Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 5.4.2007 23:55:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če si obsojanja vredna, potem sva že dve. Preden sem izvedela za prvo nosečnost (ene 3 tedne sem morala bit noseča, se mi zdi), sem kar lepo količino Belle-de-Joura popila. Sine je rojen na rok, zdrav, brihten, pol metra in tri kile ob rojstvu,... Edino hiperaktiven je, ampak dvomim, da od Belle-de-Joura.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 5.4.2007 23:55:33
|
|
|
|
Lunc_a
|
še dobro da si anonimna,ker bi me zagotovo infarkt,če bi vedela koliko si stara otrok ima posledice,če mati pije skozi celo nosečnost (kronično bi se lahko reklo).
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 7:16:10
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem A2 vse, ki jih poznam, vključno z mano, ki nismo načrtovale smo ga pošteno žurale v začetku nosečnosti, ko še nismo vedele, da smo . z našimi je vse v redu. kakšen deci vina pri kosilu lahko spiješ, izogibaj pa se žganih pijač.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 7:44:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Brez panike, sej se bo lepo izteklo. Sem že prvo pomislila, da si pijančevala več časa.Dva žura pa res ne moreta tako škodit. Uživaj v .
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 9:03:37
|
|
|
|
živa
|
Razen tistim, ki že tako ne pijejo alkohola, se je verjetno zgodilo isto. Tudi meni. Če bi bilo kaj narobe, bi v tako zgodnji nosečnosti tako ali tako splavila. Alkoholni sindrom pa dobijo otroci alkoholičark in ne žurerk, ki ga pijejo v začetku nosečnosti. Aja, pa aspirin sem tudi vzela, ker me je za crknit bolela glava. Mali je zdrav, živahen in čisto "normalen". Lp, živa
< Sporočilo je popravil živa -- 6.4.2007 9:04:06 >
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 9:10:50
|
|
|
|
lemavrica
|
Meni se je zgodilo isto. V drugem tednu nosečnosti ko še nisem niti vedla za nosečnost sem imela en hujši pijanski večer in me je na začetku tud skrbelo. Samo tko kot so že druge rekle, da nas je kar nekaj takih. Nič se ne sekiraj predvsem pa ne delaj kakih neumnosti.
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 10:17:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja prijateljica je bila tudi pošteno nadelana, ko še ni vedela da je noseča. No, z otrokom je vse v najlepšem redu, tako da mislim, da ne rabiš skrbet. Sicer pa , zarodek v zgodnji nosečnosti še ni pvezan z materjo.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 10:56:50
|
|
|
|
Olivija
|
Meni se je to obakrat zgodilo (ker imam zelo dolge cikluse). Enkrat so bili polet žuri in je bilo zelo pestro, drugič je bilo pa ravno okoli novega leta. Ta male dve sta se rodile zdrave in zaenkrat ne kažeta kakšnih posledic. Ana ima sicer težek karakter , samo to pomoje ni povezano z alkoholom. Pri Juliji so me pa bolj skrbele zdravila, ki sem jih takrat jemala, pa je zdravnik rekel, da bi v primeru, če bi res bilo kaj narobe, zelo verjetno prišlo do spontanega splava.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 12:23:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem očitno zanosila točno na Božični dan. Ker se mi še sanjalo ni o , sem nazdravila z alkoholom, pila kuhano vino, jedla do onemoglosti tatarski biftek, za novo leto ji bil hud žur in sem tudi popila kar nekaj alkohola.....pol je bil pa 6.1.07 test . Pa zaenkrat zgleda s vse v redu, toksoplazme tudi nisem fasala..... Seveda pa odkar vem da sem nobenega alkohola, nič biftka ,.... Žur je pač žur, saj ne moreš ves čas razmišljati samo o tem kaj če sem noseča in se izogibati kakršnikoli zabavi. Pomembno je da se to več ne ponovi.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 13:17:40
|
|
|
|
Anonimen
|
srček, vse me, ki imamo rok septembra smo približno na istem.... Veseli december je bil pač vesel in... nič nismo vedeli, ne? ampak dajte no nehat, dr. Pušenjak je lepo povedal kaj in kako, saj je gor v enem od prvih postov link in vse piše. TRAJNO uživanje alkohola v nosečnosti (kot tudi druge opojnosti, cigareti itd.) lahko trajno poškodujejo...
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 13:21:00
|
|
|
|
Mateja82
|
Nič hudega ne bo . Jaz sem bila na dekliščini in na poroki ko še nisem vedela da sem . Lahko si predstavljaš da na takem slavju nisem pila sok. Sicer pa sem tudi kasneje naredila kašnen požirek rdečega ob nedeljskem kosilu, kdaj pa kdaj po moje ne more škodovat.
< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 6.4.2007 13:24:22 >
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 14:10:39
|
|
|
|
ancka1
|
No ene ste imele veseli december, mi smo pa našega na dopustu-morju naredili in sva ga z mojim tudi kakšen večer malo cuknila (kakšno pivce, margaritko...), ker tudi nisem vedela, da sem noseča. Celo par cigaret sem po ene dveh letih prižgala, pa me ne skrbi, da bi imelo to kakšne posledice. Tudi tebe naj ne. Sedaj pa le opusti vse nepotrebne razvade in vse bo ok.
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 22:09:47
|
|
|
|
majas
|
Uh ja tudi jaz sem kdaj kaj spila, pa kadila tudi, bilo je 5kavic na dan in cigareti. Ko pa sem zvedela pa sem se začela lepše prehranjevat, se odpovedala cigaretom, kar zasmrdeli so. Kaki kozarček pive pa mi je pasal celo nosečnost. In mala zdaj? Sam smeh jo je
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 23:23:00
|
|
|
|
nesy
|
Ej, hvala vsem. Mal boljš sem. SAm k bereš internet, te kar zone spreletava.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 6.4.2007 23:34:18
|
|
|
|
KODA
|
Jaz sem bila dobesedno koma,en dan,preden sem test naredila. Še sanjalo se mi ni,da sem zanosila,pa 3-letnem trudu. Ma nič ni narobe.
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 7.4.2007 11:19:13
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Tudi jaz sem se ga fajn "usula" med oploditvijo in testom. Mogoče je pa zaradi tega naša tako živahna . Se hecam. Ni panike, samo glej, da ne boš tega zdaj vsak teden ponavljala
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 7.4.2007 14:42:33
|
|
|
|
Majchi
|
Jaz sem se ga ravno takrat nalila z red bull vodkami, ki jih drugače nikdar ne pijem. Naslednji dan sem cel dan bruhala in imela pulz noro visok do treh popoldne. Sem mislila, da me bo konc. Ko sem pa še ene dva tedna kasneje zvedla, da sem že par tednov noseča in ko sem začela film nazaj vrtet, me je pa skor kap zadela... Seveda potem nisem več grešila. Mislim pa, da se na začetku to veliko ženskam naredi. Nekatere cele prve tri mesece sploh ne vejo, da so noseče in posledično ne samo da ga žurajo, ampak tudi ne jemljejo folne kisline, ki je kao tok pomembna v prvih mesecih.
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 7.4.2007 15:32:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Majchi folno kislino dobiš v hrani in ni potrebe po kupovanju tablet
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 7.4.2007 21:53:34
|
|
|
|
AnaB.
|
Anonimen, to pa ni nujno res. Jemanje folne kisline v prvih 12. tednih je zelo (!!) pomembno in priporočljivo, ker se jo s hrano običajno ne dobi dovolj. Če si noseča in če ne bi rada po toči zvonila, ti priporočam, da jo čim prej nabaviš. Srečno!
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 8.4.2007 15:04:41
|
|
|
|
Anonimen
|
AnaB ja se jo dobi dovolj.In v nobeni nosečnosti je nisem jemala.saj veš,da morajo zaslužiti dinarčke a ne
|
|
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 8.4.2007 17:33:34
|
|
|
|
digi
|
Joj, tudi jaz sem se ga tako vsekala, ko še nisem vedela, da sem noseča, da sem po štirih v hotelu palzla s kopalnice v sobo..... Me je tudi vest pekla pa skrbi itd. Timon je zdrav, vse OK, ni niti približno kakšnih posledic
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 8.4.2007 17:35:29
|
|
|
|
digi
|
Folna kislina pa je zelo priporočljiva, pa tistih nekdanjih 700 sit za eno škatlico pa te menda razkiraš za svojega otročička!!!!! Jaz sem jo jemala preden sem zanosla in potem.....
|
|
RE: Alkohol preden sem ugotovila II 8.4.2007 22:03:33
|
|
|
|
baja*
|
Jaz sem tudi na veliko prosljavljala rojstvo nečakov dvojčkov, ko sem bila noseča. Kar dva dni smo ga pili. Pa skadila sem tudi ogromno. Pol sem seveda vse to opustila in začela z jemanjem Tifola, ki ga bom jemala do koca.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?