|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali srtiktno izvajate handling?
18.5.2010 12:45:11   
sisi77
Prosim za nasvet! Midva sva imela v petek fizoterpijo, ker ima ohlapne zgornje mišice, ker glavico isteguje... Me je kar groza po teh zdravstvenih ustanovah hodit. Fizioterapevtka nam je dala navodila kako naj vadimo doma pa ne vem kaj naj. Rekla je da mora biti mali vedno v pokrčenem položaju ko je na rokah in ko ni na rokah. V posteljici vedno ležati na boku ( od 2 meseca leži na hrbtu) sedaj ga moram spet dajat spat na bok pa full protestira in dosti težje zaspi. No to še nakako gre. Vendar je rekla da mali ne sme biti v ležalniku, ne na igralni podlagi. Vedno mora biti obrnjen na bok in pokrčena kolena. To pomeni da mu moram vedno jaz držati pokrčena kolena ker jih sam sicer isteguje. In to posledično pomeni da mali ne more biti niti minute sam brez mene!!! Na hrbtu lahko leži le ko ima ritko in noge povzdignjene. Sma mu z mojim naštimala da si ritko nasloni na sedežno vendar je sam lahko tako le kakšno minutko dve. pol mu valda več ne paše. V vozičku obvezno v košari v ležečem bočnem položaju dokler sam ne sedi samostojno!! Čez dan delama vaje, ga valjam po tleh pa nosima se po handlingu, previjama in oblačima tudi. Ampak jaz enostavno 100% takrat ko je buden ne morem delati z njim. Pa še menim da je za njega bolje da se je sposoben malo sam zaigrati. Kaj menite ali se naj striktno držim tega. po pravici povedano jaz tega ne zmorem.Tiste ki imate kakšne terapije oz. hodite na razvojno. Alli se vse striktno držite zapovedi?


_____________________________

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali srtiktno izvajate handling?
18.5.2010 12:48:27   
Najaa
Jaz sem se držala, ampak ne tako striktno. Glede ležanja na boku, to mi je FT rekla samo za ponoči oz. ko spi. Da podložiš brisačo med nogice in jih pokrčiš. Sam ko se je začela obračat, se je pač obrnila, celo noč že nisem stražila pri njej.
Drugače pa dvigovanje, polaganje, previjanje... sem se kar držala. In rezultati so se pokazali zelo hitro.
Drži se v mejah normale, ni treba pretiravat in stat zdej skoz zraven. Pa ko otroka držiš v naročju, ga imej v položaju lunice.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali srtiktno izvajate handling?
18.5.2010 13:44:16   
Katy78
Kar se tiče nošenja, dvigovanja, polaganja, previjanja, oblačenja ipd. sem se kar striktno držala in sem tudi od drugih (mož, babice, dedki ...) zahtevala, da se tega držijo.

Kar se tiče spanja in polaganja na bok ter zalaganja, da se ne prevrne nazaj na hrbet, sem dobila od treh strokovnih delavcev 3 različna mnenja, in sicer v P so rekli, da ga je treba položiti na bok in založiti po celotni dolžini hrbta, ko sva bila pozneje 1 dan v bolnici na opazovanju so rekli založiti samo ob medenici, zdravnica v RA pa je rekla, da se otroka ne zalaga, ampak da se ga pusti da spi tako, kot mu paše. user posted image Jaz sem ga okoli 2. meseca nehala zalagat, ker je ful protestiral in ni hotel zaspati, če sem ga založila, kasneje je bil pa itak že dovolj močan, da se je kljub zalaganju sam obrnil na hrbet, tako da sem ga potem kar pustila, da je spal, kot mu je pasalo.

Smo pa tudi mi dobili navodilo, da ga naj ne dajemo v t.i. pasivne pripomočke kot je ležalnik ali lupinica, ampak da naj ga imamo čimveč na tleh, na blazini, ker da je to zanj najbolj koristno, ker si tako krepi mišice. Tudi tega smo se držali in skupaj s pravilnim handlingom so bili rezultati odlični. Se pravi čimveč na tleh na blazini, ko pa je ležal v vozičku, je pa rekla fizioterapevtka, da naj mu pod kolena podložim brisačko ali kaj podobnega, da so kolena malo pokrčena. To smo potem prakticirali kar dolgo, dokler si ni začel sam brisačo vlečti izpod kolen, takrat sem pa potem obupala in mu nisem več podlagala.

Jaz bi rekla, da uporabi zdravo pamet, ker, kot si rekla, tako strogih navodil, kot ste jih dobili vi, se je pa res težko držati. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 18.5.2010 13:48:55 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.5.2010 14:07:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali srtiktno izvajate handling?
19.5.2010 9:42:35   
tanja1980
jaz sem se nekih stvari držala, nekih ne. Idealno bi bilo, da se jih držim, samo halo, sej ne moreš skoz otroka v školjki nosit. Mi imamo ogromno hišo in večino časa sva bili sami, kar pomeni, da sem jo morala nosit po hiši in se vedno kaj v drugi roki nest..tako je pač zivljenje. Sem se sekirala, pa imela slabo vest...
se ni plazila do 10 meseca pravilno, je bla zategnjena, potem pa je kot strela z jasnega vse pogruntala in zdej je stara 11 mesecev že full hodi ob opori ( je ne vodimo, sama kolikor se drži) in šiba 100 na uro, kot da ni bilo ekstenzije in asimetrije.

Drži se vaj, pravilno dviguj, spuščaj, delaj kolikor zmoreš in ne preveč poslušat fizioterapevtov dobesedno, kaj se lahko zgodi, če otrok ne bo delal tega in tega...ker se ti lahko zmeša (mene so s to asimterijo strašili, da vpliva tudi na razvoj možganov, ker se pač l in d polovica možganov razvijata sočasno z motoriko...kar je vse res, samo ni tako dramatično kot ti včasih rečejo)...

upoštevaj vaje pa po najboljših močeh, sej ne moreš vsega 100% je fizično nemogoče...otroci pa kr naenkrat ko osvojijo ene stvari, čudežno napredujejo...boš vidla:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Katero ime?
marijaa

Katero ime za fantka vam je najbolj všeč?

Marcel (22%)

Gaj (5%)

Lan (31%)

Gal (22%)

Svit (20%)


Število vseh glasov: 484

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!