|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali smo deležni kake pomoči v taki situaciji?
20.9.2006 13:18:22   
Anonimen
Družina z enim otrokom, mati brezposelna, oče zaposlen. Dohodek mesečno približno 200.000 sit, otroka nimamo dati nikamor v varstvo, vrtec prezaseden. Službo mati ne more iskat ker ima sama doma bolano mamo ki je potrebna oskrbe. Dedek še zaposlen z približno 100.000 sit dohodka.

Kaj preostane taki materi?? Je deležna kake pomoči ali je obsojena da ostane doma in da preživijo z obstoječim dohodkom???

Hvala za odgovore!

Na ta forum pišem zato ker želim biti Anonimna!!! Drugje je ta možnost na žalost onemogočena.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac...
20.9.2006 13:30:46   
darjatimci
Nič ne pišeš ali ima mama kak dohodek,drugače pa ji tudi pripada varstveni dodatek,predlog napiše njen osebni zdravnik. Najbolje,da se obrneš na CSDna svetovalko,tam dobiš vsa pojasnila v zvezi s pomočjo.Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2006 13:38:30   
Anonimen
Ja mama prejema najnižjo pokojnino. Onadva imata sicer zadosti pravita a mladi družini manjka še en dohodek (njen). Želi si delati a zaenkrat ne more zaradi negovanja njene mame + otročka + srb za svojega očeta. Koneckoncev je doma kot gospodinja in varuška + negovalka.

Ali obstaja kakšna zaposlitev kot negovalka doma??? Ker je punca mlada in si mora plačevati prispevke in zdravstveno zavarovanja sedaj sama in bi bilo dobro če bi ji vsaj to kril zavod??user posted image

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2006 13:47:14   
lelaval
Če mama potrebuje takorekoč 24-urno oskrbo, potem se po novem lahko zaposliš pri njej - kot negovalka ali gospodinja, ne vem točno. Je pa se tako zaposlila teta od mojega dragega. Drugače pa ti pripada le podpora od CSD - če seveda ne presegate cenzusa.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2006 13:52:27   
nejcko
Če je punca bresposelna in prijavljena na zavodu, se zdravstveno lahko zavaruje po možu. Za vse ostalo pa se je res najbolje obrniti na CSD.

Srečno!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2006 13:57:46   
Sita
Ja, kot so ostale povedale. Moja teta neguje mojo staromamo in ko je postala brezposelna, sedaj prejema nekaj (80.000 SIT) kot negovalka in je zavarovana.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2006 14:05:48   
darjatimci
Še enkrat povdarjam,da mami pripada varstveni dodatek za nego,tega marsikdo ne ve,zato izkoristite to možnost.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2006 14:31:27   
diva 4
Lahko se preko CSD zaposliš kot pomočnik družinskemu članu.To je izvedljivo , če si prijavljena na istem naslovu kot oseba , ki potrebuje pomoč in če izpolnjuješ pogoje . Kakšne pogoje  - ti povejo na CSD.Za takšno zaposlitev prejemaš minimalni OD in imaš plačane vse prispevke.Mislim pa , da dajo vlogo na komisijo , ki pride tudi na dom pogledat , če ta oseba res potrebuje pomoč.
Če te še kaj zanima mi piši na zs(mogoče boš na moj odgovor morala počakati do jutri).

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2006 14:51:05   
lojzika
Po moje pa pripada postrežnina al kako se reče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2006 15:02:54   
diva 4
Naša babica ima posrežnino . To dobi izplačano zraven pokojnine.Ker sem jaz dala vlogo za njeno pomočnico (še ni prišlo do komisije) , se ji v primeru da mi ugodijo in me zaposlijo  ,postrežnina ukine.Nazaj jo pa dobi v primeru ,prekinitve moje zaposlitve , kot njena pomočnica.
Moji prošnji bodo verjetno ugodili , saj je babica po možganski kapi nezmožna skrbeti zase. Ima levo stran telesa mrtvo, lahko samo uporablja desno roko , odvajanja ne čuti ...
Postrežnino oz dodatek za nego dobi njena mama se pravi, da tisti , ki skrbi za njo ne dobi nič.

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 20.9.2006 15:04:51 >

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2006 15:42:48   
Anonimen
Ja. Če komisija mami prizna dodatek za tujo nego in pomoč.

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2006 19:18:28   
neisha
Tvoji mami pripada dodatek za pomoč in postrežbo (tukaj je imenovan varstveni dodatek - ni isto), vendar je odvisno kakšno pokojnino prejema. V primeru, da prejema državno ali kmečko pokojnino, ji to ne pripada. Ti bi se mogoče lahko zaposlila, kot družinska pomočnica, čeprav je to bolj namenjeno tistim, ki skrbijo za invalide. Sami pogoji za pridobitev naziva so kar strogi. Ni lahko priti do tega.  Pozanimaj se na CSD.  Negovalke o katerih govorijo tukaj na forumu - zaposlene prek javnih del, v okviru pomoči na domu. Kar pomeni, da ne pomagaš samo svoji mami, ampak tudi drugim.
Obstaja pa še ena možnost, da daš mamo v dom. Ne vem kakšno je tvoj pogled na to. Razmisli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2006 21:57:33   
mojamura
če skrbiš za staro mamo in je ta odvisna od tvoje pomoči (ti pa si breposelna) si lahko t.i. družinski pomočnik, dobivaš minimalno plačo pa še delovna doba ti teče, enako kot če si normalno zaposlena, tudi zavarovana si. vse podrobnejše informacije pa ti dajo na CSD-ju glede na tvoje stalno prebivališče.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.9.2006 9:11:51   
diva 4
Neisha je kar prav napisala.Vsekakor pa ti svetujem , da greš na posvet na CSD .Oni ti bodo znali najbolje svetovat.Za družinskega pomočnika pa so res strogi pogoji.Naša babica si ne more sama čisto nič, razen tega , da drži v desni roki žlico ali kozarec.Sama pa si tega ne more prinest do mize...Tako , da sem morala res veliko zdravstvene dokumentacije predložit pa še bo prišla komisija na dom preverit stanje.Ja ,so strogi glede na to , da si takemu človeku 24 ur na razpolago , plača pa je minimalc. Aja, na komisijo pa čakam že od konca junijauser posted image .

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 21.9.2006 9:12:02 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2006 9:59:25   
smrka
Sam to vem da si lahko zrihta "postreznino" al kako se temu rece, ker rihta bolano mater.To bi mogoce vprasal dohtarje, kako se to uredi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?