|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali moramo k zdravniku?
3.1.2006 15:46:25   
Anonimen
Našega Nejca (11 mesecev) se je nekaj lotilo. Včeraj zjutraj se je zbudil ful prehlajen. Kar teče mu iz noska, danes ponoči pa je imel tudi vročino 37,8. Obrazek sem mu hladila z vlažno krpo za kratek čas. Spil je celo stekleničko soka (150 ml) naenkrat in zjutraj, ko se je zbudil, še eno v celoti. Torej, pije dovolj. Zdaj čez dan, mu še vedno zelo teče iz noska, vročino ima, sedaj se mu je dvignila na 38,6 in še vedno ogromno pije. Zdaj mu bom dala svečko proti vročini. Kaj še priporočate? Očitno gre za hud prehlad, ker drugače je z njim vse OK. Volje je tudi dobre, se igra, poje, sicer je malo bolj jokav in cartljiv, vendar drugače skoraj tak, kot vedno.

Kaj naj še naredim in ali moramo k zdravniku? Ne vem, ne bi rada po nepotrebnem šla tja, pa bi bila potem nadrta, da hodim za vsako figo, po drugi strani pa lahko tudi v čakalnici stakne še kakšno hujšo virozo.

Ob kakih znakih greste ve k zdravniku? Ali moramo iti vedno, ko vročina naraste čez 38?

Pomagajte, prosim.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali moramo k zdravniku?
3.1.2006 15:52:46   
total
Blacky moj Nik ni bil bolan do enega leta,vsa sreča,potem pa je je bil nekaj časa nazaj prehlajen,tako kot ti praviš,z noseka teklo,malo vročine,skoraj nič,pil normalno sam jedel je malo manj,sem ga pelal zdravniku in čez dva dni bronhitis,tako da ga pelji in boš videla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2006 15:52:58   
Marogica
Jaz ponavadi ob takih znakih pokličem pediatrinjo in ji pač opišem situacijo.Če ona odloči, da se pridemo pokazat, pač gremo, ne more pa reči, da kar paničarimo, saj je ona tako povedala.
Torej bi jaz jutri pediatrinjo poklicala, danes pa malo spremljala vročino in mu po potrebi dajala svečke ali pa Calpol. V bistvu to, kar si že sama naredila.
Pa upam, da ni nič resnega

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2006 15:54:35   
CatJa
Jaz na tamalemu vedno vidim, kdaj gre zares. Ponavadi je vročina okol 39, cel je rdeč, mlahav, nezainteresiran. Ponavadi vedno najprej pokličem in opišem stanje, sestra pa pove ali ga naj pripeljem ali ne. No, danes se je prvič zgodilo, da mu bo zdravnica recept napisala na daljavo (gnojne očke), tako da če čez dva dni ne bo vredu, ga moram pa pripeljat.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2006 16:09:37   
Anonimen
Aja, pozabila sem omeniti, da mu silita ven zgornji enki in to traja že zelo dolgo. Zdaj sta že malo izstopili, vendar še nista predrli dlesni. Nonstop si tišči svojo pleničko v usta in to s tako silo ugrizne vanjo, da je joj. Vem, ker sem slučajno zadnjič imela prst vmes.user posted image user posted image user posted image  A je možno, da bi to vse bila posledica tega? Ali je mogoče, da je vročina tako visoka pri zobkih? Glede noska sem že slišala, da otročku ful teče ven, ko gredo zgornje enkice ven, samo ta visoka vročina me malo moti. Je možno?

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2006 17:17:07   
Katrin
Seveda je možno, da so zobki...

Tako, kot so napisale že ostale, jaz tudi najprej pokličem pediatrinjo in šele nato gremo tja, če je potrebno. V tvojem primeru (ne joka, pije, je in se igra), mislim, da še ni potrebe, da bi šli k zdravniku.

Presoditi boš morala sama user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2006 17:43:55   
valči
Pri naši pediatrinji velja načelo,da če traja vročina nad 38 ga pripeljem po treh dneh vročine.Velikokrat je bila vročina kak dan,dva,pol pa nič.Po treh vročine sem vedno peljala,včasih je bil bronhitis,včasih nič.In je res brezveze tam  čakat in se gužvat,če ni tako nujno.Presodit boš mogla sama.Če ima Nejc tako temperaturo,ni panike in če je merjena pod pazduho,pol drži-v ritki merjeno moraš odšteti 0.5 stopinje.

Jaz sem že pri mojih dveh diplomirala glede tega.Pa še nekaj.Če ti otrok veliko pije,je ješč in ponoči dobro spi,je samo prehlad.Če ponoči joka,ima morda vneta ušesa,vsaj pri našem je bilo tako,je jokal,ko je bilo vnetje..
Če pa bi prešlo v bruhanje,drisko in povišano  temperaturo,pol pa takoj k peditro,dojenčki hitro dehidrirajouser posted image

Vso srečo!user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2006 19:43:28   
mala

Pri nas je imel take simtome mali za vsak zobek-vročina 2-3dni 38-39 in seveda nahoden nosek, je bil prav bogiuser posted image Ampak če mu vročina ne narašča in če otrok normalno je je pomoje samo zarad zobkov sicer pa tud jest najprej pokličem pediatrinjo in razložim situacijo in potem ona odloči ali naj pridemo ali ne.

No upam da se boste pocajtal lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2006 22:37:08   
Anonimen
Hvala bogu, zdaj ste me malo pomirile. Sem še totalna novinka na tem področju, prvič ima vročino in meni se to zdi tako hudo. Nekak se ne morem navaditi, da otroci hitro dobijo vročino in da jo veliko bolje prenašajo kot odrasli.

Bom videla, kako bo potekala noč. Če ne bo bolje, grem jutri popoldan z njim k zdravniku.

Hvala vam.

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2006 23:39:48   
Urška*
ojla!

Nisem brala drugih odgovorov, ampak jaz bi šla k zdravniku. Moj Žan je tudi enkrat fasal vročino glih takrat ko je bil na poti zobek. No izkazalo se je, da ni bil zobek, ampak so bile uhice vnete. Jaz ga vedno peljem k zdravniku ko kaj sumljivega opazim, ker imamo probleme s totimi uhicami!user posted image

Sporoči jutri kako je z tvojim Nejcem!

Upam da bo hitro zdrav!!!!user posted image

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2006 12:13:34   
Tiamo
Sporoči kako je z Nejcem, user posted image

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2006 0:03:20   
Anonimen
Torej, svečka je pomagala in zbila vročino, ki pa je proti večeru spet narasla na 38,2. Svečke mi ni uspelo spraviti noter, ker je začel jokati in jo vztrajno tiščal nazaj ven. Verjetno posledica tega, da ta dan še ni kakal. No, pol ure kasneje je napolnil pleničko, vendar mu svečke vseeno nisem dala. Sem si rekla, da mu jo bom dala ponoči, napol v spanju, da ne bo trmaril. Pa ni bilo potrebno, noč smo preživeli z vročino 37,5, tako da ni bilo tako hudo.
Celo dopoldne je imel potem 37,3, bil pa je ful tečkan, samo jokal je. Popoldan sem poklicala k zdravnici in sestri razložila situacijo. Rekla je, da bi vse to lahko bilo od zobkov in da naj se pridemo pokazati, v kolikor bi imel vročino 3 dni skupaj. Tako sva se dogovorili, da pridemo v petek zjutraj, če se stanje ne bi izboljšalo. Je pa vročina popoldan že izginila in je do sedaj ni več imel. Upam, da bo boljše. Zobki pa so že tik pod površjem in upam, da bosta jutri zjutraj zunaj, da se rešimo tega user posted image . Nič se ne bom še veselila, bom videla, kaj nam prinese še jutrišnji dan. Malo je začel še kašljati, vendar mu nič ne hrope in se nič ne lušči. Se mi zdi, kot da bi ga zamašen nosek tako motil.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?