vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Jz bi te tudi čudno gledala. Veš zakaj? Postavi se v vlogo svoje tašče - občasno skuha kosilo za svojega partnerja, drugega sina in za svoje vnuke. Dam glavo stran, da je tudi tebe prvič, drugič in tretjič povabila, pa te je iz določenih razlogov nehala vabit (ne vem, mogoče si vsakič odklonila, ne vem, ugibam...). Ampak glede na to, da si ji prvič, drugič, tretjič,... pustila svoje sinove pri njej na kosilu brez, da bi povedala, da te to v bistvu moti si ji dala vse znake, da je to kar počne čisto v redu. Da se z njenim početjem strinjaš. In potem nekega dne pridrviš v njeno kuhinjo in meni nič tebi nič odvlečeš ničkrivega sina stran od kosila...Tut jz bi te čudno gledala, res. Drugo je, če bi tašči dala TAKOJ vedeti kaj toleriraš in dovoliš in česa ne. Tako pa si jo popolnoma zmedla. Moram rečt, da se s tem popolnoma strinjam in to zato, ker smo me dostikrat zelooo občutljive, kar se naše mlade družinice in otročkov tiče in potem nekako mislimo, da bodo tašče kar telepatsko vedele, kaj nam paše in kaj ne. In pol smo užaljene, ko vidimo, da se nekaj dogaja, kar nam ni po godu in se sprašujemo, le kako stara butasta koza tega ne vidi?? Po drugi strani pa... Če te tašča prej nikoli ni vabila in ima do tebe malce čuden odnos že od začetka, potem je v bistvu res grdo, da otroke popedena s kosilom brez, da bi tebe prej lepo vprašala: čuj, a bi otroka danes lahko jedla pri meni? Ali pa: čuj, si danes že kuhala? Jaz delam to pa to, pa bi ostalo, pa bi lahko otroka tu jedla? Plus tega seveda, da bi absolutno morala povabiti tudi tebe! In vse to seveda v primeru, da ji res nisi nikoli nič hudega naredila in da ženska res pač ni fer oz. je malce žleht, kot to tašče dostikrat znajo biti! Mi smo tudi pod isto streho oz. imava midva stanovanje v prvem nadstropju, povsem ločeno, poseben vhod, svoje dvorišče in dovoz... In sva od prvega dne dala vedeti, da bomo povsem samostojni, da delamo kosila za sebe, da en drugemu ne bomo polagali računov, da imamo za vso komunikacijo izključno interni telefon, da se prej najavimo en drugemu na obisk itd itd.... Pa ne rečem, da se zmer držijo tega: tašča bi tut včasih rada kr prišla gor in kar neko hrano ponujala, pa tamalo skos mela na rokah (kljub temu, da je vsa prešvicana od dela na vrtu in potem tamala smrdi od njenih oblek in potnih rok )... Ampak ne rečem nič, ker se v bistvu vsi držimo reda in vem, da ima rada vnukinjo in da verjetno sebe niti ne voha oz. jo pač rada vzame v roke, ker je tudi ne vidi vsak dan, kljub temu, da smo pod isto streho... .Sem pač tolerantna, ker so tolerantni tudi oni... Uh, sem zabluzila ampak v glavnem sem hotla rečt to: Treba je povedat, kaj nam ne paše in kakšne meje si želimo postaviti! Če potem nekdo to prekorači, se spet pove! Telepatija zaenkrat med ljudmi ne deluje dobro in tudi tvoja tašča ne more vedeti, kako se ti dejansko počutiš!
|