zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR prav pride pa tudi robotka roomba. Ja - ta je tudi pri nas bolj kot ne edini koristen pomočnik. Kuham, perem, likam, pripravim mizo, pospravim po obrokih, čistim kopalnico, brišem prah, lovim pajke in pajčevine, brišem po tleh, sesam (kjer ne more roomba) itd. sama, mož mogoče odnese smeti, pa še to samo, če mu rečem (včasih tudi ni dovolj reči samo 1x), sam se še ni spomnil - tudi če že ven iz koša letijo. Še najbolj mi pomaga tako, da tačas ko posravljam/čistim čuva otroke. On pa čisti avto - včasih sem še to jaz, potem se mi je pa že noro zdelo, da bi poleg vseh drugih gospodinjskih opravil še to počela, pa raje vidim, da je pač slabče spucan, kot da še to delam jaz. Pa kosi okoli hiše, pa še v vingradu staršem kaj pomaga, ko je treba, kaj drugega mi pa ne pride zdajle na pamet, da bi še počel (poleg službe seveda). Razen ko so kaka izredna dela - menjavanje strehe na hiši, zidanje garaže, koline, pospravljanje kleti in garaže itd. - pri takih delih je vedno priden. včasih sem slabe volje, da mi ne pomaga več v gospodinjstvu, potem pa spet pomislim, da mi pa vse to pravzaprav spet ne vzame tako zelo veliko dela - glede na to, koliko še imam vedno časa viset na računalniku. Pa tudi v meni je verjetno problem, ker že imam nekak v glavi za večino teh del, da jih itak ne bi naredil tako dobro, kot hočem, da so narejena, zato ga niti ne forsiram. Nekak si recimo ne znam predstavljat, da bi spucal kopalnico, tako kot je treba. Otroka sta še pa premjhna (7 in 23 mesecev) - ko bosta dosti velika ju bom pa že angažirala.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.11.2009 20:23:15 >
|