Nikita***
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ IZVIRNO SPOROČILO: Nikita*** IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ vendar ne pride v upoštev, ker ima 10,2mio pikslov. Moj oče si pa skrajno želi 12mio pikslov, ker se na stara leta amatersko ukvarja s fotografijo in mu je velika želja ravno to. In vsaj v tem mu želim ustreči Če se tvoj oče ukvarja s fotografijo, potem ve, da piksli pri vsem tem skupaj (sploh pa SLR-jih) ne igrajo prav posebne vloge . Poglej Nikita jaz samo vem, kaj si on želi. In ker bo to bolj kot ne presenečenje iz strani družine, ne bom vrtala po njem, kako in kaj, in zakaj toliko pikslov. Po resnici povedano, meni tile piksli ne igrajo vloge, in pri nas doma je Canonov digitalni fotoaparat, še to ne vem, kako se mu reče, čez glavo dovolj, pa smo dali zanj pomojem nič več kot 250€. On si želi pač takšnega in ne vem zakaj se moraš norčevati? Jej, Pikapolonica, niti najmanj se nisem mislila norčevati. Oprosti, če si tako razumela. Ampak meni je povsem nerazumljivo, da se tvoj oče kao spozna na fotoaparate, pri vsem tem pa forsira 12 mio pikslov ... Hotela sem samo povedati, da med 10 in 12 pri ljubiteljskem fotografiranju pravzaprav ni pomembne razlike, razen če dela jumbo plakate, tako kot je omenila ena pred mano. A njenega odgovora pa nisi razumela kot norčevanje? Še nekaj, pa ne me razumeti spet, kot da se norčujem. Mogoče bi mu zraven fotoaparata kupila še kakšno knjigo o digitalnem fotografiranju, da bo razumel, zakaj ne potrebuje nepotrebnih 12 mio in da mu za velike formate (30x40 in podobno) zadostuje tudi 8 mio. So funkcije, ki so pri SLR-jih mnogo bolj odločilne kot pa piksli.