|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:41:18   
Anonimen
plazili po vseh štirih preden so shodili?Je to presneto plazenje predpogoj za hojo?Gre namreč za to,da bo men moja tašča požrla živce.Naša Neža je stara 9 mesecev in se ne PLAZI!!Se pa "drajsa" po tazadnji in pride itak vsepovsod(je taglavna za omare odpiratuser posted image ).To pa mojo taščo zelo skrbi,da je neki očitno narobe z njenimi nogicami,da bi pa zdej že mogla šibat po vseh štirih.Naj povem,da naš prvi otrok se je plazil že pri 8 m,tamala se pač ne.
Pa me tašča vsak dan kliče,če je kaj spremembe.Ko pride na obisk se vrže na vse 4(čeprav se potem komaj vstane)in ji kao kaže kak bi naj to šlo.Res,prizor za crknt od smeha.
No uglavnem,vsi se ne plazijo in s tem upam,da ni nič narobe.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:42:59   
Petr_a
ne ni  noben predpogoj za hojo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:45:52   
Nastya
žanka tudi moj sin je star 9 mes in niti slučajno še ne kaže nobeni znakov za plezanje. Imava pa v ponedeljek posvetovalnico in bom videla kaj bo kaj rekla P..mislim pa da to ni pogoj za hojo, nekateri otroci sploh ne puzajo pa isto shodijo..kaj bo pa z najinima - bomo pa videli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:46:13   
Anchikaa
Kaj pa bi naj bilo narobe s tem da se ne plazi?
Moja mala je 14 mesecev stara,pa se nikoli ni plazila,niti zanimanja za to ni pokazala,pa smo se lahko vsi okoli nje metali po kolenih pa plazli okoli,ampak ne,to ni za njo.Sicer hodi še ne.

Ti jo kar pusti in si ne delaj skrbi.Tašči pa reči da je tvoja mala fina in ne misli brisat poda po bajti po kolenih,če pa ji je to všeč pa se lahko ona po vseh štirih plazi pa briše pod.Tako sem jaz mojim rekla pa je od takrat mir.

LP,
Anchikaa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:49:08   
katra55
Ne skrbi, moja je bila ista po tazadnji je prišla povsod, prav hecna je bilauser posted image . Po vseh štirih pa ni nikoli šla niti je nisem silila in je čisto normalno shodila pri 14 mesecih.


(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:51:34   
end1
ja boga ti s to taščo upam, da jo bo heksn šus spravu, da bo plazla ona po vseh štirih, moja punca ni nikoli plazla, shodila pa pri desetih m. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:52:35   
zmajaz
Naša se tudi ni nikoli plazila - vsaj ne po vseh štirih, ampak samo po trebuhu kot kača, pa je shodila pri 10,5 mesecih. Zdaj bo stara 15 mesecev in zelo lepo stabilno hodi, počepne, sede, vstane ..., ampak po štirih pa še zdaj ne zna iti - če slučajno, ko se igra, kdaj leže na trebuh, se spet plazi po trebuhu kot kača - ko ji ni več zanimivo, se pa enostavno vstane in gre naprej po dveh. Tudi pediater mi je rekel, da eni otroci pač ne plazijo in da to ni nič takega.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:58:26   
Anonimen
En nečak od mojega se tut ni nikoli plazil ... no najprej se je začel na noge postavljat in hodit ob opori, potem je pa ugotovil, da tako lahko pade, pa se je začel potem kar na lepem plazit hodit pa potem kak mesec nič več user posted image .

Tak da jaz mislim, da z vašo flenčo ni popolnoma nič narobe, tašča pa pomoje rabi kako ponastavitev kolescev v glavi ... joke user posted image .

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 20:58:37   
slovenka
Naša se pa ni plazila, ampak se je v tisti fazi, ko je ležala na tleh, odrinila nazaj, ne naprej, potem je pa osvojila hojo po vseh 4, po kolenih. Sicer pa sem že velikokrat slišala za to 'hojo' po riti. Izgleda je kar normalen način. Te tašče pa joooooooooj. user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 21:05:31   
blaža
naš ta starejši se ni nikoli plazil, pa je čisto normalno shodil.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 21:06:29   
maja&m
Moj sin se ni nikoli plazil. Ja no potem ko je že zdavnaj shodil. Drugače pa je hodil že pri 10 mesecih, spustil pa se je pri 13. Medtem ko sem morala hčerko voziti na fizioterapijo....ji je šlo bolj počasi, se je plazila šele nekje pri 10 mesecih (prej je imela nek čudn stil). V glavnem po vseh štirih jo šiba, ko da ji za ritjo gori. Kmalu bo stara 14 mesecev pa se še ni spustila. Se ji ne ljubi preveč po dveh hoditi, ker je ugotovila, da je po štirih hitrejša. Pa bo že.
Sigurno plazenje ni pogoj kdaj bo otrok shodil. Eni se plazijo, drugi ne. Saj so si vsi različni.
Tašči daj pa kar krpe na kolena pa naj šiba po stanovanju. Pol jo pa še k men pošlji, bo še meni malo zloščila. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 21:35:47   
cmrucek
Naš 10-mesečnik je ravnokar skobacal. Prvi sin je bil tudi precej hitrejši, skobacal je pri 8,5m, shodil pri 11,5. Mislim, da je pri nas delni razlog za to  v tem, da je bil drugi precej manj na tleh, dokler ni sedel, ker je majhna razlika med njima in je bilo pač treba zelo paziti, da ga starejši ni kaj poškodoval. Poleg tega z njim nismo hodili na plavanje . Prej se mi to ni zdelo tako pomembno, potem pa  smo ravno preden je skobacal, bili v toplicah. Tam zaradi majhnega apartmaja ni bil nič na tleh, pač pa najmanj 2x na dan v vodi v fredovem obroču, in že takoj ko smo prišli domov, je bilo videti neverjeten napredek v njegovih poskusih kobacanja, 1 teden za tem pa je skobacal. In je hkrati skobacal, začel kazati s prstom in nasploh je napredoval v komunikaciji, res je bil tak viden poskok v razvoju.
Tako ali tako pa ima vsak otrok svoj ritem. Pa je tudi mene že kar malo skrbelo, ali bo sploh skobacal. Res najbrž ne kobacajo vsi, bi pa rekla, da pa otroka vseeno velja s pravimi vajami spodbujati k temu. Na cd-ju od vzajemne je nekaj osnovnih predlogov, za katere mislim, da so dobri. Težko pa si predstavljam, kako otrok, ki se ne plazi, shodi, glede na to, da ga naj ne bi postavljali na noge, ampak mu pustili, da se sam postaviuser posted image .

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 21:41:28   
Tina 28
To premikanje po riti kot si zapisala, je bil tudi moj način in sem potem tudi kmalu shodila, saj sem bla rajši pokonci. sem preskočila fazo plazenja in ko sem bila dovolj močna sem šibala po riti pol pa hoja. Pa nič ne bo narobe z njenimi nogicami...vsaj moje kar dobro izpadejouser posted image .

Žanka...saj naši mali sta pa približno isto stari. Tudi ona ne gre po štirih...dolgo smo čakali. Je pa zdaj osvojila vojaško drsanje po tleh. ni tolk hitro kot po štirih...pride pa povsod, če se ji le da. Res e smešna...kot vojak v jarku se vleče s podlahtmi. user posted image

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali so se vači otroci..
25.3.2009 22:12:58   
ribica.
Plazenje nima s hojo nobene veze. Mogoče je tvoja tašča kako fazo preskočila, pa je zdaj "prepametna".

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 8:12:45   
n.nati
Moj je tudi star 10 mesecev pa se ne plazi, niti ne kaže nobenega zanimanja za to, malo mu uspe, da se preplazi nazaj kakšen meter to pa je tudi vse. Pametni pa so itak vsi, obe babici pa bi radi, da bi že tekal naokrog in mi tudi parata živce z tem. Če se ne plazi se pač ne, ni mi sicer vseeno ampak bo že

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 8:18:00   
metuljčica1
Pri nas nobena ni plazila po vseh šterih.Je pa tavečja shodla z 10m, tamala pa pri 1 letu.Plazenje pa res nima nobene veze s tem, kdaj otrok shodil.


(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 8:56:20   
Lunca1
Pina je tudi preskočila plazenje in začela raje takoj s kobacanjem. Shodila je pa pri 10 mesecih

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 8:58:13   
vandame
pri nas isto brez plazenja shodila pred 1 roj. dnevom sam da se je že od 6 mes skoz neki trudla na noge postavlat

taščo pa posnemi pa na videosmešnice daj (hecam se).

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 9:12:10   
malamalinca
Ah, jaz sem pri drugem otroku iz tega skoraj doktorirala. Moj ni niti sedel pri 12 mesecih.
Plazenje je pomembno zaradi motoricnega razvoja. No, potem se je krasno plazil po vseh stirih, pa ne morem rect, da je danes pri 4 letih ful motoricen, je prej neroden.

Brezveze tili normativi, samo zivce nam zrejo. Pusti ga, naj dela kar hoce...

_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu vandame)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 9:44:48   
ZvezdicaZaspanka
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

ne ni  noben predpogoj za hojo


Se podpišem. Nekateri se pač plazijo, drugi pa ne. Za taščo se pa ne sekriaj...

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 9:55:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Pina je tudi preskočila plazenje in začela raje takoj s kobacanjem.


A mi razložiš kaj je razlika med plazenjem in kobacanjem? Jest teh bububibi izrazov ne obvladam...

Sicer je pa moj sin star 9,5 m in se nikoli ni plazil, se pa dvigne na noge ob opori in hodi ob kavču oz. čemerkoli, samostojno pa še ne. Nič se ne sekirej, vsak se razvija po svoje, v končni fazi pa vsi shodijo user posted image




(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 10:11:24   
Katjusa
naš se ni znal plazit je pa shodil pr 10,5 mesecih.... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 10:14:05   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Pina je tudi preskočila plazenje in začela raje takoj s kobacanjem.


A mi razložiš kaj je razlika med plazenjem in kobacanjem? Jest teh bububibi izrazov ne obvladam...

Sicer je pa moj sin star 9,5 m in se nikoli ni plazil, se pa dvigne na noge ob opori in hodi ob kavču oz. čemerkoli, samostojno pa še ne. Nič se ne sekirej, vsak se razvija po svoje, v končni fazi pa vsi shodijo user posted image





 
Anja, mislim, da plazenje pomeni, da se bolj po komolcih naprej spravi, ni na vseh 4 - kot kača; kobacanje pa da je na vseh 4 - in hodi po kolenih. user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 10:15:48   
Anonimen
Tašči pa reči da je tvoja mala fina in ne misli brisat poda po bajti po kolenih,če pa ji je to všeč pa se lahko ona po vseh štirih plazi pa briše pod


jezusmarija, kake bedarije pa pišeteuser posted image


http://med.over.net/forum5/read.php?46,5143625,5143697#msg-5143697

(odgovor članu Anchikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali so se vači otroci..
26.3.2009 10:31:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Tašči pa reči da je tvoja mala fina in ne misli brisat poda po bajti po kolenih,če pa ji je to všeč pa se lahko ona po vseh štirih plazi pa briše pod


jezusmarija, kake bedarije pa pišeteuser posted image


http://med.over.net/forum5/read.php?46,5143625,5143697#msg-5143697


Glede na to,kar sem prebrala bi sedaj morala otroka peljati k nevrofizioterapevtu?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...





sindarin

Si kdaj ogledate spletno stran Sistema za obveščanje o izdelkih umaknjenih s trga, RAPEX?

da (16%)

(84%)


Število vseh glasov: 190

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!