Anon2012
|
Tia12, verjetno si že veliko presrfala, tako da veš, kako AC poteka. Zaradi starosti mi je AC pripadal na napotnico, NS sem šla samoplačniško, isto DHT. Po relativno dobrem rezultatu NS (1:3600, 1,3 in 1,5 svetline (dva ploda, zato dve meritvi), nosna kost dobro vidna) sva bila v veliki dilemi, kaj sedaj - sprejeti tveganje AC ali sprejeti tveganje statistike, ki lahko ne sfunkcionira? No, midva sva se odločila in sem šla na AC.... :s ACja me je bilo grozno strah.... Rada bi ti povedala: - boli manj kot boli pik pri jemanju krvi (v končni fazi, ne glede na prijaznost in sočutnost - to delajo samo vrhunski strokovnjaki, vsaj za LJ to vem) - ne bodi pa kaj zakrčena, zategnjena - bodi sproščena, mirna, dihaj. ko črpa plodovnico, izdihuj. še enkrat: bolečina res ni huda! pa sem jaz tak zajc kar se tega tiče da je joj.... Jaz sem trznila na tisti mizi, od strahu pa vsega hudega pričakovanja, je cela ambulanta ful v luft skočila. tako da: ne tega delat, miruj, bodi mehka :) sicer lahko igla zgreši, vzeti vzorec vsebuje kri, ne morejo narediti hitrega testa, lahko niti običajnega ne, lahko se kaj zaplete. :) (to zadnje je moja, laična razlaga). aja, pa jaz sem 3 dni res ležala več ali manj... in: vnaprej si nabavi buscopan, proti krčenju maternice. meni so se prec pojavili krčki, doma krči - sem vzela B in je bilo ok. :) srečno! ps: pri nas so bili rezultati AC ok, kljub čustvenemu naporu mi danes ni žal, da sem šla (nisem bila pa tega mnenja par dni po postopku).
|