Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 5.10.2006 12:14:25
|
|
|
|
tinatona
|
Prvič slišim. Ampak po moje ti jo ne.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 5.10.2006 12:30:23
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
To ti ponavadi krije sindikat oz. delodajalec, če imate tako v kolektivni pogodbi ampak šele po treh mesecih neprekinjene bolniške. Od ZZZS ne dobiš izplačila razlike.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 5.10.2006 12:49:46
|
|
|
|
fricka
|
Mislim da velja, da ZZZS samostojnim podjetnikom za ta čas povrne stroške prispevkov. Za ostalo pa še nisem slišala.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 5.10.2006 15:06:25
|
|
|
|
Martha
|
Najbrž si napačno razumela. ZZZS povrne na podlagi bolniškega lista denar podjetju v katerem si zaposlena in sicer 80% kolikor znaša tvoja bolniška. To pomeni, da podjetje nič ne stane če si ti na bolniški, ker dobi od države ta denar, ki ga je tebi dala za bolniško. Samostojnemu podjetniku pa isto kot podjetju povrne ta denar, za čas, ko je bil na bolniški. Vendar to velja samo za bolniško po številko 06 - to je nega otroka.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 7.10.2006 10:11:54
|
|
|
|
noe
|
No , ta koligica dela pri notarju in je imela štirinajst dni nege, in so nesli en izvod bolniškega lista na zzzs in je dobila povrjen denar .
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 7.10.2006 10:22:11
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz sem to tudi že slišala,da to obstaja.V vrtcu nam je to povedal očka deklice,ki je veliko bolana in zaradi tega odsotna,to pa mu je povedala njihova pediatrinja.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 7.10.2006 22:07:44
|
|
|
|
tajtaja
|
Prvič slišim. Mogoče pa dela katera mamica (ali očka) na ZZZS, pa se bo malo pozanimala? Noe, imava isti avatar. A imaš tudi ti dvojčke-par?
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 8.10.2006 18:55:42
|
|
|
|
noe
|
Ne nimam jih, sam slikca mi je bla tok cart , da sem jo mogla met. Sem hotla mojga srčka gor dat, pa so vse prevelike, tko da jih ne morem gor dat.
|
|
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 8.10.2006 20:09:21
|
|
|
|
tajtaja
|
Vidiš, moja dva lubija sta prav taka.
|
|
RE: Ali ti res ZZZS vrne denar, 9.10.2006 15:46:51
|
|
|
|
ancka1
|
Za nego (šifra bolniške 06) ti ZZZS povrne stroške od prvega dne izostanka iz dela. Višina nadomestila pa je 80% od osnove. Potrebno je izpolniti nalog za refundacijo ter priložiti originalni bolniški list. Narediti ti pa mora to tisti, ki v podjetju obračunava plače, razen, če se ne dogovoriš, da to urediš sam-a. Žig podjetja pa mora biti na nalogu za ref. in na zadnji strani bolniškega lista. Tebi mora delodajalec tako ali tako obračunati bolniško (v njegovo breme), tako da je refundacija povrnjen strošek delodajalcu in ne tebi. Tebi za odsotnost pač pripada 80% od osnove. Tudi to, da moraš biti 3 mesece neprekinjeno na bolniški (npr. bolezen 01), da dobi delodajalec refundirano nadomestilo ne drži. Do 30 delovnih dni bolniške je breme delodajalca, od 31. dne naprej pa breme ZZZS. Nadomestilo pa izračunajo po določenih kriterijih (celoletna osnova preteklega leta, količnik,...). To je to, upam, da nisem preveč zakomplicirala in kaj pomagala. LP
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?