|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alkoholizem - kako pomagati
19.4.2005 21:35:34   
Anonimen
Ne vem, kje naj začnem, da bo manj komplicirano.
Torej. Sestrina prijateljica je alkoholik. Je ločena in ima dve hčerki, stari 13 in 14 let. Deklici sta zaradi nje v hudi stisti, saj se jima dogajajo grozne stvari, ki se ne bi smele dogajati nobenemu otroku. Oče se zanju ne zmeni. Mamica je sicer v fazi, ko moji sestri (po moje bolj, ker mora) prizna, da ima probleme z alkoholom, vendar do zdaj o zdravljenju ni hotela slišati. Je sicer hodila na neke "seanse" k psihiatru, vendar ni seveda nič zaleglo. Trenutno sta punčki pri moji sestri, ker nočeta več domov. Mamici pa to fino prav pride, vsaj po moje, da lahko v miru pije naprej. Ne vem, če ju ima sploh sposobna imeti rada v smislu, kot ima mati rada svoje otroke, kajti tudi sama je pretrpela marsikaj, o čemer bom še pisala. Sedaj je, ko sta ji rekli, da nočeta več priti domov, sicer pristala, da se bo šla zdravit, samo kaj, ko je itak že enkrat prej moji sestri rekla, da nima pravega motiva, da bi ne pila. Enkrat, ko sta bili punčki še majhni, ju je zapustila za nekaj dni, seveda zato, ker sta se s takratnim možem, ki pa je bil slab oče, velikokrat kregala in ga je na ta način hotela prizadeti. Takrat je prišla za nekaj dni živet k meni, ko sem bila še samska, in je cele dneve in noči pila že takrat. Ni mi bilo jasno, kako lahko dve svoji taki mali punčki pusti človeku, za katerega ve, da se ga otroka po moje bojita oziroma jima je tuj. Zdaj mi je.
Moja sestra je nekaj časa stvari poskušala vzeti v svoje roke, to prijateljico je imela stalno pod nadzorom, vozila jo je v službo in iz službe, hodila vsak večer preverjat "stanje", ampak takoj, ko je odnesla pete, sta jo deklici že klicali, naj pride gledat, kaj mami dela. Seveda je pila. In to po nevemkoliko-urnih mukotrpnih pogovorih. Sedaj naj v bran tej mamici povem, da so se seveda tudi njej v otroštvu dogajale stvari, ki se ne bi smele nobenemu otroku dogajati. Mama in oče sta se ločila, ker je bil oče alkoholik, nato se je mama poročila s človekom, ki je bil alkoholik in alkoholik je postala še sama. Ta mamica, torej sedanja prijateljica moje sestre, je bila pri familiji samo zato, da je pospravljala hišo in čuvala mlajšega bratca, da je z njim delala naloge za šolo, medtem ko se je mama doma opijala. Ta mlajši bratec je zdaj mamilaš. Skratka, začaran krog. Starša sta oba že umrla, seveda od alhkohola, z očimom pa hvalabogu nima več stikov.
Gotovo ima katera izmed vas kakšne izkušnje z alhokoliki, kaj mislite, kako se tej družini lahko pomaga? Trenutno sta deklici pri moji sestri, že nekaj dni, in bosta ostali, dokler mami ne prinese pokazat napotnice za zdravljenje. Kaj pa potem? Ali mora alhokolik res doseči rob, tisti poden, da nekaj naredi zase, da se začne zdravit? Ali pozna katera kakšnega ozdravljenega alhokolika, ki se je pozdravil zaradi česa drugega kot iz zdravstvenih razlogov? Meni se zdi, da je vse, kar skuša narediti moja sestra za to prijateljico, bob ob steno in da samo podaljšuje trpljenje. Kar se mene tiče, bi bilo bolje, da bi ji nosila steklenice žganja, pa naj se opija do maksimuma, mogoče bo tako hitreje prišla do njenega "podna". Samo kaj z dekleti? Res, hudo. Kako bi ve ravnale v takem primeru?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
19.4.2005 21:43:11   
mtd
oprosti, ker jaz nimam nobene rešitve zate in za ti dve ubogi punčki, mi je le zelo hudo, glede deklic, ki sta pri tvoji sestri pa, kaj ne orgira socialna? Sicer se mi zdi, da bolj nekoristno, a kaj če bi mamico prijavili?
Ne vem, upam pa, da se bo našla rešitev za revici majhni. Držim pesti, aja, v našem kraju je ena taka skupina, ki jo vodi ena od socialne, pa se mi zdi, da so not bolj stari ljudje, je pa to v Šmarju pri Jelšah, se mi zdi, da ne bo pomagalo:(
:angel::angel:za punčki
zaradi mame sem pa ogorčena!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2005 21:43:52   
TaRe*
Joj,tole je pa hudddooo.:zmeden:
Res ne vem,če ji bo uspelo,če nima volje in se že sama preda,češ da nima motiva,da bi nehala pit.
Po moje je to prva stvar,da si postavi cilj in si reče ZATO bom pa nehal.

Poznam fanta od moje kolegice.Bil je čist not,pa mu je ona postavila ultimat..al jaz,al flaška....

Nehal je,ker je bil tko zacopan v njo,sedaj pa imata že hčerkico in je on čisto drug moški.Mislim,da ne pije 4 leta.:bravo::bravo::bravo::bravo:

:angel::angel::angel::angel:Tole pa za punčki:rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2005 21:44:54   
morskadeklica
oj

Ja žalostno, in takih zgodb je še precej. Žal je tako, da ji nihče ne bo mogel pomagati, dokler se za to ne bo odločila sama. Še nihče ni ozdravel (vsaj ne za vedno) če se je zdravil na silo. Poizkusite navezati stik z anonimnimi alkoholiki-aa, podatke verjetno dobiš na csd, pa bodo morda oni kaj več vedeli povedati.

lp:muca:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2005 21:47:02   
Anonimen
Ja, morskadeklica, tudi to je moja sestra že naredila, pa so ji isto povedali, kot praviš ti in tudi jaz. Grozno. Če pa bi javili na socialo, bi pa verjetno otroka dali v rejniško družino, tega si pa deklici ne želita. Še vedno sta raje doma ob taki mami in pomoči njenih prijateljic.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2005 21:48:32   
Anonimen
Družina lahko pomaga, tako da se pogovarjajo o vsem, hodijo skupaj na sestanke, se spodbujajo, itd.
Je pa nekaj res, če oseba ki je podvržena k alkoholu, ne naredi se pravi ne gre na zdravljenje sama od sebe, se pravi pod prisilo, ker ga/jo zakonec zapušča, ker v službi šefi zahtevajo..itd...ne bo nič iz tega. So žal večkratni povratniki...4x se zdravi, če še petič pade pod vpliv alkohola, ga več ne sprejmejo na zdravljenje.

Žal, ljubezen, otroci gor ali dol, z alkoholikom ne gre živeti, ker trpijo vsi okli njega, on sam ne. Alkoholik bo živel tako da mu bo lepo med njegovimi pivskimi kolegi. Ker se alkoholizem v zadnji fazi tretira kot bolezen, zaradi tega gredo v invalidsko penzijo..itd...
In zakaj mora družina proč? Zaradi vseh dejavnikov, ki so prisotni v zadnjem stadiju alkoholizma, to so, epilepsije, prividi, se pravi halucinacije, itd..in ko so halucinacije prisotne, lahko alkoholik nehote naredi kateri osebi kaj, ker on pač vidi nekaj, kar mi ne. V takem primeru je najbolje dati alkoholiku nekaj alkoholnega za spiti, ker to pomeni, da telo nujno potrebuje alkohol. Kot droga.
Žal, tu so se pretepi, mučenja, prodaja materialnih stvari, ma vse živo ti lahko napišem, pa sem malo utrujena.

Na kratko: če sam ne čuti, da se želi zdraviti, ker ozdravljeni niso nikoli, potem...žal.
Težka je...:((

Vse dobro želim tej družini!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2005 21:50:59   
Jančika_
Oče bivšega fanta je dolga leta pil. Več kot 20 let. Nič ni pomagalo, nobeni nasveti, grožne, prošnje...dokler se ni sam odločil za zdravljenje. Kaj ga je pripravilo do tega - ne vem, res. Otroka sta bila že odrasla, tako da zgleda ni bilo to, da bi želel ostati suh zaradi njiju...

Karkoli se bo zgodilo, upam, da bo za punčki dobro poskrbljeno. Tu ne vidim druge rešitve, kot da se vklopi CSD. Zdravljenje alkoholizma je dolgotrajno, večkrat ne uspe - zato je potebno za punčki poskrbeti dolgoročno. Očitno tudi stari starši niso ravno biseri, kaj pa kakšne tete, strici?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 21:53:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2005 21:53:37   
Anonimen
Starih staršev nimata, so že vsi pomrli (zaradi alkohola), strica imata pa enega, ki je narkoman, in drugega, ki ga sploh ne poznata.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 21:58:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2005 22:02:09   
lenika
Ne razumem kako lahko oseba, ki je sama odraščla v takšnih razmerah to isto naredi svojim otrokom.:((:((:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 22:03:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2005 22:28:03   
Anonimen
Pa saj povsod beremo, da se vzorci prevzemajo. Otroci alkoholikov so velikokrat tudi sami alkoholiki. Po moje je to podedovano tudi foziološko, možgani pri nekaterih delujejo tako, da pride do odvisnosti. Pri vseh itak ne more. Poleg tega pa je bila ta mamica kot otrok tako čustveno ranjena, da je na tem področju gotovo zelo prizadeta.
Sicer sem pa hotela napisati, da me je ravnokar poklicala sestra in povedala, da se je prijateljica odločila za zdravljenje. Vsem je povedala, predvsem v službi, kjer so itak že vedeli za to njeno težavo in so veseli, da se bo šla zdravit in ji rekli, da jo bo služba čakala in naj se zaradi tega ne sekira. Tamalidve sta srečni, mamica pa tudi. Kaže, kot bi se ji odvalil en velik kamen od srca, da je enkrat v življenju zbrala toliko poguma, da bo nekaj naredila zase in za svoji dve deklici. Joooj, srčno upam, da bo kaj iz tega. Zdravit se gre za tri mesece, od tega en mesce in pol v bolnišnici. Hvala bogu in hvala tudi vam, ki ste pomagale. To me je dolgo tiščalo in vesela sem, da sem lahko eno tako grozno zgodbo delila z vami. Hvala, punce. O tej temi bom pisala spet čez dobre tri mesece, upam, da pozitivno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 22:33:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2005 23:24:15   
Kadija
Držim pesti za mamico in za deklici!!!!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2005 23:35:30   
Gina
Jaz tudi držim pesti. :miska::miska: Bogi otroci. :rozica:

Pri mojem :love: je tudi oče pil. Zato pa moj alkohola nikoli niti slučajno ne proba. Niti videti ne more človeka, ki pije. Ga je tako strah tega. Pravi, da nekateri ljudje drugače reagirajo na alkohol kot drugi, da imajo toleranco do alkohola drugačno, prej se jih prime in prej ratajo odvisniki. Meni se zdi, da nekaj pa mora biti na tem. Otroci alkoholikov pa dostikrat zlezejo v kakšno skrajnost, ali vse ali nič. Groza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2005 23:36:00   
Rozalija
Samo nekaj ti bom rekla. Tvoja sestra je redek biserček in upam, da ji bo uspelo. Ne vem kako, a srečni punci, da jo imata. Nima vsak tako dobre prijateljice in upam, da se bo nekoč tega zavedala tudi tale mamica. Do takrat pa pomagajte puncama kakor se da, da vsaj njiju rešite iz tega začaranega kroga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.4.2005 0:28:48   
Annny
Res, zaradi hčerk je zelo žalostno.
Poznam podoben primer..take ženske ne sebi (pogosto pa tudi drugim) ne priznajo, da so pijanke.
Sčasoma pride tako daleč, da se jim možgani dejansko 'skisajo', deformirajo, odpovedo..da zanje enostavno na tem svetu ni več rešitve.
Zastonj vsi tisti sestanki in pogovori- če ima človek 'zastrupljene možgane' in ni sam pripravljen na sebi nekaj spremeniti, ne bo šlo.
Oprosti, morala sem te postaviti na realna tla, ker vem, kako je s takimi...žal.

Mislim, da bi hčerkama morali najti nov dom- morda rejniško družino, če nimata sorodnikov, ki bi ju vzeli k sebi.
Že vse te duševne bolečine, rane so bile dovolj..jaz ne bi dovolila, da bi živeli v takem okolju še naprej. Hvala lepa za tako mamo, da se niti za hčerki noče / ne zmore potruditi...to je znak, da je nekaj hudo narobe.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.4.2005 7:06:31   
Taša
Jaz imam zelo dobre izkušnje z ozdravljenimi alkoholiki......Sama sem na žalost to doživljala v svoji družini, vendar je nekega dne prišlo tako daleč, da smo mamo kar postavili pred dejstvo ali zdravljenje ali pa mi. To so bili zelo hudi časi zame in za mojega 8 let mlajšega brata .... In hvalabogu po težki kalvariji se je odločila za zdravljenje...Bilo je zelo hudo...in težko, sicer smo ji vsi stali ob strani, vendar je trajalo kar nekaj časa, da je našla sama odgovor zakaj se zdravi? Dokler alkoholik sam ne vidi razloga zakaj pol nima smisla , ker ko bo alkoholik prišel nazaj z zdravljenja bo nadaljeval isto pot... Od zdravljenja moje mame je cca. 13 let; Od takrat se je spremenila, ne poznaš je več...Našla je druge hobije, ukvarja se z drugimi stvarmi (zelo uspešno) in je najboljša mama na svetu, ker ji je uspelo nekaj kar le malo kateremu....:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.4.2005 8:15:13   
Anonimen
Taša, hvala, da si to povedala, vesela sem za vas, tej družinici pa bo to gotovo dalo spodbude za naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.4.2005 8:27:34   
darjatimci
Tudi mi imamo podoben primer v sorodstvu,če je ženska alkoholik je še hujše in sama težko najde motiv za zdravljenje.Teta je obupala nad svojim življenjem sama je ostala s kopico otrok brez sredstev,otroke so ji vzeli dali v rejo samo večja sta ostala z njo,hči je šla po njenih stopinjah,sin pa je hvalabogu ostal na realnih tleh.Kaj jo je pripeljalo do zdravljenja ena huda kriza dobesedno se ji je strgalo, odpeljali so jo v Polje in tam se je odločila seveda s pomočjo za zdravljenje,uspelo ji je,še danes je trezna in še otroci so se vrnili k njej to je res zgodba o uspehu.Ampak trnova!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.4.2005 9:54:39   
Anonimen
Rekla bom samo to: če alkoholiku samo ne "klikne", če se sam ne odloči, da bo prenehal, gre lahko 10xkrat na zdravljenje, pa ne pomaga. Škoda časa in denarja.

Čakam na poročilo čez tri leta, Splišni, lahko je postati trezen, težje ostati.

Upam pa na najboljše...zaradi otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
20.4.2005 10:16:16   
baguSka
Jp. Najprej mora mami sama pridt do te želje, da ma dost alkohola in da si noče zafurat življenja in da hoče svoje punce nazaj.. Želja mora bit tok močna, da se sama odloč za zdravljenje in zadevo s pomočjo speljat do konca.

Do takrat ni upanja.. želim jim vse najnaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.4.2005 10:23:49   
borovnička
Oče mojega :love: je bil tudi dolga leta alkoholik. Bilo je že tako daleč, da je padal v delirije in enkrat je v takem stanju celo hotel ubit svojo ženo. Nič ni pomagalo. Razni ultimati, pomoč domačih... nič. Pottem pa je prišlo tako daleč, da je skoraj nezavesten obležal. Takrat ga je mama od mojega :love: odpeljala v bolnico na Pohorje. Zdravnik mu je povedal, da jeter skoraj nima več in da ga je žena pripeljala zadnje minute, da so ga lahko rešili. Takrat mu je poklikalo, da lahko umre in izgubi vse. Odločil se je za zdravljenje in tako se je 2x po 6 mesecev zdravil na Pohorju. Danes ne pije. Matrat so ga začele razne bolezni in sam vedno pravi, da če ne bi bil, ne bi bilo tako. Prizna na glas, da je alkoholik in da alkohol ni pot, po kateri bi rad še kdaj hodil.

In potem druga skrajnost. Bratranec mojega očeta je kronični pijanec. Star je 40 let in pije že od osnovne šole. Večkrat ga je policija pripeljala domov. Sredi noči je klical svojo ženo, naj mu pomaga, da v vodi stoji, spet drugič je videl miške. Rezultat njegovega pijančevanja, sta 2 otroka. Starejša punca je prizadeta, mlajši fant pa komaj izdeluje šolo. Bil je že 4x v bolnici, 3x na psihiatriji in 4x na zdravljenju. Pa še vedno pije. Zadnji udarec alkohola ga je pripeljal tako daleč, da je bil 20 dni v komi.. ciroza jeter, slinavka (operiran že 3x). Danes leži doma, v plenicah. Ampak bi še kar dalje pil.

Sem mnenja, da nekdo, ki celo svojo življenje ali vsaj pol svojega življenja pije, se v 3 mesecih ne bo spremenil. Potrebno je daljše zdravljenje, več terapij in seveda podpora sorodnikov ali prijateljev.

Močno upam, da bo kolegici tvoje sestre uspelo prit ven iz tega začaranega kroga in da bo končno zaživela. Če že ne zaradi sebe, pa vsaj zaradi otrok. :miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica:

Pozdravček :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?