Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 13:30:46
|
|
|
|
darjatimci
|
Nič ne pišeš ali ima mama kak dohodek,drugače pa ji tudi pripada varstveni dodatek,predlog napiše njen osebni zdravnik. Najbolje,da se obrneš na CSDna svetovalko,tam dobiš vsa pojasnila v zvezi s pomočjo.Pa srečno.
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 13:38:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja mama prejema najnižjo pokojnino. Onadva imata sicer zadosti pravita a mladi družini manjka še en dohodek (njen). Želi si delati a zaenkrat ne more zaradi negovanja njene mame + otročka + srb za svojega očeta. Koneckoncev je doma kot gospodinja in varuška + negovalka. Ali obstaja kakšna zaposlitev kot negovalka doma??? Ker je punca mlada in si mora plačevati prispevke in zdravstveno zavarovanja sedaj sama in bi bilo dobro če bi ji vsaj to kril zavod??
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 13:47:14
|
|
|
|
lelaval
|
Če mama potrebuje takorekoč 24-urno oskrbo, potem se po novem lahko zaposliš pri njej - kot negovalka ali gospodinja, ne vem točno. Je pa se tako zaposlila teta od mojega dragega. Drugače pa ti pripada le podpora od CSD - če seveda ne presegate cenzusa.
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 13:52:27
|
|
|
|
nejcko
|
Če je punca bresposelna in prijavljena na zavodu, se zdravstveno lahko zavaruje po možu. Za vse ostalo pa se je res najbolje obrniti na CSD. Srečno!
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 13:57:46
|
|
|
|
Sita
|
Ja, kot so ostale povedale. Moja teta neguje mojo staromamo in ko je postala brezposelna, sedaj prejema nekaj (80.000 SIT) kot negovalka in je zavarovana.
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 14:05:48
|
|
|
|
darjatimci
|
Še enkrat povdarjam,da mami pripada varstveni dodatek za nego,tega marsikdo ne ve,zato izkoristite to možnost.
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 14:31:27
|
|
|
|
diva 4
|
Lahko se preko CSD zaposliš kot pomočnik družinskemu članu.To je izvedljivo , če si prijavljena na istem naslovu kot oseba , ki potrebuje pomoč in če izpolnjuješ pogoje . Kakšne pogoje - ti povejo na CSD.Za takšno zaposlitev prejemaš minimalni OD in imaš plačane vse prispevke.Mislim pa , da dajo vlogo na komisijo , ki pride tudi na dom pogledat , če ta oseba res potrebuje pomoč. Če te še kaj zanima mi piši na zs(mogoče boš na moj odgovor morala počakati do jutri).
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 14:51:05
|
|
|
|
lojzika
|
Po moje pa pripada postrežnina al kako se reče
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 15:02:54
|
|
|
|
diva 4
|
Naša babica ima posrežnino . To dobi izplačano zraven pokojnine.Ker sem jaz dala vlogo za njeno pomočnico (še ni prišlo do komisije) , se ji v primeru da mi ugodijo in me zaposlijo ,postrežnina ukine.Nazaj jo pa dobi v primeru ,prekinitve moje zaposlitve , kot njena pomočnica. Moji prošnji bodo verjetno ugodili , saj je babica po možganski kapi nezmožna skrbeti zase. Ima levo stran telesa mrtvo, lahko samo uporablja desno roko , odvajanja ne čuti ... Postrežnino oz dodatek za nego dobi njena mama se pravi, da tisti , ki skrbi za njo ne dobi nič.
< Sporočilo je popravil diva 4 -- 20.9.2006 15:04:51 >
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 15:42:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja. Če komisija mami prizna dodatek za tujo nego in pomoč.
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 19:18:28
|
|
|
|
neisha
|
Tvoji mami pripada dodatek za pomoč in postrežbo (tukaj je imenovan varstveni dodatek - ni isto), vendar je odvisno kakšno pokojnino prejema. V primeru, da prejema državno ali kmečko pokojnino, ji to ne pripada. Ti bi se mogoče lahko zaposlila, kot družinska pomočnica, čeprav je to bolj namenjeno tistim, ki skrbijo za invalide. Sami pogoji za pridobitev naziva so kar strogi. Ni lahko priti do tega. Pozanimaj se na CSD. Negovalke o katerih govorijo tukaj na forumu - zaposlene prek javnih del, v okviru pomoči na domu. Kar pomeni, da ne pomagaš samo svoji mami, ampak tudi drugim. Obstaja pa še ena možnost, da daš mamo v dom. Ne vem kakšno je tvoj pogled na to. Razmisli.
|
|
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 20.9.2006 21:57:33
|
|
|
|
mojamura
|
če skrbiš za staro mamo in je ta odvisna od tvoje pomoči (ti pa si breposelna) si lahko t.i. družinski pomočnik, dobivaš minimalno plačo pa še delovna doba ti teče, enako kot če si normalno zaposlena, tudi zavarovana si. vse podrobnejše informacije pa ti dajo na CSD-ju glede na tvoje stalno prebivališče.
|
|
RE: Ali smo deležni kake pomoči v taki situac... 21.9.2006 9:11:51
|
|
|
|
diva 4
|
Neisha je kar prav napisala.Vsekakor pa ti svetujem , da greš na posvet na CSD .Oni ti bodo znali najbolje svetovat.Za družinskega pomočnika pa so res strogi pogoji.Naša babica si ne more sama čisto nič, razen tega , da drži v desni roki žlico ali kozarec.Sama pa si tega ne more prinest do mize...Tako , da sem morala res veliko zdravstvene dokumentacije predložit pa še bo prišla komisija na dom preverit stanje.Ja ,so strogi glede na to , da si takemu človeku 24 ur na razpolago , plača pa je minimalc. Aja, na komisijo pa čakam že od konca junija .
< Sporočilo je popravil diva 4 -- 21.9.2006 9:12:02 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?