Gina
|
Zakaj te je strah, da bi te zapustil? Nikoli te ne sme biti strah tega. Ti moraš biti zadovoljna sama s sabo in se zavedati, da ne glede na to, kaj ti življenje prinese, da ti bo fajn in super. Ne moreš biti odvisna od tega, a bo on s tabo ali ne. No, tvoja sreča ne sme biti odvisna od tega. Po moje je tvoj veliko bolj trezen kar se tega tiče. Če ne bi bil, bi kompliciral. Po moje te ima rad tako, kot si. Mogoče mu ni toliko pomembno, če imaš par kg viška. Saj ni edini na tem svetu, ki ga to tolk ne moti. Se pa strinjam s splišni, če mene nekdo v nekaj sili, tistega enostavno ne morem narediti. Vzeme mi s tem svobodo odločanja. Potem si jo vzamem sama. Tako kot meni paše, ne tako, kot me nekdo sili. Mogoče v razmislek. Kdaj boš ti srečna? Boš srečna, če normalno ješ kot zdaj, ali boš srečna, če shujšaš? Je hrana kratkoročni užitek ali je dolgotrajna sreča? Ma kaj pa vem. Jaz imam rešen problem s hrano in to zato, ker na hrano sploh ne mislim. KO mi paše jem, kolikor mi tisti hip paše, če mi ne paše, ne jem. Vendar se znam poslušat že od nekdaj. V večini ljudi pa je ta občutek umrl. Umrl je zaradi silnega obtoževanja samih sebe, kako so predebeli - celo takrat, ko so bili čisto suhi. Vse zaradi napačnega splošnega mišljenja, da je lepa ženska tista, ki je suha kot obešalnik. Tako veliko ljudi ves čas razmišlja samo to, koliko so jedli, kaj ne bi smeli jesti, kdaj bodo spet lahko jedli....skratka preveč mislijo na hrano. Zasvojeni so z občutki krivde. Če bi ti jedla, kolikor ti paše, kadar ti res paše, brez obtoževanj, bi ti najbrž nehalo pasati toliko jesti. Ker ne bi bilo obtoževanja. .... Imaš pa še drugo pot....dieto. (kar je spet zasvojenost z razmišljanjem o hrani, vendar boš vsaj malo srečna, ker boš suha, pa prav nič srečna, ker boš imela stalno občutek, da se nečemu odpoveduješ....ma kaj pa vem). Po moje je rešitev v neobsojanju, v videnju sebe kot lepe že sedaj, kakršna si. Morda bi se morala malo večkrat v ogledalo pogledat in se začet sprejemat tako kot si, lepo! Ko se boš zdela sebi lepa brez obtoževanja in popačenih slik, bodo šle kile same dol. P.S.:Po otrocih se vendarle malo spremeni presnova. Ne glede na to, da jaz jem popolnoma enako, kot sem pred porodi, imam par kil več. Presnova z leti malo štrajka. Hočem reči, da se za par kil ni treba sekirat.
|