mimi81
|
Jaz sem tudi ena izmed tistih, ki je imela ponavljajoča se vnetja in v nosečnosti splav. Naj povem nekaj, da je za splav možnih milion razlogov, večina je nepojasnjenih. Tako kot moj. Od 12.- 16. t obilen nenormalno rumen izcedek, ki ni kazal na vnetje, nato v 17. t rahlo prvič zakrvavim, kar se stopnjuje do 20. t, ko poči jajčni mehur. Tisti rumen izcedek mi je še zdaj sumljiv, vendar glivično vnetje to ni bilo. Nikoli ne bom izvedela, zakaj je posteljica začela odstopat (krvavitve) in je na koncu morala odtečt plodovnica. Ampak o gljivičnemu vnetju v nosečnosti ne duha ne sluha. Zato se ne sekiraj, sploh če še nisi noseča, ni nujno da je gljivično vnetje lahko težava. Gre za raznorazne infekcije, ki nimajo veze z gljivami. Topli nasvet proti vnetje, ki sem ga pogruntala skozi leta in z njihovim prakticiranjem eliminirala vnetja :) - zmanjšat alkohol in sladkarije (imajo rade gljive) - umivanje spolovila na čimbolj naraven način (voda ali pa vsaj milo za intimno nego) - spodnje hlačke čimbolj naravnih materialov (najbolje je, da so bele in jih pereš na 90. Če to ne gre, poskusi z likanjem bombažnega predelčka, ki je vedno v stiku s spolovilom) - ko začutiš, da je možen prihod novega vnetja, vnesi bakterije Lactobacillus z jogurtom takoj!!! Ali pa si ga preventivno vnašašaj (ene 3 krat na teden), da bo vedno dovolj Lactobaccillusov za zaščito - med menstruacijo uporabljaj samo naravne vložke!!!! Sama uporabljam Vir Nature (imajo tavelike s krilci in tamale), res so mi najboljši, zanje pa sem izvedela v porodnišnici, ko so mi jih dali za domov še nekaj po splavu - tamale vložke lahko uporabljaš vsak dan (tudi če nimaš M). Bistvo je, da skozi mesece spraviš gljive ven. Gljive so tako trdovratne, da če oblačila in hlačke opereš na 60 stopinj, je premalo. Le na 90 gredo ven. To se ti vleče in zato imaš verjetno ponavljajoča se vnetja. Če že ne moreš zamenjati hlačk v bele, ki jih laahko pereš na 90, potem nosi vsaj naravne vložke, da te zaščitijo. V glavnem, skrb z vložki, jogurtom in čistočo (tvojo in partnerjevo) se moraš gljiv znebit!!! Srečno!
|