TINALAN
|
Ravno pravšnja tema za moje razmišljanje. Doma imam sina starega 6 let. V vrtcu se je zaljubil v punčko staro 6 let. To me ne moti, ker vem da je to normalno, prve simpatije v vrtcu...., moti me predvsem to, da se poljubljata na skrivaj. Kaj to pomeni, ko ostali otroci zaspijo, počakata, da gredo vzgojiteljice ven iz igralnice, se onadva pokrijeta z dekico in se poljubljata na usta, ter se božata. Večkrat sem se z njim pogovorila, da to ne delajo tako majhni otroci, da se tako majhni otroci poljubljajo zgolj na roko.... vendar je nekaj časa vredu, potem pa spet. Vem tudi, da sta si en drugemu potiskala roke v hlače. To me je predvsem presenetilo, ker mi ni jasno, kje je to videl oz. sta videla. Simpatija je zelo močna, saj ji sin nenehno doma riše srčke, izdeluje "ogrlice", se vseli ko jo vidi, predvsem pa je postal zadnje čase "drugačen". Ne vem več kako reagirati na to. Naročena sem na govorilno uro z vzgojiteljico, da se še z njo pogovorim. Vem da to ni nek hud problem, ampak kako ragirati na takšno situacijo? Rekla sem mu tudi, da to ne dovolim, pa mi je odgovoril, da je punčki zadnjič, ko se je hotela poljubljati rekel da mamica ne dovoli in se je obrnila stran, pa sem ga vprašala kaj pa drugi dan, pa je rekel da ga ni več hotla vprašat, ker si je mislila da bo enako odgovoril. Ta zadeva me obremenjuje, še najbolj pa me obremenjuje, ker ne vem kako reagirati, da nebi pri njemu naredila neke kontrareakcije. Od takrat ko sem rekla da tega ne dovolim, se mi zdi da je bolj razdražljiv. Če imam katera podobno situacijo, izkušnjo, bi prosila, da mi pomaga z nasveti. LP
|