|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Antibiotik na 8h- Kako?
21.9.2007 9:49:47   
florecita
LP!

Naš je dobil pred enim tednom sirup ospen, ker je imel angino ( začetek vrtca) in imamo naslednji problem.
AB naj bi se jemal na 8 ur. Piše v navodilih, da v kolikor se katera doza ''pozabi'', se pač vzame ob času ko se človek spet ''spomni''user posted image  O.K. razumem da to naj ne bi bilo prepogosto, ampak mene zanima, kako dajete AB na 8 h, ker vemo, da otroci večinoma grejo prej spat, al pa zjutraj dlje poležijo...

Jaz recimo imam otroka ki spi zjutraj do 7 in gre zvečer ob 8. spat. Kako naj mu dajem AB na 8h? Naj ga zjutraj ob 6. zbudim, in pa zvečer ob 10.spet? user posted image user posted image  A že tako in tako zelo slabo spimo.user posted image  ne vem. Jaz mu dam recimo zjutraj ko se zbudi, pa potem ob 3.popoldan, potem pa več ničuser posted image .
Verjetno res ni tako dobro, ampak kaj na ga ponoči budim? Ni šans da mi odpre usta.
Verjetno ni AB v tem primeru preveč učinkovit, ne? Čeprav mu je bilo takoj boljše, samo se mu sedaj spet slabša, ko je prišel v sredo ta teden  spet nazaj v vrtec, kjer so pa itak vsi šmrkaviuser posted image  

Kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Antibiotik na 8h- Kako?
21.9.2007 9:51:17   
Anonimen
AB se da lahko 2 uri prej ali kasneje kot ravno na osem ur. In ja, če ne gre drugače, ga seveda zbudiš in mu vliješ v usta. Pri nas to nikoli ni bil problem.

(odgovor članu florecita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2007 9:53:22   
Olivija
Mi jih dajemo takole: 8 - 16 -24. Obedve lepo odpreta usta ob polnoči in potem spita naprej.

Mene so že večkrat opozorili, da se AB ne sme dajati kasneje, ker potem koncentracija v krvi že preveč pade.

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 9:53:23   
kofetek2010
Pri nas je ob dajanju AB na 8-ur že stalni urnik, ki se mi zdi najbolj sprejemljiv:

- ob 00:00 uri
- ob 08:00 uri
- ob 16:00 uri

tako otroka budiš le 1x na noč user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 9:53:25   
piščanc
ko je bila tjaša še manjša, sem striktno na 8 ur jo zbujala, pa je lepo pojedla. tudi žiga, ampak je imel antibiotik samo enkrat. pomagala sem si pa s šprico - samo dvigneš glavo, malo odpreš usta in gasa v grlo. ko so bolani, jim je itak vseeno. če si parkrat strikten, potem ve da so zdravila nuja in jih lepo poje. 

ko gre zdravljenje h koncu pa ji dam pred spanjem in takoj ko vstane, pa še sredi dneva, tako je samo kakšna ura ali dve razlike.

iz malega zraste veliko

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 9:54:33   
Petraa
veš kako.A si dobila žličko ali brizgalko zraven.če ne si nabavite brizgalko.Jaz svojega nisme nič budila,ponoči sem mu samo malce  na ustnice dala in podrgnila pa jih je takoj odprl,on je dalje spal jaz sem mu pa počasi brizgala v usta. Brez bujenja in težavuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2007 9:55:20   
kofetek2010
aja, pa še nekaj... priporočljivo je, da čez AB spije kar nekaj tekočine (vodo ali nesladkan čaj), da spere AB iz ustne votline, ker drugače se AB zapaca po zobkih user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2007 9:56:41   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Pri nas je ob dajanju AB na 8-ur že stalni urnik, ki se mi zdi najbolj sprejemljiv:

Pri nas je podobno, le, da je vse za eno uro pomaknjeno naprej. TOej
ob 23-ko greva midva spat
07 ko se zbudimo,
15ko pride iz vrtca/šole

Ponoči mu pa prinesem žličko kar v posteljo in spije sirup kar v spanju. Nobenega problema

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2007 9:58:40   
san
veš kako.A si dobila žličko ali brizgalko zraven.če ne si nabavite brizgalko.Jaz svojega nisme nič budila,ponoči sem mu samo malce  na ustnice dala in podrgnila pa jih je takoj odprl,on je dalje spal jaz sem mu pa počasi brizgala v usta. Brez bujenja in težav

točno tako, nikakor pa ne smeš spušat ene doze, ker se bo pol angina ponovila. z Ab se ni za hecat, sploh z nobenimi zdravili.

Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2007 10:01:35   
Anonimen
Mi pa:

-6
-14
-22
No,eno uro gor ali dol!

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2007 10:04:09   
mojsoncek
Mi ga damo ob sestih zjutraj, ob dveh popoldan in ob desetih zvecer (ga zbudimo, se v spanju posrka AB iz zlicke in ze spi naprej).

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 21.9.2007 10:05:58 >

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2007 10:09:07   
Anonimen
Nam je enkrat pediatrinja, ko smo imeli podobne probleme z jemanjem antibiotika ponoči, rekla, naj prve dva ali tri dni (sem že pozabila) jemljemo na 8 ur, potem pa naprej na 12. Samo potem na 12 ur pride večja doza. Vprašaj jo, pa naj ti pove, če lahko tako delate.

Drugače pa naslendjič kar reci, naj ti da tak AB, da se jemlje na 12 ur, ker imate probleme s spanjem. Jaz rečem in me razume ter da.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.9.2007 10:47:50   
Aja32
Pri nas ponavadi ob 23. uri, ko greva spat - vzame jih pa itak v spanju - samo usta odpre, popije, potem mu pa samo še malo čaja za popolaknit dam... In to je to...
Ga pravzaprav sploh ne budimo... user posted image user posted image user posted image
Pa seveda potem ob 7. uri in ob 15. uri..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.9.2007 12:38:15   
Lu
Pri nas smo tudi prakticirali ob 8, 16 in 00.00 uri. Pa z šprico. Je šlo vse v usta in nič mimo user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2007 12:53:27   
Barči78
Mi pa trentno jamljemo ob 19.00, ob 3.00 in ob 11.00. Zdej mamo pa problem, ker gre v pon. nazaj v jasli, pa tam ne dajo otroku antibiotika. A bi blo močno narobe, če vsak dan za eno uro zamaknemo nazaj, tako da do ponedeljka pridem na ure 7.00, 15.00, 11.00?

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2007 13:10:14   
jakaracman
Ja lahko zamakneš, jaz tudi tako naredim.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2007 14:48:08   
honey
Najbolj enostavno je dati antibiotik z brizgalko, pa najbolj sigurno, da bo otrok vsega spil, sploh ponoči. Preden bi mu jaz z žlico prinesla AB do ust, bi ga že jaz polila, potem bi pa najbrž še malo zraven steklo user posted image . Tako pa v brizgalko in ni nobenih problemov.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2007 21:40:02   
aljuška
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Nam je enkrat pediatrinja, ko smo imeli podobne probleme z jemanjem antibiotika ponoči, rekla, naj prve dva ali tri dni (sem že pozabila) jemljemo na 8 ur, potem pa naprej na 12. Samo potem na 12 ur pride večja doza. Vprašaj jo, pa naj ti pove, če lahko tako delate.

Mi to ravno prakticiramo - angina! Od pondeljka jemljemo AB, glih tako ospen, in sicer prve 4 dni na 8 ur ( se pravi do danes ) in sicer 7.45, 15.45 in 23.45, od danes pa še 6 dni na 12 ur ( samo 7.47 in 19.45 ) z večjo dozo ( žlico in pol ), po navodilih pediatrinje. Ponoči j pač malo zbudim, popije žličko z vodo in hitro zaspi nazaj. jaz prezkakovala doze ne bi, se je treba res držat ure in spit vse do konca, če ne so lahko spet problemi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.9.2007 0:57:28   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Pri nas je podobno, le, da je vse za eno uro pomaknjeno naprej. TOej
ob 23-ko greva midva spat
07 ko se zbudimo,
15ko pride iz vrtca/šole

Ponoči mu pa prinesem žličko kar v posteljo in spije sirup kar v spanju. Nobenega problema

Pri nas je bilo enako kot pri Marogici, le da se je v spanju malo bunil, potem pa takoj nazaj zaspal.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.9.2007 17:26:01   
Shorty_
6-14-22

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.9.2007 21:11:03   
dalin
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Pod to se pa tudi jaz podpišem.Jaz sem,ko je otroku vročina padla,sama začela dajati na 12 ur,ker ni bilo šans da bi ga zbudila.Mi je pa enkrat tudi P rekla,da ko otroku vročina pade,mu lahko dam AB na 12 ur,ampak pol doze več.Itak sem pa že sama to prej pogruntalauser posted image .Mater,sem že pol dohtarjauser posted image

Žan 27.09.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.9.2007 11:28:23   
tatam
Ja bolje je če dobi ob približno istih urah.Tudi mi dajemo ob 8.00,16.00 in 0.00.Tako budiš le enkrat.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.9.2007 14:17:49   
mily

aja, pa še nekaj... priporočljivo je, da čez AB spije kar nekaj tekočine (vodo ali nesladkan čaj), da spere AB iz ustne votline, ker drugače se AB zapaca po zobkih user posted image

Tole res drži in mislim, da se splača vztrajat, da naredi vsaj nekaj požirkov vode, da se zobki vsaj malo sperejo. Naša je mela lani dvakrat zapored v zelo kratkem času antibiotik in je mela res grozne obloge na zobkih. Jih sploh nisem mogla odstranit in sem jo na konc peljala k zobarci, da ji je ona lepo spolirala stran tiste obloge.

Drugač pa tut jst dam kr z brizgalko. Si pa vedno naštimam uro, da ja ne zamujam z dozami.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.