Nika v službi
|
Pri nas je sicer obratna situacija - očka je doma, mamica pa potuje, ampak prav tako naredimo iz tega "obred". Jaz vedno že par dni pred planiranim odhodom, pripovedujem, da bo mamica zdaj pa spet šla na službeno pot (daleč, daleč), pripravim kovčke in ona mi "pomaga" pakirat (no, bolj razmetavat in ven iz kovčka metat ), potem ji na list papirja ali karton narišem sončke in lunice za vsak dan svoje odsotnosti. Dan, ko se mamica vrne, je drugačno obarvan, večji, pa še srček dodam zraven. Pod sončki in lunicami piše "mamice ni", pod srčkom pa "mamica pride domov". Ta list visi na ogledalu poleg njene posteljice ves čas moje odsotnosti. Zjutraj z babico, ki jo čuva, prečrtata sonček, zvečer z očkom, ko odhajata spat, prečrtata lunico. Potem skupaj preštejeta, koliko lunic je še ostalo, dokler se mamica ne vrne. Ko sem prvič to naredila, kakšnega posebnega učinka ni bilo, sedaj, ko se zadeva ponavlja, pa je nanjo navajena in že razume, kaj to pomeni. Potem ko listek snamemo, še nekaj dni kaže na ogledalo in z rokico dela "ni, ni" ter zraven pravi: Ni, ni, mami tu. Pomeni, listka ni, mamica je doma. Mislim, da tile naši piščančki že veliko razumejo (seveda na svoj način), pa je naša princeska stara šele 21 mesecev! To bo veselje, ko bo očka prišel domov! Lepo se rihtajte!
|