|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali se tudi otroci zaljubijo?
4.2.2011 14:18:18   
RR raziskuje
Kako občutijo zaljubljenost vrtčevski otroci? Kako se zaljubljajo osnovnošolski otroci? Kdaj je pravi čas za prvo ljubezen? O tem smo vprašali teoretskega psihoanalitika Romana Vodeba: http://www.ringaraja.net/clanek/zaljubljeni-otroci_4114.html?page=
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali se tudi otroci zaljubijo?
15.3.2011 10:15:39   
dreamhorse
Ok, ampak tale članek je meni kr malo grozn. Incest, zaljubljenost v mamo? A ne obstaja razlaga, da je otroku nekdo bolj pri srcu in nekdo manj, pa se raje druži z njim, ga jemlje kot sebi enakega, kot opora in prijateljstvo v vrtcu, ker je moral stran od mame?
Moja hči si je od prvega dne v vrtcu našla simpatijo. Le ta je obojstranska in traja že skoraj leto dni. Pomeni pa le to, da se otroka igrata skupaj in da sta vesela, ko se vidita. Venomer tičita skupaj.

(odgovor članu RR raziskuje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2011 15:24:09   
manna
Mislim da je g.Vodeb zelo strokovno opisal kaj sploh je zaljubljenost, samo mogoče malo preveč strokovno zato se zdi tako čudnouser posted image
dreamhorse, seveda je lahko nekdo v vrtcu otroku bolj všeč kot kdo drug. Vendar to ni zaljubljenost. Zaljubljenosti tako majhen otrok še ni zmožen, kot tudi pove g.Vodeb.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2011 12:16:29   
TINALAN
Ravno pravšnja tema za moje razmišljanje. Doma imam sina starega 6 let. V vrtcu se je zaljubil v punčko staro 6 let. To me ne moti, ker vem da je to normalno, prve simpatije v vrtcu...., moti me predvsem to, da se poljubljata na skrivaj. Kaj  to pomeni, ko ostali otroci zaspijo, počakata, da gredo vzgojiteljice ven iz igralnice, se onadva pokrijeta z dekico in se poljubljata na usta, ter se božata. Večkrat sem se z njim pogovorila, da to ne delajo tako majhni otroci, da se tako majhni otroci poljubljajo zgolj na roko.... vendar je nekaj časa vredu, potem pa spet. Vem tudi, da sta si en drugemu potiskala roke v hlače. To me je predvsem presenetilo, ker mi ni jasno, kje je to videl oz. sta videla. Simpatija je zelo močna, saj ji sin nenehno doma riše srčke, izdeluje "ogrlice", se vseli ko jo vidi, predvsem pa je postal zadnje čase "drugačen". Ne vem več kako reagirati na to. Naročena sem na govorilno uro z vzgojiteljico, da se še z njo pogovorim. Vem da to ni nek hud problem, ampak kako ragirati na takšno situacijo? Rekla sem mu tudi, da to ne dovolim, pa mi je odgovoril, da je punčki zadnjič, ko se je hotela poljubljati rekel da mamica ne dovoli in se je obrnila stran, pa sem ga vprašala kaj pa drugi dan, pa je rekel da ga ni več hotla vprašat, ker si je mislila da bo enako odgovoril. Ta zadeva me obremenjuje, še najbolj pa me obremenjuje, ker ne vem kako reagirati, da nebi pri njemu naredila neke kontrareakcije. Od takrat ko sem rekla da tega ne dovolim, se mi zdi da je bolj razdražljiv. Če imam katera podobno situacijo, izkušnjo, bi prosila, da mi pomaga z nasveti. LP

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2011 13:16:43   
pelin
Kaj pa recimo, da bi ta problem pri njem napeljala na zdravstven nivo...npr. da mu razložiš, kako se tako prenašajo različne bolezni (ne mislim aids, sifilis itduser posted image , temveč čisto otipljive vrteške zadevščine- smrkav nos, kašelj, herpes.. ) ..bla , bla, pa da mu pač poskušaš razložiti, da ji lahko namesto tega drugače pokaže da jo ima rad...jo poboža po laseh, ji prinese pri zajtrku čaj, ji počeše lase, se z njo igra,ji pove pesmico ...
Dobro bi bilo o tem govoriti z vzg. ker lahko ona na kolektivnem nivoju brez izpostavljanja dosti na to temo naredi...Dovolj je kakšna knjigica o ljubezni, ali pa o zdravju, ali le pogovor na to temo...Verjamem, da te moti....mene bi tudi ....drugače pa to resnično ni nič takšnega, v teh letih pravzaprav čisto običajen dogodek...je pa res, da se , tako kot sem slišala na nekem seminarju, spolna vzgoja začne že v vrtcu...in tako kot pri hiši, so tudi tu važni temelji...

< Sporočilo je popravil pelin -- 28.4.2011 13:17:52 >

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?