo zdravniki po potrebi razložili kaj lahko in kaj ne.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 8:59:53
|
|
|
|
uwaga
|
Jaz sem v času nosečnosti staknila eno grozno angino. Zdravnica mi je predpisala Ospen. Dvakrat sem jo vprašala če res lahko, da ne bi škodovala otroku. Mi je takrat rekla, da tega lahko v času nosečnosti, drugih antibiotikov pa ne. Angino sem pozdravila, mali se je rodil o.k. Ne vem pa če se je to mnenje kaj spremenilo skozi leta ( to je bilo pred osmimi leti).
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 9:12:30
|
|
|
|
piko12
|
Jaz sem imela vnete sinuse in skor cel mesec jedla Hiconcil. V prvi nosečnosti sem imela pa začetek granoloma in mi je odprla in zdravila zob. Antibiotikov nisem dobila, pa tudi fiksno plombo šele po porodu. Pa na rentgen me tudi ni upala poslat.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 9:16:38
|
|
|
|
Anonimen
|
uwaga tudi druge ab lahko jemlje nosečnica in ne samo ospen. natasarobi zdravnik ti bo že dal pravi ab ki je potreben zate
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 9:19:27
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Antibiotikov ne, sem pa dobila protibolečinsko inekcijo zaradi bolečin v križu, dali so mi jo pa pri G
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 9:22:05
|
|
|
|
mamika25
|
Zdravnik odloči kateri antibiotik lahko ješ, odvisno koliko si noseča. Meni je rekel, da za antibiotike po 3. mesecu ni problema, če je tvoje stanje resno. V tej nosečnosti sem imela precej težav z zdravljem. Predpisali so mi amoksiklav v 5.mesecu, potem Ospen v 6. mesecu, kasneje sem imela tudi antibiotik proti bakterijskemu vnetju dihal (pozabila sem kako se mu reče, nekaj na A...? ). Zdravnik je zagotovil (čeprav so do zelo delikatne stvari) da bo vse v redu. Čez 2 dni imam pdp. Upam, da bo res tako. Srečno.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 9:22:26
|
|
|
|
uwaga
|
Verjetno da lahko. Jaz sem takrat dobila tako razlago. Vsekakor se strinjam, da se avtorica posvetuje s svojim zdravnikom.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 10:51:52
|
|
|
|
donat
|
jaz zdaj pijem ospamox, cel vikend sem bila bolana, spala nisem nič, celo noč sem si kuhala čaj , potem sem šla v ponedeljek k zdravnici in mi je dala te tablete in lekadol. zdaj mi je boljše upaaaaam da bom ozdravela.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 11:29:27
|
|
|
|
Maxica
|
Jaz sem v tokratni nosečnosti tudi dobila Ospen, ker sem imela angino. Osebna zdravnica mi je zatrdila, da ga nosečnice lahko jemljejo.
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 11:36:06
|
|
|
|
natasarobi
|
Moja zobarca ni bila čisto sigurna kaj bi mi dala. No, zaenkrat nimam nič. Imam pa ta problem, da imam alergijo na penicilin, tako da je spekter antibiotikov omejen. Pušenjak je predlagal sumamed, moja g. ni bila ravno za to, je predlagala drug ab. Upam, da se bo stanje prej zboljšalo.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 13:29:17
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz sem pri tretjem dvakrat jedla antibiotike. Prvič zaradi vnetja ušesa pri (5 tednih, ravno po tistem, ko sem ugotovila nosečnost). Drugi pa zaradi vnetja zoba pri 4 mesecih. Ti pa žal ne morem pomagat, ker se tudi pod razno ne spomnim katere ab. Hiconcila ne, ker sem alergična nanj, ospena tudi ne, bi se spomnila...hmm, ne vem. Saj mora zobar vedeti, kaj ti lahko da. Če se želiš dvakrat prepričat, pa ko jih dobiš pokliči še ginekologa in povprašaj, če so ti ok med nosečnostjo. Tako sem jaz naredila.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 13:35:06
|
|
|
|
SaaS
|
Še en nasvet. Po tistem vnetju zoba, sem čez dva meseca spet začutila, da se mi nekaj dogaja tam... Ker sem se probala izognit ab in še zobar je bil na dopustu, sem pridno spirala usta, zobe z zelenim čajem. Ne vem, kje sem slišala za to , (kot vidiš moj spomin na nuli ) ampak sem probala in je pomagalo. Mogoče če je že preveč vneto, ne bi, ampak na začetku pa... Poskusi.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 20:35:17
|
|
|
|
sazi
|
cca tri tedne pred porodom sem imela angino in vneto uho. Ker sem potencialno, vendar ne dokazano alergična na penicilin, je bil cel problem, kateri AB mi lahko dajo. Na koncu sme dobila Klimicin kapsule - so mi pomagale, pa tudi z nadaljevanjem nosečnosti in hčerkico je bilo vse v redu.
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 31.3.2010 22:10:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, jaz sem šla v nosečnosti skozi skoraj 3-urno operacijo, tako da sem poleg narkoze dobila še marsikaj druega - kombinacijo dveh antibiotikov in orenk protibolečinska zdravila - vse direkt v žilo, plus potem antibiotike še v tabl. doma. In to vse v 10. tednu, torej v "problematični" prvi tretjini nosečnosti. Moram rečt, da se nihče, niti kirurgi, niti anestezisti niso preveč sekirali, da sem noseča (v smislu, da je večina uporabljenih zdravil itak varna za nosečnice), prav tako ni temu posvečala posebne pozornosti osebna ginekologinja. Tudi Pušenjak, ki mi je delal NS in sem mu operacijo omenila, je samo zamahnil z roko - "Ne skrbite, nima kaj bit!"
|
|
|
|
RE: Antibiotiki v nosečnosti 1.4.2010 11:33:50
|
|
|
|
Ryssa
|
Mene so v zadnjih 14 dneh nosečnosti dobesedno filali z antibiotiki. Najprej zaradi vnetja, dobila v žilo neke močne, mislim da amoksiklav ampak nisem sigurna, vem pa da so bili močni, ker mi hiconcil ni pomagal oz. je vse še poslabšal, dobivala sem jih 5 dni. Čez en teden mi je odtekla voda in so me zopet več kot 1 dan filali z antibiotiki direkt v žilo, namesto da bi mi sprožili porod. Jaz sumim te antibiotike, da so krivi da je sin alergik in ima sum na astmo, ker v družini tega nimamo. Za kakšno lažje vnetje pa brez skrbi, kot že rečeno, jaz sem dobila cel kup flašk direkt v žilo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?