|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocinteza - da ali ne?!? (nujno)
5.8.2005 16:47:02   
DJ
Danes sem bila na genetskem posvetu. Otroček ima razširjene čašice ledvičk. Predlagali so, da opravim amniocintezo (odvzem krvi iz popkovine, ker sem že v 23T), ker je 0,2% možnosti kromosomske napake.:(
Je pa 0,5% možnosti, da ta pregled sproži porod?!?:( Rekli so, da se po izkušnjah 70% parov odloči za, 30% pa za ne... Odločiti se moram do ponedeljka. Pomagajte mi z informacijami pri odločitvi :zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
5.8.2005 17:27:46   
2ursae
ne vem, ampak morda to bo pomagalo, če se vprašaš, kaj bi storila, če bi amniocinteza pokazala, da dejansko gre za kromosomsko napako... če se boš odločila otročka kljub temu donositi, je morda bolje, da ne tvegaš in ne greš.

Držim pesti zate in pozdravče:muca:k,

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2005 17:34:30   
bskrle
Tile procenti -da ti glavo zmešajo.
NAjprej se pozanimaj, kaj je to z ledvičkami.
Otroci živijo tudi le z eno, pri moji žlahti so se vsi 4 otroci rodili z okvaro ledvičk, pa so sami brihtneži ...
Prosi za drugo mnenje!

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2005 20:22:25   
DJ
Tile procenti in diagnoza so mi skrajšali življenje in uničili vikend...:(
Kaj pa je bilo z ledvičkami v vaši žlahti?
Pri mojem :duda: je diagnoza dr.prim. Cerarja - blaga pielekstazija - razširjene čašice ledvičk (kar pomeni, da ne odteka vsa voda po sečevodih v mehur ampak delno nazaj v ledvičke - se pravi ena prepreka je v sečevodkih // seveda pa to do poroda lahko izgine). Bila sem na 2 in 3 mnenju (3 pri dr. Cerarju), pravi naj se ne sikiram preveč - imam pa UZ vsake 14 dni - opazovanje...
Za odgovore se zahvaljujem.
DJ

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2005 20:50:49   
Naja31
jaz bi šla.
Je pa tvoja odloćitev odvisna od tega kako bi ukrepala če bi izvedela za slab rezultat. Če ne bi nič ukrepala, potem je Ac nepotrebna.

Držim pesti zate in tvojega :duda:

Srečo!

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2005 21:04:17   
Anonimen
Hudo. Jaz mislim, da bi šla. Sicer je res že pozno, to bi me najbolj motilo.

(odgovor članu DJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2005 21:06:44   
Marogica
Jaz sem bila pri ta drugem otroku na amniocintezi in bi še enkrat šla. Pri meni je bilo starostno pogojeno- stara sem bila 38 let in je bila verjetnost downovega sindroma že 153. Je pa res, da sem bila nervozna cele 3 tedne-dokler nisem dobila rezultata. Potem pa je bil občutek dober, ker sem vedela, da je z mojim fantkom vse ok.
Za drugega je vedno težko rečt, kaj narediti. Jaz sem si pač mislila, da će mi je že dana možnost, jo bom izkoristila. Drugače stane ta pregled okrog 180.000 SIt-če se ne motim.
Torej-odločitev je pač v tvojih rokah. Pa dosti sreče v ponedeljek.

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2005 21:11:25   
tinaaja
Ker imam veliko verjetnost, da bom morala iti na AC zaradi genetskih preiskav, ko bom noseca, je bil odgovor zdravnikov tak: da ce mislis obdrzati otroka, ne glede na rezultat, potem ne, v kolikor bi sla delat splav v primeru neugodnega rezultata, potem AC ja. Pa se to: obstajajo ginekologi, ki imajo 0% splava pri AC in tisti s 6%...
Mislim, da bi jaz sla delat, ker bi me nevednost prevec morila, in bi se raje psihicno pripravila, ce je dejansko kaksen problem.
Ful ti zelim, da bo vse OK :miska::miska::miska::miska::miska::miska:
:rozica:

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.8.2005 14:47:32   
mazi
Pozdrav,

ker so pri mojem sončku na ultrazvoku v 22 t odkrili luknjico na srčku in s tem predpostavili povečano verjetnost za trisomijo sva se s partnerjem skupaj odločila za amniocintezo - opravljena v 23 t. Preiskave so delali po fisch-u ( rezultat dobiš v dveh dneh - vendar ni 100%)in pa normalno z gojenjem odvzetih celc( rezultal v dveh-treh tednih).
Meni so pri odvzemu povedali da do splavov v tako pozni nosečnosti praktično ne prihaja več. Sama nisem imela nobenih problemov - sem pa počivala - ležala toliko časa kot so mi rekli.
Moram pa priznati da sem bila tako vesela in pomirjena po prejetih rezultatih, da sem bila vesekla da sem šla na amniocintezo.
LP,

Mazi

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.8.2005 16:42:58   
DJ
Po večih razgovorih z raznoraznimi (prim. Cerar, ženske, ki so imele ta pregled,...) sem se odločila ZA. V torek, ko sem prišla na poseg, pa se je prim. Cerar odločil za kordocentezo (odvzem krvi iz popkovine), ker sem že v 24T (auuuuuuaaaa). Rezultat bo v 1 tednu (v torek). Mi pa je dames ginekologinja omenila, da v kolikor rezultat ne bo OK, da imam pravico do 3 mnenje in sicer pri strokovnjakih v Londonu (da zdaj Vzajemna to nudi)?!? Se pozna, da smo v EU. Vsekakor pa bi najraje videla, da bodo rezultati OK in neham o tem razmišljat. Punce, ki ste mi odgovarjale, mislile name - 1000x hvala. Upam, da bom tudi jaz lahko kdaj vam dala kakšen nasvet.
Lp, DJ

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.8.2005 17:17:02   
Marogica
Dj,vso srečo

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?