|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vas je več alergikov v družini?
22.7.2006 10:29:14   
popek
Pred kratkim sem bila v posvetovalnici z mojim 6 mesečnikom. Ko sem omenila, da ima mož seneni nahod, mi je sestra razložila, da moram biti še posebej previdna pri uvajanju novih živil, ker ima sinko več verjetnosti za alergijo, kot kdo drug. Rekla je, da naj kar cel teden uvajam eno živilo, do enega leta nič pšenice, mleka, rib, medu, jagod, kivija svinjine, začimb, itd. Imam še 2,5 letno hčerko. Pred kratkim sem sama ugotovila, da je alergična na material iz katerega so plišaste igrače. Če se jih med spanjem z lički dotika, dobi po njih  mozoljčke. Na nič drugega ni alergična in lahko je vse.
Zanima me, ali moram biti res tako previdna in striktna? Predvsem brez pšenice bi do enega leta težko zdržala, kajti iz nje so testenine, rezanci, kruh... Prosim, če mi poveste, ali imate tudi vi in vaši partnerji kakšno alergijo in če ima alergijo samo en otrok ali več? Zanima me tudi, če ste se vi striktno držale teh navodil iz posvetovalnice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vas je več alergikov v družini?
22.7.2006 11:51:50   
vidja
Jaz imam seneni nahod in alergijo na pršice, prav tako ima hčerka (5 let) alergijo na trave in pršico, pa tudi pri sinu (2 leti) opažam, da ga draži prah. Nima pa noben od njiju kake alergije na hrano, pa nismo pri nobenem čakali s pšenico dlje kot do 6 mesecev. Je pa res, da je bilo vse kar sta pojedla domače in nič škropljeno in konzervirano. Tako da kaj pa vem. Previdnost pa nikoli ni odveč. Če tvoja zdravnica meni, da lahko kaj preprečite, zakaj pa ne?

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2006 14:11:04   
trdozimc
Takšna dieta sploh ni tako huda, kot se najprej sliši - imamo še vse kaj veliko hujšega - in čas tako beži, da je tisto leto hitro okoli. Glede na to, da so otroci alergikov veliko bolj nagnjeni k alergijam kot ostali, bi jaz nasvet upoštevala. Kakšna žrtev pa je par mesecev takšne diete, proti alergiji, ki ni ozdravljiva?

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2006 14:21:56   
Gina
Jaz sem alergik, moj bivši ni. Otroka: en ima alergijo na sonceuser posted image  (ni to alergija v klasičnem smislu so me poučili na alergološki), drugi nima nobene alergije.
Moj zdajšnji partner je alergik + jaz alergik = otrok alergikuser posted image . Sicer ni hudega, take klasične reči, pa malo pikic.

Ja, v bistvu je dosti možnosti, da je otrok alergik, če je eden od staršev. Ampak panike delat pa tudi ni treba. Pri nas je nismo.  Ampak zelo alergenih reči pa malemu nisem dajala zelo dolgo, celo do 2. leta. Pa je vseeno alergičen. Kaj češ. Take sorte je.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.7.2006 10:10:22   
coco
Tako kot se mi je v puberteti pojavila alergija ob cvetenju, tako je tudi kar izginila. Moj oče ima razne, ne prehude, alergije, moj partner pa ne. Sinček ima zdaj alergijo na določena živila. Glede na prebrano in ostalih iz ostalih izkušnjah je veliko možnoti, da bo imel dojenček alergije, če so starpi alergiki. Jaz bi imela strogo dieto tam, da cca. 1-ga leta, potem pa bi počasi, točno tako kot ti j svetovala sestra, pričela z uvajanjem. Takrat bo otročkov organizem že bolj razvit in ´utrjen´.

Moje mnenje pač.....žal......

Tudi sama sem se najprej ustrašila diet pri sinčku, zdaj pa vidim da kar gre - se navadiš. Sploh pa se mi zdi, da je pri dojenčkih lažje s takšnimi dietami, kot pa pri odraslih. Kljub dieti pa se sinček odlično razvija in je še celo bolj čvrst od nekaterih, ki jedo vse.

lp,
coco

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.7.2006 10:19:12   
KODA
Oba z možem sva alergika.Moj ima seneni nahod,jaz alergijsko astmo.Tastarejši je imel pri enem letu dokazano alergijo na jajca,ki je pri treh letih že izvenela.Tamali,je pa kar hud alergik.Mleko,jajca,arašidi,konzervansi.Pa še atopijski dermatitis.Moja tašča je astmatik,pa dedek(že pokojni), po moji strani, bil tudi astmatik.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2006 16:46:14   
šnucika
Jaz sem edini alergik v celi družini-imam seneni nahod,alergijsko astmo in še več drugih ,sicer manjših alergij.
Na cvetenje pa je zelo hudo!Komaj preživim,kljub zdravilom, mesece od marca do julija...potem se izboljša.
In našo user posted image  smo tako pri 5 mesecih že prvič testirali na prvih 9 alergenov,je potrjen atopik in po prvem rojstnem dnevu bomo testirali dalje.Zaenkrat ji ni pokazalo nič hudega,razen minimalno na jajca.
Zdravnica mi je povedala,da imajo otroci alergikov 40-60% možnosti,da tudi sami zbolijo in da ima naša user posted image  vse predispozicije,da bo tudi na cvetni prah alergična.....joj,kako ji ne želim tegauser posted image !!!Že sedaj se praska po nosku in očeh,vendar ji pelodnih alergenov še niso pikali,je rekla,da ne pred enim letom.
Po njenem nasvetu smo do 7 meseca počakali z glutenom,mleko bomo še malo čakali,z močnejšimi alergeni,kot so jagode,jajca v samostojni obliki,ter vsi oreščki pa nič do enega leta.
Upam na najboljše,da se naši pupi ne bo razvila nobena alergija!Zaenkart ni problemov...razen srbenjo oči in malček bolj suho kožo ima...ampak to cajtamo s kremo,ki nam jo zmešajo v lekarni.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.7.2006 9:00:57   
Taja Nagaja
Pri nas sva oba alergika. Moj na hišni prah, trave... jaz na pelode breze, barve, pralni prašek... Najina Bina pa ima atopijski dermatitis, uradno so jo testirali pri treh mesecih, pa ni pokazalo nič. Čakamo, da bo starejša. Sama pa sem opazila, da ji ne ustreza kar nekaj živil, med drugim tudi bučkeuser posted image .
Poskusi se držati nasveta zdravnice. Diete se hitro navadiš in čas hitro mine, boš videla, da ni tako hudo kot si misliš.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?