|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali naj me skrbi ??
10.12.2005 21:59:44   
Drejči
Naša tamala je danes v celem dnevu jedla le 3x. Ponoči sva se dojili cca. 15 minut in je zaspala nazaj. Glede na ustaljen čas hranjenja naj bi bila naslednja runda zjutraj ob šestih, pa je kr prespala, tako, da sva se hranili šele med deveto in deseto. Pa še to čist malo dojenja, potem pa ni več hotela in sem ji dala dodatek. Glede na to, da se hraniva na tri ure, bi naj bila naslednja runda okol enih popoldan, pa sem jo hranila šele ob dveh, ker je do takrat spala. Tudi pri tem dojenju ni pojedla ravno veliko, tako kot po navadi. No potem pa pri naslednjem obroku ni več hotela, ne dojke, ne dodatka in tudi zdaj zvečer se ni hotela hranit ne po dojki ne po flaški. Sicer je dobro razpoložena in se je smejčkala, majčkeno zajokala, sedaj pa spi...Kaj bi to bilo? Dudo pa vleče neumorno in tudi rokico si tlači v usta...A je možno, da bi jo že matrali zobki, čeprav še ni stara tri mesece??? Čisto sem že obupana in enostavno ne vem več kaj naj nardim...To se je zgodilo prvič. Do zdaj s hranjenjem nisva imeli nobenih težav....Prosim pomoč!!!

Hvala,
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali naj me skrbi ??
10.12.2005 22:18:58   
jakaracman
Naša si tlači roke v usta od cca.2 mesecev in sedaj (5 mesecev) ni o zobih ne duha ne sluhauser posted image .Pri dveh mesecih se je pri hranjenju začela , jaz pravim afnat.Prej je redno jedla na 3 ure, potem pa je imela obdobje, ko je pojedla izredno malo, kakšen obrok preskočila.Nekaj časa je jedla, nato je ful jokala, kot bi se jezila. Mleka veliko.Pediater je rekel, da dokler se redi normalno je to pač tako.To je trajalo , dober mesec in pol, sedaj je že nekaj časa red in mir.To je moja izkušnja, seveda pa pri teh malčih nikoli ne veš, lahko je tudi kaj drugega.Upam da se bo vajina težava kmalu rešila in bo spet jedla pridno.

(odgovor članu Drejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2005 22:37:29   
ona
Možno je tudi,da se ji kaj kuha in bo kaj zbolela.Ponavadi ko nočejo jest in so povrh še sitni pol zbolijo.Samo ugibam,ker naša je taka ko se ji kaj dela.
Za zobke pa je po moje še prezgodaj,boš videla kaj bo jutri.

(odgovor članu Drejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2005 22:42:06   
pety78
Evo, to se je zgodilo pri nas glih včeraj. Sem imela en kup flašk polnih mleka, ki je ostal. No, danes pa je pridno papal, za tem, ko se je orng pokakal. user posted image

Če ima kakšen dan post, naj te ne skrbi preveč, če ne kaže kakšnih drugih znakov bolezni. Če pa se bo tako nadaljevalo, pa je seveda najbolje vprašati pediatra. To pa verjetno že tako sama veš. user posted image

Naš si je tudi nekaj dni nazaj začel tlačiti rokico v usta. To se baje zgodi pri cca 3 mesecih. Tudi mi jih bomo kmalu dopolnili. Niso pa to še zobki.

Ne skrbi, jutri bo bolje! user posted image

LP, Petra

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2005 22:42:56   
morskadeklica
Tudi pri nas se zgodi, da kakšen dan noče kaj preveč jesti že od rojstva. Ko sem to omenila pediatrinji, me je pomirila z besedami: "Ali tudi vam paše ista količina hrane vsak dan?" Isto je pri otroku. Kakšen dan malo manj, kakšen več...

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2005 22:54:08   
pety78
Evo, sem še skopirala razvoj otroka pri treh mesecih, ki ga je napisala Ninočka.
(Ninočka, upam, da ne zameriš). Piše tudi, zakaj otročeki tlačijo rokice v usta.

TELESNI RAZVOJ: opazili boste izjemne napredek v otrokovem vidu - veliko bolje se osredotoca na posamezen predmet v svojem vidnem polju in postaja pozornjesi. Paleta stvari in dogodkov, ki ga spravlja v dobro voljo , je vse pestrejsa. Zacenja spoznavati sebe, vecina otrok v tej starosti se rada gleda v ogledalu. Vecina jih tudi ze s pogledom sledi igracki, ki jo premikamo pred njimi in jo pogosto poskusaj udariti.
Vse bolj izteguje telo, lezi bolj zravnano in pogosteje steguje rocice nad glavo. Je ze  tako gibcen, da se lahko premika (posebno, ko lezi na trebuhu, se lahko kam splazi - ne dalec in bolj po nakljucju, vendar dovolj dalec in hitro, da lahko pade s postelje ali previjalne mize).
Otrokovo lastno telo postane zanj najbolj zanimiva igraca. Ugotovil je, da lahko prste nadzira in da so zelo zanimivi, saj se premikajo, ko on hoce. Zato jih pogosto opazuje in postopoma zacenja stegovati rocice, da bi prijel igracko, ki ga zanima (ni nujno, da mu uspe, igracko pogostokrat le udari).
Udarjanje po razlicnih predmetih, je pomemben korak v ucenju - otrok se zacne zavedati, da njegova dejanja puscajo posledice v svetu okoli njega. Kaze na otrokov telesni in psihicni razvoj, krepi se nadzor nad okoncinami in misicami, ceprav pri tej starosti pogosto ne prime predmeta, po katerem  je posegel (misice roke se hitreje razvijajo kot misice dlani). Bolj ko posega po  predmetih, bolj se razvija koordinacija  roka-oko. Hkrati pa se uci, da se predmeti okoli njega spreminjajo in da se razlicni predmeti razlicno vedejo ob enekem dejanju. Grabi le po predmetih v blizini, kar nakazuje, da razumejo oddaljenost, velikost, tezo, obliko.
Glavica se redkokdaj se nestabilno zaniha, vecinoma je pod popolnim otrokovim nadzorom.
    PSIHICNI RAZVOJ: Uporablja razlicne tone joka in veselih zvokov (vrisklanje, smejanje), spremljevalnih gibov. Svoje razpolozenje izraza s celim telesom (ce mu kaj ni prav, se med jokom izvija; ko je vesel , navduseno brca, maha z rocicami, se na vsa usta smeji in spusca vriske, vzklike...). Zvoki spremljajo tudi njegove druge obcutke (zacudeni "ooooo" in zadovoljni "aaaaa").
Svoje druzinske clane, predvsem mamo, dobro prepozna po videzu in jih pozdravlja z nasmehom dobrodoslice, ko jih zagleda.
Sluh je dokaj izostren - ko zaslisi mamin glas, se lahko obrne v smeri, odkoder ta glas prihaja. Ko ga ogovarjate, se bo odzival in vam odgovarjal s premikanjem glave, cviljenjem, premikanjem ustnic in posnemanjem mimike vasega obraza.
Dojencki pri 3 mesecih vztrajno tiscijo  roke v usta, ker so usta eden najobcutljivejsih predelov, s katerim otrok raziskuje. Dajejo mu ogromno informacij o posameznem predmetu  (oblika, funkcija, obcutek ob premikanju). Zacenja razumevata, da lahko nadzira gibanje prstkov, poleg tega pa je njihovo zvecenje preprosto zabavno.
Njegov spomin je ze dovolj razvit, da se spomni posameznih dogodkov in ljudi (spomni se stvari, ki so se zgodile do 1 tedna nazaj).

Povprecen otrok med 3 in 6 mesecem vidi priblizno 32000razlicnih izrazov ljudi, ki ga obkrozajo. To jim pomaga, da zacnejo prepoznavati custva ljudi.

Otroka nikoli ne puscajte brez nadzora na previjalni mizi ali na postelji!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2005 11:10:57   
tincci
Tole glede tlačenja rok v usta ... Naša user posted image  je obakrat na UZ (med nosečnostjo) obe roke vlekla proti glavi oz. ustom. In to počne že od rojstva. Na začetku je bila vsa boga, ker ni mogla koordinirat rok, samo za nekaj trenutkov ji je ratal dobit roko malo v usta, potem pa v jok. Sedaj bo stara 6 tednov in jo lahko zagrabi že za več časa, vsa je srečna, če jo dam na trebuh pa rokice pod njo, da jo lahko zagrabi. Glede na tale članek pa bi to morala počet pri 3 mesecih?? Ne vem, no, naša user posted image  očitno ni prebrala članka user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?